Oszust od 888 z Poznania!!
Oszust od 888 z Poznania!!
Pisze ten temat z nadzieją na wasza pomoc. A mianowicie chodzi o to że zostałem oszukany przez niejakiego Piotrka z Poznania. Na początku sierpnia (dokładnie okolice 5-10 sierpnia) na Allegro został wystawiony Manitou Dorado 2006. http://allegro.pl/item703864701_manitou ... omain.html. To było moje dorado. Na forum DHzone także zostało wystawionych kilka ogłoszeń dotyczących tego Dorado. Z tym że ten Piotrek chyba napisał do mnie po obejrzeniu oferty na DHzonie ponieważ napisał na gg a tylko tam napisałem mój numer gg. Oferował mi w zamian za moje Dorado 888 RC2X 2006 białe (początkowo twierdził że to jest rocznik 2007) Niestety fotek tych 888 nie mam. Twierdził że nie były katowane i były w bardzo dobrym stanie technicznym. Mówił że jest drugim właścicielem i że pierwszym był jego kumpel który był kilka razy w górach. Twierdził także że zlikwidował regulacje która była na dole amora ponieważ bał się że ją urwie. 9 sierpnia spotkaliśmy się na dworcu PKP w Katowicach. Mówił mi że zaraz potem jedzie do Krakowa bo ma jeszcze kilka spraw do załatwienia. Obejrzałem amorka (przyniósł mi go w pudełku z Rock Shox'a) widać było że trzeba wymienić uszczelki bo amor nieźle rzygał. Zamiast regulacji była jaka śruba nieoryginalna. To takie wady jakie zauważyłem z zewnątrz. Koleś wyglądał na jakieś 20-24 lata, ciemnawe włosy, lekki zarost, jakieś 180-190cm wzrostu, trochę przymulał. Mówił także że jedzie gdzie w okolice Krakowa w celu leczenia kręgosłupa. Amor leżał ciągle w pudełku. Następnego dnia na jego opisie gg był tekst: "jutro wylatuje poza granice kraju kręgosłup jak nowy". W 3 dniu po wymianie chciałem sobie pooglądać amorka, otwieram pudełko a tutaj pełno wyciekłego oleju. Amor już nie miał w ogóle oleju. Ciekł nawet z tej śruby która żekomo była robiona zamiast regulacji. Próbowałem się skontaktować z kolesiem przez gg ale nic nie odp. Amor potem leżał przez prawie resztę miesiąca ponieważ nie miałem reszty części. Przed zamontowaniem go postanowiłem go przeserwisować. Po serwisie okazało się że tłumik w prawej goleni był spawany, regulacja nie była przerabiana tylko urwana. I koleś dorobił śrubkę zamiast regulacji. Amor miał zużyte uszczelki i nie miał oleju. Amor także zacierał się. Nie chodził płynnie tylko się zacierał. Koleś zapewne śmiga teraz na tym Dorado i mówił mi że ma do tego jakąś ramę Hot Chili, ale nie wiem dokładnie jaką. Dzwoniłem do kolesia ale ma wyłączony telefon, na gg nie odpisuje. Oto numery kontaktowe jakie mi podał:
GG: 5627180
Numer telefonu: 787401908
Wszystkich którzy kojarza takiego kolesia co śmiga na takim Dorado z taka ramką i jest podobny do rysopisu jakiego podałem proszę o kontakt na numer gg: 1484647
GG: 5627180
Numer telefonu: 787401908
Wszystkich którzy kojarza takiego kolesia co śmiga na takim Dorado z taka ramką i jest podobny do rysopisu jakiego podałem proszę o kontakt na numer gg: 1484647
-
baton51 sam jesteś sobie winien. Widziały gały co brały. Trzeba było myśleć trzeźwo a nie napalać się. Odbierałeś osobiście, nikt do sprzedającego nie może mieć pretensji. Zawsze mogłeś powiedzieć - sory, nie biore. Jeszcze raz - widziały gały co brały.
Poza tym śmieszna akcja z patrzeniem na amora po 3 dniach. niezłe LOL.
Poza tym śmieszna akcja z patrzeniem na amora po 3 dniach. niezłe LOL.
Fly, fly, fly so high
exbikerman i piotrex Jak pisałem zauważyłem tylko to że rzyga i że tej regulacji nie ma tylko jest jakaś nakrętka Skąd miałem wiedzieć co jest w nim w środku? Nie rozkręcałem go na środku dworca na części pierwsze by zobaczyć co jest w środku.
exbikerman Co do tej "śmiesznej akcji". To amor leżał w pudełko z powodu braku reszty części. A 3 dni później se chciałem na niego popatrzeć i nacieszyć oko. Więc nie wiem co w tym śmiesznego że go 3 dni później oglądałem;|
piotrex Napisałem że szukam do niego kontaktu. Nie licze bardzo na zwrot tylko na kontakt do niego.
