Oszust z Jeleniej Góry - BikerJG cd...
-
- Kontakt:
I po raz kolejny robisz Ty z siebie ofiarę... To chyba znowu pomyliłeś rozmowę i nie ze mną ona była... Bujną masz fantazję koleś.
I przepraszał Ci nikt nie ma zamiaru bo to Ty sam zacząłeś - gnojenie- To, że ktoś jest młodszy nie znaczy, że możesz pisać do niego "Sluchaj gnoju, mam trochę wiecej lat niż Ty." Kłamiesz jak najęty, robisz z siebie idiotę nie pierwszy raz, tu znowu wracam do rzekomych przelewów, które zrobiłeś, a pieniędzy jak nie było tak nie ma. Poplątałeś się w zeznaniach, bo na forum piszesz, że nie miałeś fizycznej możliwości...
Sorry, ale dla mnie jesteś żałosny i zarazem śmieszny... Poza tym nie groziłem Ci. I najpierw to ja przyjmę pieniądze na konto, a później Ty zwrot.
I przepraszał Ci nikt nie ma zamiaru bo to Ty sam zacząłeś - gnojenie- To, że ktoś jest młodszy nie znaczy, że możesz pisać do niego "Sluchaj gnoju, mam trochę wiecej lat niż Ty." Kłamiesz jak najęty, robisz z siebie idiotę nie pierwszy raz, tu znowu wracam do rzekomych przelewów, które zrobiłeś, a pieniędzy jak nie było tak nie ma. Poplątałeś się w zeznaniach, bo na forum piszesz, że nie miałeś fizycznej możliwości...
Sorry, ale dla mnie jesteś żałosny i zarazem śmieszny... Poza tym nie groziłem Ci. I najpierw to ja przyjmę pieniądze na konto, a później Ty zwrot.
[url]http://sroczka.pinkbike.com/[/url]
Pan D. pisze:mathieu_88 twój brak szacunku do innych osob mnie przeraża,
Dokładnie. Numer przy spodniach zawsze oznacza rozmiar. Czy będzie to 24 M, czy 40 M. Rozmiar M dla dorosłego mężczyzny nie jest równy rozmiarowi M np. kobiety, czy dziecka.Pan D. pisze:to że nie potrafisz czytać opisu aukcji to tylko i wyłącznie twoja wina.
Jedyną podstawą do zwrotu jest tylko inny model/kolor niż zdjęcie na aukcji.
mathieu_88 jeżeli do mnie też byś się tak odnosił to również bym zwrotu nie przyjął.
BikerJG nie rozumiem natomiast dlaczego pisałeś mu dwa razy, że przelałeś pieniądze?
-
- Kontakt:
Pan D. gdzie Ty widzisz brak szacunku u mnie?? proszę wskaż...a dopiero później będziesz mi prawił o braku szacunku. A szacunek drogi kolego należy się ludziom uczciwym, a nie kłamcom i naciągaczom. Skoro wierzysz BikerowiJG, ok Twoja sprawa, może jesteś jego kolegą, ale zważ też ile podobnych spraw toczyło się na tym forum względem tej samej osoby jaką jest BikerJG.
Skoro BikerJG zgodził się na zwrócenie paczki i wysłana została do niego w ten sam dzień to czemu jej przez 2 tygodnie nie odebrał?? I bezczelnie kłamie, że nie dostał, żadnych awiz, a na paczce widnieją dwie daty dostarczenia awiza. Dlaczego następnie kłamie, że zrobił przelew, a go nie zrobił, po dwóch dniach pisze, że zrobił kolejny przelew, ale zobaczyć potwierdzenia nie mogę, ani też dostrzec kasy na koncie.
To jest własnie brak szacunku dla klienta. Pan D. i przczytaj jeszcze raz, że napisałem, iż spodnie, które dostałem to nie te same spodnie, które były na zdjęciu wklejonym w aukcji.
I ludzie te cytaty z rozmów, które przytacza BikerJG są wyssane z palca.
Dlaczego tylko w weekend przybyły 3 negatywy na koncie allegro??
Ale dzisiaj owszem braciszek nie wytrzymał i pojechał mu przez gg. Ale tylko dlatego, że nazwał go publicznie niedorozwiniętym bez jakiegokolwiek powodu. Tzn. Konradek ma powód: mój brat jest młodszy od niego...
Może Pan D. też BikerowiJG napisze coś o szacunku nie dla starszych ale dla młodszych od siebie??
Skoro BikerJG zgodził się na zwrócenie paczki i wysłana została do niego w ten sam dzień to czemu jej przez 2 tygodnie nie odebrał?? I bezczelnie kłamie, że nie dostał, żadnych awiz, a na paczce widnieją dwie daty dostarczenia awiza. Dlaczego następnie kłamie, że zrobił przelew, a go nie zrobił, po dwóch dniach pisze, że zrobił kolejny przelew, ale zobaczyć potwierdzenia nie mogę, ani też dostrzec kasy na koncie.
To jest własnie brak szacunku dla klienta. Pan D. i przczytaj jeszcze raz, że napisałem, iż spodnie, które dostałem to nie te same spodnie, które były na zdjęciu wklejonym w aukcji.
I ludzie te cytaty z rozmów, które przytacza BikerJG są wyssane z palca.
Dlaczego tylko w weekend przybyły 3 negatywy na koncie allegro??
Ale dzisiaj owszem braciszek nie wytrzymał i pojechał mu przez gg. Ale tylko dlatego, że nazwał go publicznie niedorozwiniętym bez jakiegokolwiek powodu. Tzn. Konradek ma powód: mój brat jest młodszy od niego...
Może Pan D. też BikerowiJG napisze coś o szacunku nie dla starszych ale dla młodszych od siebie??
-
- Kontakt:
Ok, nie znam żadnej ze stron w tej sytuacji, mam jednak kilka komentarzy.
BikerJG, wydaje mi się, że z lekka nadużywasz przysłowiowego farta. Masz szczęście, że mathieu_88 wydaję się być rozsądnym człowiekiem. Znam wielu ludzi, którzy ze mną jeżdżą i wielu z nich wjechałoby Ci na chatę i siłowo wytłumaczyło pewne reguły gry. Nikt by się nie pytał czemu ich bluzgasz przez telefon, szczerze wątpię żeby byla jakakolwiek dyskusja. Dla wielu ludzi własny honor ma większe znaczenie niż koszt dojazdu do Ciebie do domu.
Właśnie dlatego mówię, że nadużywasz przysłowiowego farta. Inny człowiek długo by się nie zastanawiał i znając Twój adres dawno byłoby po sprawie. Każdy wie jak by się to dla Ciebie skończyło.
Dla wszystkich tych, którzy piszą, że mathieu_88 sam jest sobie winny: zgodzę się co do rozmiaru ale jeżeli spodnie różnią się wizualnie od tych na zdjęciu stanowi to świadome wprowadzanie klienta w błąd. Wtedy nie ma znaczenia, czy sprzedawca jest osobą prywatną czy firmą.
Na sam koniec poniższy tekst, który powala mnie na kolana ze śmiechu:
BikerJG - jezeli masz zamiar mnie zbluzgać za moje poglądy, proszę bardzo, mi to jest właściwie bez różnicy. Pamiętaj jedynie, że przysłowiowy fakt kiedyś się skończy.
"What comes around goes around"
BikerJG, wydaje mi się, że z lekka nadużywasz przysłowiowego farta. Masz szczęście, że mathieu_88 wydaję się być rozsądnym człowiekiem. Znam wielu ludzi, którzy ze mną jeżdżą i wielu z nich wjechałoby Ci na chatę i siłowo wytłumaczyło pewne reguły gry. Nikt by się nie pytał czemu ich bluzgasz przez telefon, szczerze wątpię żeby byla jakakolwiek dyskusja. Dla wielu ludzi własny honor ma większe znaczenie niż koszt dojazdu do Ciebie do domu.
Właśnie dlatego mówię, że nadużywasz przysłowiowego farta. Inny człowiek długo by się nie zastanawiał i znając Twój adres dawno byłoby po sprawie. Każdy wie jak by się to dla Ciebie skończyło.
Dla wszystkich tych, którzy piszą, że mathieu_88 sam jest sobie winny: zgodzę się co do rozmiaru ale jeżeli spodnie różnią się wizualnie od tych na zdjęciu stanowi to świadome wprowadzanie klienta w błąd. Wtedy nie ma znaczenia, czy sprzedawca jest osobą prywatną czy firmą.
Na sam koniec poniższy tekst, który powala mnie na kolana ze śmiechu:
Doskonała reklama Twojego biznesu - jestem pewien, że zdobyłes wielu klientów.jesli uslysze przeprosiny za wszystkie bluzgi, wszystkie rozmowy, grozby.. przyjme zwrot. Tyle
BikerJG - jezeli masz zamiar mnie zbluzgać za moje poglądy, proszę bardzo, mi to jest właściwie bez różnicy. Pamiętaj jedynie, że przysłowiowy fakt kiedyś się skończy.
"What comes around goes around"
-
- Kontakt:
Ech..... Było już tyle skarg i postów na temat Bikera JG ze az zal czytać następny, gdzie nie rusz, tam skandal, potem tylko wyzwiska w temacie i ogólny syf.
Obydwu panom proponuje przyjać warunki od obydwu stron, i na pożegnanie strzelić sobie po przyjacielsku kopa w dupe.
Aż żal czytać, jak jedni bikerzy drugim bikerom robią takie numery. w tym przypadku zaszło ,,nieporozumienie", zresztą jak w każdym temacie dotyczącym Bikera JG....
Obydwu panom proponuje przyjać warunki od obydwu stron, i na pożegnanie strzelić sobie po przyjacielsku kopa w dupe.
Aż żal czytać, jak jedni bikerzy drugim bikerom robią takie numery. w tym przypadku zaszło ,,nieporozumienie", zresztą jak w każdym temacie dotyczącym Bikera JG....
Back in black
Szacunek należy się każdemu!! Bez względu na rase, charakter, zawód czy wygląd. Każdy powinien być szanowany, ale jeśli już kogoś nie szanujesz to zostaw to dla siebie (to tak ogólnikowo bardziejmathieu_88 pisze:szacunek drogi kolego należy się ludziom uczciwym, a nie kłamcom i naciągaczom

Taa.... i Konrad wtedy już by pieniędzy nie musiał oddawać, nie przejmować się zwrotami itp. tylko złożyć doniesienie na policję (włamanie, pobicie, groźby itd) a wtedy z góry sprawe ma wygraną a ,,poszkodowany" kupiec Konrada ma wyrok, grzywne i jeszcze pare nie przyjemności. Jakakolwiek przemoc (fizyczna, psychiczna tu: groźby, bluzganie ,,wjazd na chatę") są najgorszym i z góry spisanym na nie powodzenie postępowaniem.tooFATtoRIDE pisze:Znam wielu ludzi, którzy ze mną jeżdżą i wielu z nich wjechałoby Ci na chatę i siłowo wytłumaczyło pewne reguły gry.
-
- Kontakt:
Tak to by było w panstwie prawa, gdzie służba wymiaru sprawiedliwosci dziala w 100% tak jak powinna. Jak każdy wie w Polsce to nie zawsze ma miejsce. Poza tym czy ja gdzieś napisałem o pobiciu, groźbie i włamaniu? Zdziwiłbyś się że są inne "siłowe" metody, baaardzo skuteczne.maso pisze:Taa.... i Konrad wtedy już by pieniędzy nie musiał oddawać, nie przejmować się zwrotami itp. tylko złożyć doniesienie na policję (włamanie, pobicie, groźby itd) a wtedy z góry sprawe ma wygraną a ,,poszkodowany" kupiec Konrada ma wyrok, grzywne i jeszcze pare nie przyjemności. Jakakolwiek przemoc (fizyczna, psychiczna tu: groźby, bluzganie ,,wjazd na chatę") są najgorszym i z góry spisanym na nie powodzenie postępowaniem.
Zgadzam się, że bezpośrednia konfrontacja nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem ale czasami słowa nie wystarczą. Oczywiście możesz bujać się ze sprzedawcą tygodniami bo wolisz wszystko ładnie i przyjemnie załatwić. To jest Twój wybór, niekoniecznie każdy musi mieć ten sam punkt widzenia. Nie każdy ma ochotę wozić się z allegro, Policją i innymi legalnymi sposobami. Myślę, że zmienisz kiedyś zdanie jak Cię ktoś oszuka i będziesz mial problem jak to wszystko legalnie posprzątać żebyś nie stracił pieniędzy. Przysłowie mówi, że ludzie uczą się na własnych błędach.
Aaaa, jeszcze coś o szacunku. Szacunek nie należy się każdemu. Na szacunek trzeba zasłużyć. To nie jest coś co jest dane z przydziału bo plan nakazuje.
Jeżeli to co robi BikerJG wg Ciebie zasługuje na szacunek, to ja nie mam więcej pytań.
a nie jest logiczne to ze nie przyjme zwrotu komus kto wyzywa mnie od sku rwysynow cweli etc?
0górdostales pieniadze za korbe? tylko ja czekalem na paczke 2 tygodnie.
Jestem oszust to nie kupujcie u mnie. Ja przynajmniej nikogo nie wyzywam, i czytam opisy aukcji, po pewnie gdybym kupil komus spodnie M juniorskie zamiast M meskich bylby tu podobny temat.
Pozdrawiam
0górdostales pieniadze za korbe? tylko ja czekalem na paczke 2 tygodnie.
Jestem oszust to nie kupujcie u mnie. Ja przynajmniej nikogo nie wyzywam, i czytam opisy aukcji, po pewnie gdybym kupil komus spodnie M juniorskie zamiast M meskich bylby tu podobny temat.
Pozdrawiam
BikerJG a pieprzysz jak zawsze, wałkujesz i wyzywasz gościu. Masz na pieńku z kilkoma osobami, a nie wiem z jakich powodów na zawodach przestałeś się pojawiać (nie wiem jak w Ustroniu) Odkąd zasugerowałem, że chce z Tobą porozmawiać od jednego incydentu, odpowiedziałeś filmowo "grozisz mi" po czym zacząłeś głupie epitety. Pamiętam jak w Zieleńcu mieliśmy z Tobą konfrontację dotyczącą Twojej głupiej opinii na temat jazdy kobiet. Dostałeś parę ciosów słownych i się zwinąłeś. Wtedy pokazałeś jaki jesteś tough gay. Pozdro dla Ciebie i Twej miłości.
do ogolu: mialem okazje poznac mathieu_88 i raczej nie wydaje mi sie zeby ten koles zaczynal rozmowe od wyzywania.Radze ostroznie formulowac swoje osady,bo poki co bazujecie jedynie na slowie osoby ktora ma juz swoje za uszami i o ktorej juz pare razy bylo glosno-w negatywnym tego slowa znaczeniu i za kazdym razem probowala obrucic kota ogonem.
BikerJG powiedz mi kolego drogi,dlaczego wiec 2 (slownie: dwa) razy powiedziales Kupujacemu,ze przelew wykonales.Nie pytam dlaczego tego nie zrobiles,nie pytam dlaczego dales zdjecie innych spodni niz sa faktycznie (swoja droga ja za taka akcje przeszedlem sie do adwokata i teraz Sprzedajacy ma sprawe cywilna),tylko
DLACZEGO DWA RAZY OKLAMALES CZLOWIEKA ZE ZWROT PRZYJMIESZ I KASE WYSLALES?
nawet jesli w kazdej przytaczanej historii faktycznie Ty masz racje (w co szczerze watpie) to ja bym na Twoim miejscu i dla swietego spokoju zalatwial sprawy ugodowo.Ja-jak widac w przeciwienstwo do Ciebie-wyceniam moje dobre imie i swiety spokoj na duuuuuzo wiecej niz 100zł.
pozdrawiam
BikerJG powiedz mi kolego drogi,dlaczego wiec 2 (slownie: dwa) razy powiedziales Kupujacemu,ze przelew wykonales.Nie pytam dlaczego tego nie zrobiles,nie pytam dlaczego dales zdjecie innych spodni niz sa faktycznie (swoja droga ja za taka akcje przeszedlem sie do adwokata i teraz Sprzedajacy ma sprawe cywilna),tylko
nawet jesli w kazdej przytaczanej historii faktycznie Ty masz racje (w co szczerze watpie) to ja bym na Twoim miejscu i dla swietego spokoju zalatwial sprawy ugodowo.Ja-jak widac w przeciwienstwo do Ciebie-wyceniam moje dobre imie i swiety spokoj na duuuuuzo wiecej niz 100zł.
pozdrawiam
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
slazak zadnej konfrontacji na temat jazdy kobiet nie bylo, chyba pomyliles osoby...
piotrex masz racje, on nie jest taki:
scott spodnie 21:25:20
sam jestes cwelu nie dorozwiniety
"dlaczego wiec 2 (slownie: dwa) razy" ja powiem tyle, 50 (slownie piecdziesiat) razy pan mathieu_88 grozil mi i wyzywal.
piotrex wyobraz sobie sytuacje, gdzie kupilem cos od ciebie i pisze tak " ty CH*** JE**** CWE** PIER****** przelej mi pieniadze, BO NIE POTRAFIE CZYTAC i pokryj koszta wysylek.
Peace
piotrex masz racje, on nie jest taki:
"dlaczego wiec 2 (slownie: dwa) razy" ja powiem tyle, 50 (slownie piecdziesiat) razy pan mathieu_88 grozil mi i wyzywal.
piotrex wyobraz sobie sytuacje, gdzie kupilem cos od ciebie i pisze tak " ty CH*** JE**** CWE** PIER****** przelej mi pieniadze, BO NIE POTRAFIE CZYTAC i pokryj koszta wysylek.
Peace
BikerJG a teraz przestan zachowywac sie jak mala dziewczynka,ktora placzem probuje przekonac jak zostala pokrzywdzona i odpowiedz jak mezczyzna na pytanie:
p.s. "Twoj niedorozwiniety brat " najpierw prowokujesz,a potem probujesz obrocic kota ogonem i zrobic z siebie ofiare.
p.s. "Twoj niedorozwiniety brat " najpierw prowokujesz,a potem probujesz obrocic kota ogonem i zrobic z siebie ofiare.
mowilem ze wyjezdzam na weekend, po powrocie bylem juz zaznajomiony z klasa i grozbami jakie uslyszalem, dopoki nie uslysze PRZEPROSIN lub teamtu gdzie mathieu_88 pisze ze zachowal sie jak beszczelny gowniarz (tak go teraz postrzegam) i nie przeczytam tam przeprosin - zwrotu nie bedzie.
nie jestem problemowym czlowiekiem, tymbardziej ze jak sami widzicie chodzi tu o kolosalne 100zl. Teraz pozdrawiam i wkleje jeszcze raz gdyby ktos mial watpliwosci:
tago typu tekstow telefonicznie jak i pisemnie dostalem pelno..
Chyba spoko gosc z niego
Jest naprawde szczery i wychowany.
Pozdro!
nie jestem problemowym czlowiekiem, tymbardziej ze jak sami widzicie chodzi tu o kolosalne 100zl. Teraz pozdrawiam i wkleje jeszcze raz gdyby ktos mial watpliwosci:
tago typu tekstow telefonicznie jak i pisemnie dostalem pelno..
Chyba spoko gosc z niego

Pozdro!
piotrex tak bo ktos kto nie zna pisowni slowa "moj", nie potrafi czytac ze zrozumieniem, nie potrafi poslugiwac sie polszczyzna tylko wylgarnie gnoic czlowieka jest :
a) niedorowiniety umyslowo
b) jest ze wsi a rodzice maja jego zachowanie w glebokim powazaniu
Ja gdyby ktos nazwal mnie niedorozwojem nie napisal bym "***** ***** ****** ***** ***********" etc, tylko odparl to NORMALNYM spojnym zdaniem.
Poza tym, sprawa z grozbami w tej chwili jest zgloszona na policje, bo nie pozwole sobie na takie kozaczenie na forum.
Pozdrawiam
a) niedorowiniety umyslowo
b) jest ze wsi a rodzice maja jego zachowanie w glebokim powazaniu
Ja gdyby ktos nazwal mnie niedorozwojem nie napisal bym "***** ***** ****** ***** ***********" etc, tylko odparl to NORMALNYM spojnym zdaniem.
Poza tym, sprawa z grozbami w tej chwili jest zgloszona na policje, bo nie pozwole sobie na takie kozaczenie na forum.
Pozdrawiam
ok,a teraz postaraj sie odpowiedziec na zadane pytanie-nie dlaczego nie przelales,nie dlaczego nie chcesz przyjac zwrotu,nie dlaczego placzesz nam tu na forum jaki to mathieu_88 jest be, tylko
BikerJG uważaj ze sprawą na Policji. Czytałem z uwagą ten temat, tak jak kilka innych o twojej osobie. Możesz mieć sam przechlapane. Bo jak byś był osobą "z miasta" to na pewno byś tak nie pisał, a co przede wszystkim pierwszy na forum publicznym napisałeś obelgę na drugą osobę. Ty zacząłeś obelgi. Zastanów się następnym razem jak masz zamiar na kogoś najechać czy czasem się to nie odwróci przeciwko Tobie.!!
PS. Jak sprzedajesz rzeczy, to weź sobie do serca hasło, które przytoczył KefirQn
KLIENT NASZ PAN!! i jak się jest człowiekiem na poziomie to trzeba to uszanować.
aa jeszcze:
BikerJG
"Twoj niedorozwiniety brat kupil spodnie w rozm 24!! 24 to nie 30 czy 32, M-ka dziecieca, o czym wyraznie mu pisalem. " (nie tak wyraźnie na aukcji.)
sory ale to Ty musisz pierwszy przeprosić.
PS. Jak sprzedajesz rzeczy, to weź sobie do serca hasło, które przytoczył KefirQn
KLIENT NASZ PAN!! i jak się jest człowiekiem na poziomie to trzeba to uszanować.
aa jeszcze:
BikerJG
"Twoj niedorozwiniety brat kupil spodnie w rozm 24!! 24 to nie 30 czy 32, M-ka dziecieca, o czym wyraznie mu pisalem. " (nie tak wyraźnie na aukcji.)
sory ale to Ty musisz pierwszy przeprosić.