Crazy bike ride in city Szalona jazda rowerem między ludźmi
Crazy bike ride in city Szalona jazda rowerem między ludźmi
Jakiś czas temu, w TVN24 o tym gadali, odszukałem na YouTube i...trochę mnie to wkurzyło.
Jeżdzą jak popaprańcy, myślą że są TWARDZIELAMI,a może nawet ktoś tam jest HARDKOREM :lol:
Wg mnie ich film, ich wyczyny godne potępienia, przez takich jak oni, są później kłopoty.
Obejrzyjcie sami, i napiszcie , co o tym sądzicie?
http://www.youtube.com/watch?v=pO5jGeAOiEc
Jeżdzą jak popaprańcy, myślą że są TWARDZIELAMI,a może nawet ktoś tam jest HARDKOREM :lol:
Wg mnie ich film, ich wyczyny godne potępienia, przez takich jak oni, są później kłopoty.
Obejrzyjcie sami, i napiszcie , co o tym sądzicie?
http://www.youtube.com/watch?v=pO5jGeAOiEc
Goście mają we łbie;/ rozumiem jazd po chodniku, nawet obok ludzi, ale wszystko ma swoje granice a oni je przekroczyli i to o wiele ;/ Żal mi ich że myslą że sa fajni bo mają ,,żywy slalom" Jak widze że nie ma miejsca na chodniku to na asfalt i jazda, tam już prędzej się cos wygospodaruje niź na chodniku.
Wedle mnie to kolejna ewolucja naszego polskiego dresiarstwa. Łyse pały chodź mózgi mają małe to widocznie na tyle się wykształciły, że przedstawiciele tego marginesu społecznego nauczyli się jeździć rowerami i oto są efekty :-/
Szkoda tylko, że cierpi na tym cała brać rowerowa i to cały jej wizerunek jest splamiony przez takich cepów.
Szkoda tylko, że cierpi na tym cała brać rowerowa i to cały jej wizerunek jest splamiony przez takich cepów.
Trochę niepotrzebnie wrzucone na forum, bo tylko wyświetleń nabijają wszyscy tym półmózgom i będą się jarać jacy to popularni są...
Tak btw: ostatnio dostrzegam naprawdę dużo dresów na BeEMiksaCH z pięknymi hamulcami, pegami po obydwu stronach którzy np. ''na czerwonym'' jak stoją inni ludzie obok szarpią rowerem jakby w kupę wjechali próbując zrobić bunny hopa xD Naprawdę zabawny widok, szczególnie w Łodzi:)
Tak btw: ostatnio dostrzegam naprawdę dużo dresów na BeEMiksaCH z pięknymi hamulcami, pegami po obydwu stronach którzy np. ''na czerwonym'' jak stoją inni ludzie obok szarpią rowerem jakby w kupę wjechali próbując zrobić bunny hopa xD Naprawdę zabawny widok, szczególnie w Łodzi:)
http://www.allegro.pl/item934868489.html
-
- Kontakt:
Temat z dupy?No nie wiem...LestatBiker pisze:
Nie widzę w tym filmie niczego szokującego ani nienormalnego. Gdyby np. ktoś tak gonił złodzieja między ludźmi i popotrącał przy okazji innych, to byłoby to super i ok. Temat z dupy.
Nic nienormalnego , mówisz?No tak, gdyby ktoś gonił zlodzieja to byłoby OK.To równie dobrze o piratach drogowych, którzy leca przez przejście dla pieszych 120km/h tez mozna powiedziec że nic nienormalnego ani nadzwyczjnego, przecież jakby ktoś gonił złodzieja, to tez by 120 przeleciał przez pasy...
Otóż mylisz się kolego, w ten sposób dajesz PRZYZWOLENIE na tego typu praktyki.
