Witam!!!
Niedawno zakupiłem ramke turner dhr 2005 albo 2006 rok. Kiedy otworzyłem okazało się, że ma dość spory luz. Ciężko jest to opisać, w którym miejscu, ale przesyłam jako takie zdjęcie, które może coś wyjaśni. http://yfrog.com/9easdvsdj . Nie chce podejmować żadnych pochopnych decyzji, ponieważ nie miałem za wiele do czynienia z tą ramą. Pozdrawiam i czekam na pomoc.
Rama Turner DHR - luzy?
A jakie decyzje wchodzą w grę? naprawialne to-to jest (najpierw sprawdź, czy wszystko jest dobrze skręcone, najprawdopodobniej jednak jest, i trzeba wymienić łożyska. Koszt nie jest makabryczny, do 100 złotych w zależności od tego jakiej klasy chcesz je mieć), ale nie świadczy za dobrze o poprzednim właścicielu ramy.
... no cóż MIG-omat;)terefere pisze:Kiedy otworzyłem okazało się, że ma dość spory luz.
a na poważnie.... odkręć wszystko (ściągnij wahacz by dostać się do łożysk), obadaj stan łożysk - czy się dobrze kręcą i nie mają luzów (robisz to na wbitych łożyskach) - jeśli są zajechane (ja i tak bym wymienił - koszt minimalny), ściągacz trójramienny lub inne cudo i do dzieła, nowe łożyska wbij na minimalnej ilości smaru (lepiej się pasują), śruby i gwinty wyczyść benzyna i wkręć na kleju lub taśmie teflonowej... im szybciej to ogarniesz tym lepiej... lato się powoli kończy.
Sprawa wygląda tak :
Byłem w serwisie, aby nie było, że coś sam zwaliłem. Pan powiedział, że gniazdo od łożyska jest wyrobione. Rozkładał to przy mnie i lożysko samo wypadło. Potem znowu okazało się, że łożysko było źle wsadzone i właśnie ono wyrobiło to gniazdo. Nie sądzę,że moge coś z tym zrobić więc rama idzie do zwrotu. Dzięki za pomoc.
Byłem w serwisie, aby nie było, że coś sam zwaliłem. Pan powiedział, że gniazdo od łożyska jest wyrobione. Rozkładał to przy mnie i lożysko samo wypadło. Potem znowu okazało się, że łożysko było źle wsadzone i właśnie ono wyrobiło to gniazdo. Nie sądzę,że moge coś z tym zrobić więc rama idzie do zwrotu. Dzięki za pomoc.