24'' na tył. Jak to dziala?????
-
- Kontakt:
24'' na tył. Jak to dziala?????
Witam, co sadzicie o 24-ce na tyl?? Jak sie na tym skacze, robi wheelie, manuala, pedalkicka itp??
Napiszcie wszystko co o tym wiecie......
Pozdrawiam
Napiszcie wszystko co o tym wiecie......
Pozdrawiam
moj kumpel ma aganga twenty four zero zero no i jak wiadomo ma 24 cale z tyłu:P:p fajnie mi sie na tym jezdzi w sumie nieiwedz roznic pomiedzy 24 a 26 tylko tyle ze łatwiej wsadzic kołko pd morke np przy bunny hopie ale to jest takie gadanie jak ktos cche to robi obojetnie czy na 24 czy na 26 no niektórzy jeszcze mowią ze jak masz 24 cale to masz sztywniejsze koło z tyłu ale ogulnie fajne a jezdzi sie tak samo
steel is real.........czoko power ziomekkk:D
Witam ja rowniez jestem szczesliwym posiadaczem kola na 24' z tyłu jak dlamnie rpwerek z kołkiem 24 jest wypas mam ramke point'a i amorek 100mm skoku z 24 z tyłu katy sa super whelie robi sie łatwiutko oprucz tego rower jest zwrotniejszy
a pozatym jak masz 24 z tyłu to mozesz wsadzic szersza opone na tyle kółko to rowniez jest zaleta
Pozdro All Riders:)
a pozatym jak masz 24 z tyłu to mozesz wsadzic szersza opone na tyle kółko to rowniez jest zaleta
Pozdro All Riders:)
O So chosi s Potpisem ?????
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Koshal... jemu chodzilo tylko o to ze kolo mniej z tylu wystaje za rame...hehe <lol>
Moze i rower jest krotszy ale akurat to nie ma znaczenia... bo kolo i tak dotyka w tym samym miejscu ziem <tzn baza kol (rozstaw) jest taka sama> co 26" tylko mniejszą powiezchnia!!!!. Obniza sie srodek ciezkosci..... ale.. Mniejsze kolo łatwiej wpada w poślizg<mniejsza powierchnia styku>!!!!! a widac to szczegolnie jak sie jezdzi 24/24" wtedy przednie kolo latwiej traci przyczepnosc na szybkich zakretach...
Nie jest to jakas straszna roznica bo to tylko mniej o jakies 2,5 cm
<dlugosci promienia>
Ja smigam 24/24 i nie narzekam... nie sadze zebym wrocil do 26".....
Pozdrawiam
Moze i rower jest krotszy ale akurat to nie ma znaczenia... bo kolo i tak dotyka w tym samym miejscu ziem <tzn baza kol (rozstaw) jest taka sama> co 26" tylko mniejszą powiezchnia!!!!. Obniza sie srodek ciezkosci..... ale.. Mniejsze kolo łatwiej wpada w poślizg<mniejsza powierchnia styku>!!!!! a widac to szczegolnie jak sie jezdzi 24/24" wtedy przednie kolo latwiej traci przyczepnosc na szybkich zakretach...
Nie jest to jakas straszna roznica bo to tylko mniej o jakies 2,5 cm
<dlugosci promienia>
Ja smigam 24/24 i nie narzekam... nie sadze zebym wrocil do 26".....
Pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=281972