Rozwaliłem gwint w prawym ramieniu korby FSA Alpha Drive (ISIS), no i mam dylemat- da sie to naprawić, czy nie? Korba jest dość kijowa, ale jeździć trza (nie mogę czekać aż nazbieram na coś nowego, jestem uzależniony od jazdy na max). Cały gwint się wyjechał, nie da się już wkręcić pedała. Może ktoś miał podobny problem i jakoś go rozwiązał? Dodam, że lewe ramie jest dobre. Może wyjściem byłby zakup nowych platform (z gwintem na 1/2 cala zamiast standardowych 9/16 ????????). Dobija mnie ten problem, nie mam chajsu na coś nowego, zresztą postanowiłem brać komponent na maxa, myślałem o Funnie Cr-Mo, no ale to prawie 900zł, tyle teraz nie mam. Może dobra była by korba RPMa? (choć to w sumie FSA :)
Poradzcie coś mi!
Rozjeb**em korbe FSA
Rozjeb**em korbe FSA
nie jest źle, zawsze może byc gorzej...
idziesz do dobrego serwisu, pan serwisant wsadza ci w dziure bez gwintu takie cos co robi wieksza dizure (wola na to "gwintownik"), nakreca na pedal taka tulejke z gwintem co to trobi ze pedal ma grubsze to cos z gwintem :], pozniewj pan wsadza tego pedala do dziury :]. Kreci no i jak wkreci to jest wkrecone. Pozniej jak wykrecasz to wykrecasz juz samego geja bez tulejki :)
gg: 3212274
[S]: JuniorT'03 QR20+koło S-Type/Quando+mostek MARZOCCHI+kieraSPECIALIZED
[S]: JuniorT'03 QR20+koło S-Type/Quando+mostek MARZOCCHI+kieraSPECIALIZED