Witam.
Czy jest jakaś wielka różnica między DOT 4 a DOT 5.1? Chce odpowietrzyć hampla i nie wiem dokladnie co mam wlane . Można je ze sobą mieszać?
I co z siłą hamowania? Nie zmieni sie?
Sila hamowania zmieni sie na dluzszych zjazdach. Po prostu plyn bedzie pozniej sie grzal. Skoro do hamulca mozesz wlewac DOT 4 to i mozesz DOT 5.1, ale nie wolno ich mieszac. No i nie zapomnij o tej jedynce bo DOT 5 to calkiem co innego i lepiej tego nie wlewac
5.1 to następca 4. bardziej nadaje się do nowszego zaworowania w abs'ie, w sumie to ze sportu motorowego przejęły doty firmy robiące układy hamulcowe do motocykli czy rowerów. przy okazji poprawiając parametry jak lepkość, temperatura wrzenia czy absorpcja...
generalnie podobno 5.1 można dolewać do poprzednich wersji (z wyjątkiem dot 5, który jest mineralny), ale nie na odwrót...
i tego do końca nie rozumiem, bo jak doleje 5.1 do 4 to niby jest ok (ale powstaje w układzie mieszanka 5.1 i 4) a jak bym dolał 4 do 5.1 to niby jaka mieszanka jest w układzie ? więc dlaczego nie można ?
Gordon Shumway pisze:generalnie podobno 5.1 można dolewać do poprzednich wersji (z wyjątkiem dot 5, który jest mineralny), ale nie na odwrót...
i tego do końca nie rozumiem, bo jak doleje 5.1 do 4 to niby jest ok (ale powstaje w układzie mieszanka 5.1 i 4) a jak bym dolał 4 do 5.1 to niby jaka mieszanka jest w układzie ? więc dlaczego nie można ?
KaKTuSSS nie tylko siła hamowania. W praktyce nie wiem bo razem z płynem zmieniałem przewody ale teoretycznie inna lepkosc powinno dawac inne uczucia w klamce. Jak sie chce same wrzenie to mozna rfb 600 od motula wziac ale bodajze 5.1 od motula temp. wrzenia w warunkach normalnych, a nie w labolatorium juz ma wieksza (czyt. kiedy dostanie sie wilgoc)