Jest bardzo duże ryzyko, potrącenia pieszego, nic to, jesli potracisz z bara jakiegoś zdrowego faceta, co tylko powyzywa i pójdzie dalej "zabawa" zaczyna sie dopiero wtedy jesli potracisz, staruszkę, wpadniesz na dziecko w wozku(o ile będzie miało szczęście będąc w wózku, bo w jakiś sposób jest to dla niego mała ochrona-dziecko idące z mamusią za rączkę, , takie typowe 2-3 letnie, pomyśl co sie stanie z kruchymi koścmi takiego dziecka przy uderzeniu rowerem przy prędkosci choćby 20km/h-nie zapominajac o tym, co się dzieje z nowoczesnymi samochodami, przy testach zdrezeniowych, przy prędkości zaledwie 50km/h-uzyj wyobraźni)
Potrącić pieszego jest bardzo łatwo, sam tego doświadczyłem jakiś czas temu, jechałem gdzieś tam (nieważne gdzie i po co) i idzie kobieta przedemną , no to ja odbijam w lewo,żeby ją ominąć, ona patrzy przez ramię, widząc mnie , i jak juz jestem z metr za nią, ogląda się ponownie i co robi?Odbija w lewo...Lekko ją trąciłem kierą a kobieta, się obróciła o 180 i glebła na plecy.
No tak...zaraz ktoś napisze ż ejej wina, bo wlazła pod rower, otóż nie!Moja wina, bo jechałem po chodniku, a na chodniku PIESZY MA PIERWSZEńSTWO!
A tak jak w tym filmie kolesie jeźdżą uważając to za super zabawę, ja w tym nic zabawnego nie wiedzę,bo jak można się jarać tym, że prawie się dziecko potrąciło albo ktoś wysiadał z autobusu i pra wie sie go potrąciło,?Chore jest to, że oni czekają aż autobus zatrzyma się na przystanku, i wtedy z pełna satysfakcja wjeżdzają w tłum.
I nadal nie jest to nic nadzwyczajnego?
-
- Kontakt:
Efekty potem są nieciekawe przez takich buszmenów. Już pojawiły się artykuły zatytułowane: "Rowerzyści terroryści". Parę takich publikacji i zwykli ludzie będą tak nas właśnie postrzegać bo tacy debile się jarają nie wiadomo czym.
Przykładowo artykuł który był również drukowany: http://www.express.bydgoski.pl/look/art ... 1&IdTag=18
Ale jak fajnie że pokazał mordę
Na miejscu chłopaków z Wawy gdybym spotkał tego buszmena to zrobiłbym sobie z niego żywą przeszkodę i potraktował nieco brutalniej - ciekawe czy wtedy by się cieszył. Ps. co proponujecie jako sekcję rytmiczną, czy może jakaś nierówność na lądowaniu 
Przykładowo artykuł który był również drukowany: http://www.express.bydgoski.pl/look/art ... 1&IdTag=18
Ale jak fajnie że pokazał mordę

-
- Kontakt:
Jak juz ktos zauwazyl to po prostu kolejny rodzaj dresiarstwa. Jak kogos nie stac na bmw albo calibre i zapierdalanie po ulicach to kupuje "duale" i smiga po chodnikach. U mnie w miescie w centrum, jest deptak: ul. Szeroka. Jeszcze niedawno byl tam bezwzglednie egzekwowany zakaz poruszania sie rowerem. Teraz dozwolone jest "przecinanie" Szerokiej w poprzek, z ulic do niej dochodzacych. Czasami jak widze jak niektorzy "rowerzysci" to robia to mysle ze ponowne zakazanie przejezdzania przez szeroka to tylko kwestia czasu
. To bedzie przyklad finalu zabaw balwanow godzacy w normalnych rowerzystow

Przyznam się, sam czasem tak z kumplem jade ale to tez ze wzgledu na chodnik ktory jest abrdzo waski..ale jade duzo wolniej niz oni i uwazam.. a to co oni robia to jest debilizm, szkoda tylko ze zaden sie nie wylozyl gdzies i sobie cos nie zrobil, by przynajmniej mieli co nagrac.. A psy jezdza po miescie widza takich cw*** na rowerach i co.?! i jada dalej.. A do tych co smigaja na hopach czy torze rowerowym, podjada,sprawdza trzezwosc i czy nie maja przy sobie alkoholu.. No poprostu to sie w du*** nie miesci..
Ja w miescie mam jeszcze cos innego. Smigam sobie na torze 4x. No ale caly czas jezdzic nie mozna..No wiec chwila przerwy a w tym czasie przychodzi kilka gnojkow (5-8lat) i sobie biegaja po torze..I maja zabwe,ale to nie plac zabaw(uwagi nie zwrocisz bo rodzice sa oburzeni) A ja nie moge pojechac bo potrace dzieciaka i mi sie cos stanie i jemu. Niektorzy zejda a niektorzy nie. Wczoraj jezdzilem, przyszedl ojciec z synkiem.. i na srodku hopy rozstawil sobie krzeselko..by dziecko mialo gdzie usiasc jak sie zmeczy bieganiem po torze..to jest przykre..Psy jezdza i nic nie zrobia z czyms takim, szybciej by do mnie podjechali by sprawdzic moj plecak..