Ogólnie to możliwe jest że koleś podawał błędne dane odnośnie miast w jakich przebywał.
exbikerman Co do tej "śmiesznej akcji". To amor leżał w pudełko z powodu braku reszty części. A 3 dni później se chciałem na niego popatrzeć i nacieszyć oko. Więc nie wiem co w tym śmiesznego że go 3 dni później oglądałem;|
piotrex Napisałem że szukam do niego kontaktu. Nie licze bardzo na zwrot tylko na kontakt do niego.
Ogólnie to możliwe jest że koleś podawał błędne dane odnośnie miast w jakich przebywał.
http://www.20dollars2surf.com/?ref=55589
Klikasz, rejestrujesz się i zarabiasz!
baton51 albo naprawde nie rozumiesz,albo udajesz.Jak odbierasz przedmiot osobiscie i cos Ci nie gra to go nie odbierasz-proste.Jak 888 mialy byc w dobrym stanie,tyle ze bez regulacji,a widzisz ze uszczelki sa do natychmiastowej wymiany to odstepujesz od kupna/wymiany-proste.
W przeciwnym wypadku sam sie prosisz o klopoty.
Pytasz o kontakt-napisz poprzez zadaj pytanie sprzedajacemu,na pewno dostanie wiadomosc..
W przeciwnym wypadku sam sie prosisz o klopoty.
Pytasz o kontakt-napisz poprzez zadaj pytanie sprzedajacemu,na pewno dostanie wiadomosc..
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
exbikerman ma całkowitą racje.Zobaczyłeś że amor żyga a teraz masz pretensje do kolesia że amor ma uszczelki do wymiany.Napaliłeś się na 8'ke .Kto mądry zamieniłby się na amor z takim opisem " Twierdził także że zlikwidował regulacje która była na dole amora ponieważ bał się że ją urwie" .
Na następny raz radze się troche zastanowić .Pozdro
Na następny raz radze się troche zastanowić .Pozdro
Panowie... wina leży po środku po z jednej strony baton51 powinien się zastanowić dobrze przed wymianą ale z drugiej strony osoba z którą się wymienił ukryła to że jest walnięty tłumik itd. Więc ja uważam że jeżeli te 888 faktycznie miałyby tylko te uszczelki do wymiany no i ta śruba to jeszcze ok , można się wymienić ale tak to amor nadaje się po części do wyrzucenia
http://raczus.pinkbike.com/
piotrex i Mazur93 Chyba nie zrozumieliscie o co mi chodzi. Dorado nabyłem za 900zł. I wymieniłem się za 888 RC2X 06. Czyli kosztowały mnie one 900zł. I pomyślcie gdzie za taką cene idzie kupić taki model 888. Z brakiem tej regulacji da się żyć. A po wymianie uszczelek za 150zł o i tak się opłaca. Bo wychodzi 1050zł. A mi chodzi o to że koles twierdził że 888 były dobre itp itd. Ale nic nie mówił że tłumiki sa walniete. I wlaśnie mi o te tłumiki chodzi niz o uszczelki. A i jeszcze co do kontaktu to przeczytaj dokładnie co napisałem w pierwszym poscie...
http://www.20dollars2surf.com/?ref=55589
baton51 masz aukcje na allegro? jesli nie to daruj sobie szukanie kontaktu bo koles cie wysmieje i tylko sie wkurzysz dodatkowo...
a co do twojej transakcji..piszesz ze amor sie zacierał i nie pracowal plynnie... to podczas ogledzin nawet go nie uginales? co do tej regulacji na dole... gdyby koles pozbył sie regulacji pod pretekstem ze bał sie ze ją urwie (tez sie bałem) to zdjąłby tylko pokrętło z regulacji a nie wyrąbał całą regulacje..ja zdjąłęm pokrętło a regulacja dalej jest.. i działa.. i nie sposób urwać "dzyndzla" wystajacego 5mm poza nakretke od tlumika...
i tak jak pisali poprzednicy...
skoro gosc twierdzil ze amor jest w bdb stanie..nic nie mowil o uszczelkach braku regulacji itp... to jak zobaczyles ze cieknie i brakuje regulacji to ja od razu powiedzialbym "sorry stary ale amor mial byc w bdb stanie a nie do kompletnego serwisu" i zażądał chociazby kasy na uszczelki... jako dopłate zeby amor byl w bdb stanie tak jak mialo byc.. a jak nie to sie nie wymieniam poprostu bo nie dotrzymał warunków umowy...
pozatym..co do twojego "interesu życia" i 888rc2x za 900zl to..
jesli chcesz zeby ten amor byl w bdb stanie..to musisz w niego wpakowac z 800-900zl na nowe tlumiki (jesli oba sa do wymiany..jesli jeden to pol ceny)
150 na uszczelki
50na olej
i jesli amor ma slizgi w dobrym stanie to na tyle...
wiec musisz wpakowac 1100zl w niego...
1100 + 900 to razem 2000 wiec nie jest to mega drogo jak na taki amor bo ja za swoje 888rc2x 06 w naprawde bdb stanie mialem oferte 2100 ale sie rozmyslilem bo FOX 40 w bdb stanie kosztuje duzo wiecej i nie chcialem doplacac tyle bo 888 to i tak zajebisty amor...
zrob zdjecia tego tlumika.. i ktory jest pekniety/spawany? ten w ktorym brakowalo regulacji u dołu czy ten drugi od kartusza X?
moim zdaniem pozostaje albo sprzedac 888 na czesci albo zainwestowac i postawic go na nogi..
porob dokladne fotki tego amora to pomozemy ci go jakos naprawic...
a z tym ogladaniem amora po 3dniach to tez wtope zaliczyles.. ja zawsze ale to zawsze jak kupuje nowy amor tzn uzywany to jak tylko go dostane do domu to rozkrecam go na śrubeczki zeby zobaczyc czy w srodku wszystko jest ok i czy olej wymaga wymiany czy nie..jesli nie wymaga to skrecam i wlewam to co z niego wylałem... na szczescie nigdy podczas serwisu nie trafilem uszkodzen czy cos w tym stylu...
no i żelazna zasada.. nie rob interesow z nieznajomymi bez umowy..pisemnej bądź przez allegro..bo zawsze cie wykiwają.... no prawie są tez uczciwi ludzie..ale coraz mniej ich....
a co do twojej transakcji..piszesz ze amor sie zacierał i nie pracowal plynnie... to podczas ogledzin nawet go nie uginales? co do tej regulacji na dole... gdyby koles pozbył sie regulacji pod pretekstem ze bał sie ze ją urwie (tez sie bałem) to zdjąłby tylko pokrętło z regulacji a nie wyrąbał całą regulacje..ja zdjąłęm pokrętło a regulacja dalej jest.. i działa.. i nie sposób urwać "dzyndzla" wystajacego 5mm poza nakretke od tlumika...
i tak jak pisali poprzednicy...
skoro gosc twierdzil ze amor jest w bdb stanie..nic nie mowil o uszczelkach braku regulacji itp... to jak zobaczyles ze cieknie i brakuje regulacji to ja od razu powiedzialbym "sorry stary ale amor mial byc w bdb stanie a nie do kompletnego serwisu" i zażądał chociazby kasy na uszczelki... jako dopłate zeby amor byl w bdb stanie tak jak mialo byc.. a jak nie to sie nie wymieniam poprostu bo nie dotrzymał warunków umowy...
pozatym..co do twojego "interesu życia" i 888rc2x za 900zl to..
jesli chcesz zeby ten amor byl w bdb stanie..to musisz w niego wpakowac z 800-900zl na nowe tlumiki (jesli oba sa do wymiany..jesli jeden to pol ceny)
150 na uszczelki
50na olej
i jesli amor ma slizgi w dobrym stanie to na tyle...
wiec musisz wpakowac 1100zl w niego...
1100 + 900 to razem 2000 wiec nie jest to mega drogo jak na taki amor bo ja za swoje 888rc2x 06 w naprawde bdb stanie mialem oferte 2100 ale sie rozmyslilem bo FOX 40 w bdb stanie kosztuje duzo wiecej i nie chcialem doplacac tyle bo 888 to i tak zajebisty amor...
zrob zdjecia tego tlumika.. i ktory jest pekniety/spawany? ten w ktorym brakowalo regulacji u dołu czy ten drugi od kartusza X?
moim zdaniem pozostaje albo sprzedac 888 na czesci albo zainwestowac i postawic go na nogi..
porob dokladne fotki tego amora to pomozemy ci go jakos naprawic...
a z tym ogladaniem amora po 3dniach to tez wtope zaliczyles.. ja zawsze ale to zawsze jak kupuje nowy amor tzn uzywany to jak tylko go dostane do domu to rozkrecam go na śrubeczki zeby zobaczyc czy w srodku wszystko jest ok i czy olej wymaga wymiany czy nie..jesli nie wymaga to skrecam i wlewam to co z niego wylałem... na szczescie nigdy podczas serwisu nie trafilem uszkodzen czy cos w tym stylu...
no i żelazna zasada.. nie rob interesow z nieznajomymi bez umowy..pisemnej bądź przez allegro..bo zawsze cie wykiwają.... no prawie są tez uczciwi ludzie..ale coraz mniej ich....
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Hej o ile dobrze pamietam to jakis Hot Chilli byl skradziony w KRK,
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=54034
wiem ze tamten na innym osprzecie ale moze warto by sprawdzic.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=54034
wiem ze tamten na innym osprzecie ale moze warto by sprawdzic.
http://eryk2kartman.posadzdrzewo.pl