La'Vorta- freeriders spot, Bieszczady...

Konrad.P
Kontakt:

Post autor: Konrad.P »

IWONICKI KLUB SPORTÓW EKSTREMALNYCH
"EXTREME SOUTH TEAM"

Aleksiewicza 30
38-440 Iwonicz-Zdrój

http://przedziwnadh.pl/
Qajo
Kontakt:

Post autor: Qajo »

Dzięki chłopaki.
Obwieszczenie- jest już po za sezonem turystycznym, więc jeśli ktoś się wybiera na Lawortę pojeździc musi się koniecznie ze mną skontaktowac, żeby sprawdzic na dany dzień frekwencję- od której zależy czy uruchomią wyciąg.
Oczywiście kiedy zaczniemy już oficjalnie działac dla rowerzystów nie będzie to aktualne- wyciąg będzie dziłał normalnie.
Ciągle nie wiem kiedy to będzie.
Pozdr.
Qajo
Kontakt:

Kilka kadrów z projektu slopestylu: http://qajo.pinkbike.com/album/Laworta/
Lomek
Kontakt:

Post autor: Lomek »

Qajo pisze:Kilka kadrów z projektu slopestylu: http://qajo.pinkbike.com/album/Laworta/
O żesz ty :D
Na wiosnę będzie można już pojeździć??
I będą przewidziane karnety całosezonowe :>??
Qajo
Kontakt:

Będą, ale co do terminów nauczyłem się już nie wypowiadac publicznie. W odpowiednim czasie będzie informacja. Pozdr.
mar3k
Kontakt:

Post autor: mar3k »

Qajo tak z ciekawosci.. Wyciag stoi itd. A jak z cenami wyciagu itp? Cos juz wiadomo czy narazie strefa planow?
Qajo
Kontakt:

Mam już cennik, ale nie pytajcie mnie o szczegóły, bo nie chce potem znowu wyjśc na gołosłownego. Zbyt wiele rzeczy się zmienia, ciągle wychodzą nowe formalnosci przez które trzeba przebrnąc, ludzie nie wywiązują sie ze swoich zobowiązań itd... A ja muszę dostosowywac do tego plany na bierząco.
Chce żebyście wiedzieli, że temat jest aktualny i że działam, ale wszystkie konkrety podam w odpowiednim czasie.
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

Kajetan na prezydenta! Ja jednak będę jeździł do Lublina - tam powstaje inwestycja za 4 700 000 zeta!
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
tentego
Kontakt:

Post autor: tentego »

oj to niezla kaska! a co to bedzie i gdzie dokladnie?
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

no spoko ale fajniej było by jakby ktoś taką samą kasę ulokował na coś w górach bo jednak slopestyle na płaskim terenie nie ma nic ze swojej nazwy gdzie słowo slope oznacza stok/spadek(terenu)
hajsik
Kontakt:

Post autor: hajsik »

no spoko ale fajniej było by jakby ktoś taką samą kasę ulokował na coś w górach bo jednak slopestyle na płaskim terenie nie ma nic ze swojej nazwy gdzie słowo slope oznacza stok/spadek(terenu)
No dokladnie tak!
I wogóle slope na płaski terenie wygląda conajmniej dziwnie :/
Qajo
Kontakt:

Alleluja! Wreszcie ktoś zauważył, że w Polsce wszystkie "tory slopestylowe" robi się na płaskich parcelach...
Najlepiej podejście do tematu pokazuje fest. w szlar, gdzie w górach zrobili "slopa" na... parkingu.
Ja mam nadzieje, że tor w Lublinie (choc to niby konkurencja) wypali i nie będzie to kolejne drogie nic, jak na przykład w Wołominie, gdzie też poszła kupa kasy, a w miskach między hopami nie mieści się rower i na dualu przydałby się silnik...
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

CHyba nikt nie skminil ironii bodzia, bo rozumiem ze o to mu chodzilo, gdy mowil o lublinie;) Qajo na prezydenta- popieram:D Mega pozytywnie, ze cos sie tam dzieje i ze Qajo caly czas, mimo tylu problemow(jak to u nas w kraju) stara sie wybudowac prawdziwa miejscowke. Juz sie nie moge doczekac:D
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Qajo
Kontakt:

No i Bodziu to są inne miejscówki, bo na Laworcie ma byc DH, FR, Slope i Dirt (no i oczywiście All Moutain i Enduro, ale to już zapewniaja same góry), a tam chyba Dirtslope i 4x?
Slope jest i tu i tu, ale jedna miejscówka jest podmiejska, a druga górska, a to wyklucza, przyznasz, porównania... Główną wizytówką Laworty nie ma byc slope, tylko FR- 1,5 km trasy w lesie z różnymi przeszkodami (na jednej jest zaplanowane 20 dropów i gapów) płyniesz, lecisz, płyniesz, lecisz... Tego u nas nie ma i to jest moim targetem. Slopa robie, bo mnie i kręci i chce zrobic pierwszy taki tor w górach. Marzy mi się miejsce ogólnie rowerowe, gdzie każdy znajdzie swój styl jazdy, a wieczorem może w salonie rowerowym przeserwisowac maszynę i napic sie piwka z kumplami przy jakimś Disorderze itp... Taka alternatywa dla wszystkich buców w górach, którzy każą ci wchodzic w worki na smieci na wyciagu....
Dobrze, że coś się dzieje i poziom sportu ma się szansę podnieśc (w przypadku slopa w ogóle sport zaistnieje)
mar3k
Kontakt:

Post autor: mar3k »

Qajo buduj buduj :> bo ja tam mam niedaleko! :D
Lomek
Kontakt:

Post autor: Lomek »

mar3k pisze:bo ja tam mam niedaleko!
A ja jeszcze bliżej :D I dlatego trzeba będzie całosezonowy karnet kupic jak będzie fajnie xD
wert
Kontakt:

Post autor: wert »

No fajnie, gdybym mieszkał bliżej z przyjemnością bym bezinteresownie zaoferował swoje łapy do pracy bo cel szczytny. Lubię ludzi którzy mają wizję i chcą coś tworzyć mimo oporu biurokracji, niewysokiego stosunkowo budżetu itp. Trzymam kciuki.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

KFP pisze:
no spoko ale fajniej było by jakby ktoś taką samą kasę ulokował na coś w górach
Niestety Lublina w góry się nie przeniesie, a kasy nasz prezydent raczej innym miastom nie da :) hehe
Ale do projektu jak też wykonania bikeparku nie ma co się czepić. Ja się nie martwię że jest na płaskim, bo wiem że budowniczowie mają łeb na karku i nie trzeba im tłumaczyć jak to ma wyglądać:
info z forum BA by Ijuf:
jako że czesciowo projektowalem, buduje i testuje slope w lublinie to troszeczke rozjasnie wam sytuacje.. tor nie do konca wyglada tak jak projekt ze wzgledow na predkosc.. musielismy przeprojektowac wiekszosc toru aby dalo sie go przejechac bez szalenczego krecenia.. obie linie sa w miare plynne i dosc ciekawe.. mala raczej lajtowa, wieksza budzi respekt.. generalnie slope jeszcze nie jest ukonczony i bedzie kilka nowych elementow..
dirt rowniez jest na biezaco testowany przeze mnie i zienta.. jeszcze sporo brakuje ale prace ciagle trwaja.. wszystkie katy sa przemyslane, skakane i w razie potrzeb przerabiane, wiec nie macie sie co martwic ze nie beda przejezdne.. staramy sie zachowac rytm bez dokrecania..
ODPOWIEDZ