Ja w miescie mam jeszcze cos innego. Smigam sobie na torze 4x. No ale caly czas jezdzic nie mozna..No wiec chwila przerwy a w tym czasie przychodzi kilka gnojkow (5-8lat) i sobie biegaja po torze..I maja zabwe,ale to nie plac zabaw(uwagi nie zwrocisz bo rodzice sa oburzeni) A ja nie moge pojechac bo potrace dzieciaka i mi sie cos stanie i jemu. Niektorzy zejda a niektorzy nie. Wczoraj jezdzilem, przyszedl ojciec z synkiem.. i na srodku hopy rozstawil sobie krzeselko..by dziecko mialo gdzie usiasc jak sie zmeczy bieganiem po torze..to jest przykre..Psy jezdza i nic nie zrobia z czyms takim, szybciej by do mnie podjechali by sprawdzic moj plecak..
Kramon No tak..tylko potem on Ci na zlosc moze zrobic i przyjda cala rodzina w kilka osob i za chu** nie pojda ;D ale poprostu ludzie sa bezczelni. Jescze regulamin jest w trzech miejscach na torze i ludzie i tak robia co chca.. Ja bym niedawno jakas babke pierd*** na bandzie bo sobie przez tor przechodzila bo krotsza droga jest.. no wziasc tylko i zaje** cos takiego
-
- Kontakt:
Pablo666 wiec nie patrz na nich i jeździj robiąc swoje, jak kogoś tam uderzysz lub potrącisz to i tak będzie ich wina dlatego że jest to obiekt wyznaczony przez urząd miasta w celu uprawiania sportów rowerowych, pozatym wokół niego porozwieszane są tablice ostrzegawcze. Najlepszy sposób na takich pedałów to poprostu wpadać wiekszą ekipą i śmigać jaknajwiecej, a widząc żywą przeszkodę zapominać o hamulcach. u nas mielismy z takimi rzeczami sporo kłopotu, bo jak nam wybudowano ścieżki rowerowe to te piesze kutasy uznały to za deptak.... wiec szybka naradka co z tym zrobić, i wyszło na to ze najlepszym sposobem jest mieć ich wszystkich w dupie i zapomnieć o tym, ze ma się heble w rowerze.
Back in black
Nie powiem, czysta głupote, ale zagrożenia to wielkiego nie ma. Nie jedzie więcej nie 15 na godzinę, tyle, że idiotycznie blisko ludzi, i na pewno sieje niemały popłoch.
Poza tym nawet usiłując pomyśleć na ich spsób to się zastanawiam co w tym fajnego, poza tym, że blisko ludzi to żałośnie, ani na pedały nie potrafi jeden z drugim porządnie nacisnąć, a skok to z 3 schodków... no brawo, chylę czoła przed wymiataczami...
Poza tym nawet usiłując pomyśleć na ich spsób to się zastanawiam co w tym fajnego, poza tym, że blisko ludzi to żałośnie, ani na pedały nie potrafi jeden z drugim porządnie nacisnąć, a skok to z 3 schodków... no brawo, chylę czoła przed wymiataczami...
LestatBiker No masz racje.. Tylko jezeli cos mi sie stanie to ja bede stratny a nie ten gnojek..u nas tych sciezek to jest tyle co nic.. tak samo jest wiadukt zrobiony.. ze my jako rowerzysci musimy jechac przy barierce gdzie ja napie*** pedalem o nia wiec jak mam przejechac ten jeb* wiadukt.?
Ja juz jak jezdze z kumplem to jade sciezka i nie zjezdzam.. to babki sie zatrzymuja i licza ze je omine wiec jak najblizej nich sie jedzie ;D i tym sposobem jakiemus gosciowi wywalilem z reki tort xD i chu* mu w dupe ;p
Ja juz jak jezdze z kumplem to jade sciezka i nie zjezdzam.. to babki sie zatrzymuja i licza ze je omine wiec jak najblizej nich sie jedzie ;D i tym sposobem jakiemus gosciowi wywalilem z reki tort xD i chu* mu w dupe ;p
-
- Kontakt: