GH no stary jak ja go kupiłem to juz każdy musi sie wzorować na mnie ! Ja to jestem najlepszy z najlepszych i wiem wszystko najlepiej ! A mówię Ci jak na obrazkach wygląda ah oh ah oh
A skąd możesz widzieć że na nim nie jeździłem ?! głupie pytanie głupia odpowiedź...
toto05 nic nie zmienili. Zmiany dopiero na 2010 dostepne od kwietnia czy maja bodajze.
Brałbym foxa na twoim miejscu jednak. Fajnie 08 pracuje, a 09 podobno duzo lepsze wiec zdecydowanie bym sie w to pakował.
Spaced pisze:Brałbym foxa na twoim miejscu jednak. Fajnie 08 pracuje, a 09 podobno duzo lepsze wiec zdecydowanie bym sie w to pakował.
Odświeżam temat. Zastanowiło mnie Twoje stwierdzenie Spaced. W czym niby 2009 rok jest lepszy ? Pracy , wykonaniu ? Jak się ma do starszych roczników ? Dla pewności spytam , Fox robił 40'stkę białą od 2008 roku tak ?
launch-'06: no changes
'07: tweaked damping in the cartridge, changed hydraulic bottom out setting to "high" from "med"
'08: no changes
'09: tweaked damper again, added direct mount upper crown
'10: no changes
Zmiany z roczników. W czym jest dokladnie lepszy to musialbys foxa zapytac co dokladnie z tłumikiem zrobili.
Edit: Znalazlem taka wypowiedz nt. 09 vs 08"
big difference this year, best 40 imo. new bladder that doesn't blow up like previous years. quite a big bump up on compression damping. lower crown is new too.
Z tego co mi się zdaję to FOX ma lepszą prace jednakże 888 wytrzyma mocniejsze dropy chyba. Jednakże w nowych 888 golenie mają 38 mm a to jest sporo no i RC3
MadejDh mozna próbowac ale na pierwszy rozcznik foxów niektórzy narzekali. Praca moze byc fajna ale charakterystyka moze ci nie lezec chociaz mnie najbardziej by zastanawialo w jakim stanie ten fox. Jak w dobrym to tylko kwestia preferencji. Najwyzej bedziesz sie z shimsami uzerac Chociaz 888rc3 tez ciekawi.
Kramon widocznie mnie sesja odmóżdża ale dla mnie twoja wypowiedz ma mało sensu.
Właśnie Spaced. RC3 też ciekawi. Jestem na etapie wyboru nowego amora. Zastanawiam się między Foxem 40 08/09 , Boxxem WC/TEAM 09/10 lub właśnie 888RC3 09. Z tym ostatnim każdy narzeka , tylko problem w tym że większość nawet na nich nie jeździła. Mam jedną bardzo dobrą opinię użytkownika. Sam jeździłem na 66 RC3 ale to tylko chwilkę. Za 888 przemawia cena , mogę je mieć za grosze w porównaniu do Foxa 40 czy Boxxa. Miałeś okazje na nich jeździć ? Jakie wrażenia ?
KaczorAC1 z foxem miałem kontakt bardzo przejsciowy ale bardzo mi charakterystyka lezała i taki specyficzny feeling. To co wyczytasz w necie to jedno ale nawet rozjechanie czyjegos trawnika na takim amorze da ci poglad o tym czy to jak sie dany amor ugina pasuje ci pod tym wzgledem. 2010 ciekawi chociaz przeraza ilosc historii o pierwszej serii gdzie rs cos powalil z uszczelkami/olejem.
A co do rc3 to bardziej mnie ciekawi rc3 evo w nowych 888
Z tego co kolo pisze, to jest w dobrym stanie, i przyjmijmy że tak jest, ma w nim zieloną sprężynę, a ja ważę 70 kg wiec po ustawieniu powinna być dla mnie w sam raz, wiec czy warto brać takiego za 2200 czy też lepiej z Anglii sprowadzić jakiegoś 07 za podobną cenę, ale bez okazji sprawdzenia go na żywo ? ps. ten amor jestem w stanie sprawdzić jak pracuje.
MadejDh zobacz jak pracuje, przyjglądnij sie uszczelkom, sprawdz czy sa jakies rysy i w jakim stanie sa pokretła oraz czy działaja regulacje. Jak bedzie w dobrym stanie i ci bedzie lezał to wtedy rozkminiaj
a 2200 za ten model to dobra cena , czy też za dużo ? Oraz ile mnie serwis jego będzie kosztować? Bo po zakupie będę chciał go wysłać na serwis, do sprawdzenia i wymiany olejów.
Dziwne , koleś mi pisał że chce za niego 2.5k i że ma jakieś luzy. Odpuściłem sobie go bo widziałem jak jeździł na ramie , w jakim ona jest stanie (Luzy na łożyskach i tulejkach dampera). Wątpię żeby dbał należycie o taki amor. Coś tu nie gra skoro teraz chce 2000 , lub po prostu pali się z kasą. Jedź , zobacz.
MadejDh pisze:Oraz ile mnie serwis jego będzie kosztować?
Nie wiem tego na 100%. Tylko wnioskuje. Ja osobiście nie pozwalam sobie aby w rowerze coś pukało i stukało. A jemu jeśli lata pół roweru (łóżyska , tuleje dampera) to świadczy o tym jak dba o rower. Ja robię natychmiastowo wymiany takich rzeczy. Nie jeżdżę z takim czymś , z tego wnioskuje jak dbał o Foxa - jak wiadomo troszkę trzeba się z nim pobawić.
Te 2000 to strzelałem, może by się skusiłby na sprzedasz ^^