Zrozumiałem i poprawiłemB.Z. pisze:Klasycznie nie zrozumiałeś. Właśnie o tym pisałem.

poniżej tej kasy można mieć najtańsze z shimano 485/486 lub 525/535 jak się poszuka.B.Z. pisze:Zawsze powtarzam - masz na hydrę 200 złtych lub niewiele więcej to kupuj BB7
Ale mechanik za tyle kasy nie cieknie i nie kaprysi.SeraaX pisze:poniżej tej kasy można mieć najtańsze z shimano 485/486 lub 525/535 jak się poszuka.
Albo tektro auriga, też niezły hampel w swojej cenie
Nawet na najlepszych klamkach modulacja mechaników jest nieporównywalna do ww
Nie wiem, nie sprawdzałem, też mi się to wydało nieprawdopodobne, ale ponoć trzeba wiedziec jak to ustawić i wtedy jednym palcem robisz OTB. Tak twierdziło kilku moich rozmówców z tego forum. Powiem tak - możliwe. On ma oba klocki ruchome, nie wiem jak wyglądają kliny które je poychają, ale jeśli przełożenie zmienia się ze skokiem to kluczowe znaczenie ma tutaj ustawienie klocków i linki. Jak masz klamki z servo-wave w mechaniku to też sprawa się komplikuje, musisz ustawić wszystko tak, żeby maksymalne przełożenie klamki było osiągane w momencie zaciśnięcia się klocków na tarczy. Jeśli to samo masz w zacisku i to na dwóch klockach to rzeczywiście trudno coś takiego ustawić i w przypadku dobrego ustawienia może dzialać ze straszliwą siłą. Czy tak działa? Nie wiem, nie sprawdzałem.SeraaX pisze:A octane (blackbox) wcale aż tak mocny nie jest tak naprawdę. 485 na tej samej tarczy i przy podobnym nacisku na klamkę jest mocniejsze
tyle że działa gorzej i znacznie częściej trzeba coś podregulować. A 525 itp są raczej bezawaryjne.485 miał jedną wadliwą serię tylnych, ale wymieniali to na gwarancji.B.Z. pisze:Ale mechanik za tyle kasy nie cieknie i nie kaprysi.
To się zgadza. Aczkolwiek o 485 i 525 to się nasłuchałem różnych rzeczy od ludzi, którzy przyjmowali nia nie reklamacje. Moze faktycznie była to "jedna wadliwa seria", ale mnie jakoś uraz pozostał, a po Juicy 3 nawet się wzmocnił.SeraaX pisze:B.Z. napisał:
Ale mechanik za tyle kasy nie cieknie i nie kaprysi.
tyle że działa gorzej i znacznie częściej trzeba coś podregulować. A 525 itp są raczej bezawaryjne.485 miał jedną wadliwą serię tylnych, ale wymieniali to na gwarancji.
Nie sprawedziłem osobiście, więc nie będę się kłócił. Faktem jest,że samą siłę to relatywnie łatwo osiągnąć, bez żadnych takich wynalazków jak 4 tłoki.SeraaX pisze:A co do Octanów, to ustawianie ich jest banalne, gorzej było gdy blackbox miał zacisk pod is. Ale tak czy inaczej dobrze ustawiony z klamką avida 1.9l (stare sd7) i na tych samych klockach i tarczy nie przewyższa nawet 485.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 4 gości