Oszust z Jeleniej Góry - BikerJG cd...

Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

pplaymo pisze:PS. Jak sprzedajesz rzeczy, to weź sobie do serca hasło, które przytoczył KefirQn
KLIENT NASZ PAN!! i jak się jest człowiekiem na poziomie to trzeba to uszanować.

dokładnie, nic od Ciebie osobiście nie kupowałem, ale też nie zamierzam, znając opinie o Tobie i Twoje podejście do ludzi.

Aha, wiedz jedno - sądząc po tym jak się wypowiadasz i jak traktujesz ludzi, tak naprawdę w dupie byłeś i gówno widziałeś. Kiedyś przejedziesz się na swoim zachowaniu, a ktoś tak Cię dojedzie, że kilka lat się będziesz zbierał do kupy...

To nie jest groźba, tylko ostrzeżenie. Zapamiętaj to sobie.
podnietek
Kontakt:

Post autor: podnietek »

Ale fajny watek. Ide po popcorn :D
slazak
Kontakt:

Post autor: slazak »

BikerJG Byłeś to na pewno Ty, ponieważ incydent z pękniętą santą raczej nie wylatuje z pamięci szybko.
tooFATtoRIDE
Kontakt:

Post autor: tooFATtoRIDE »

Widzę, że z lekka nie jestem w temacie BikerJG, bo z tego co czytam to więcej podobnych biznesów mialo miejscie :mrgreen:
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

kupujacy przeprosi za wyzwiska, grozby i obelgi, ODBIERAM Z MILA CHECIA! nie przeprosi - trudno, nie dam sie wyzywac i ponizac!

Poza tym dokladnie, jesli ktos twierdzi ze oszukuje, niech nie pisze do mnie o sprzet, tyle.

Czekam na posta z glupim zdaniem "sorry ponioslo mnie, powinienem sie opanowac, ale bylem zly..." ew, "przepraszam, nie chcialem byc wulgarny, tylko zalezy mi na zwrocie spodni, wiem ze nie doczytalem opisu"

czy to takie trudne?

Pozdrawiam
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

BikerJG doczekamy sie odpowiedzi na pytanie:

DLACZEGO DWA RAZY OKLAMALES CZLOWIEKA ZE ZWROT PRZYJMIESZ I KASE WYSLALES?

?
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

BikerJG Naukę "savoir vivre" zostaw osobom kompetentnym.
Zastanawia mnie (i jak widzę innych forumowiczów też), dlaczego to Ty masz być przeproszony?
Śmieszny jesteś i tyle. Nie oddasz klientowi kasy mimo, że opchnąłeś mu towar niezgodny z opisem (mowie tu o modelu, a nie rozmiarze) i jeszcze stawiasz warunki, że on ma Cie za coś przepraszać?
Znasz powiedzenie "Wyżej srasz niż dupe masz"? Mam wrażenie, że świeżo oderbałeś dowód osobisty i jeszcze nie dostałeś od nikogo w morde - stąd Twoj pseudo-rycerski "etos" i marna walka o dobre imię... albo raczej dobra walka o marne imię.
www.feel-free.pl
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

Tak sobie czytam ten temat... kto ma rację - nie wiem.

LECZ, jak piotrex pisze:

Dlaczego dwa razy mówiłeś że wysłałeś kasę, choć tego nie zrobiłeś?
(o ile to prawda oczywiście - ale myślę że ignorowanie "niewygodnego" pytania nie jest niczym dobrym...)
http://brooce.pinkbike.com
BikerJG
Kontakt:

napisalem, wyjechalem na 3 dni z miasta, powiedzialem ze przelew wyslany dlatego ze bylem daleko od domu, gdy uslyszalem wyzwiaska poprostu tego nie zrobilem, nie chce mi sie juz tlumaczyc.

Czlowiek ma prawo myslec jak chce o czym chce, przeprosi mnie za bluzgi (za prowokazje z mojej strony przepraszam, nie to mialem na celu lecz gosciu od tygodnia mnie wyzywa, a ja napisalem "niedorozwiniety" i jestem zly?)

Tak jak mowie, moje zdanie jest niezmienne, nie dam soba pomiatac czy to gra o dobre czy zle imie mam w *****, dla kogos kto mi grozi, wyzywa i poniza nie bede mily i nie podam reki.

Dla mnie temat zamkniety, czekam na wiadomosc od kupujacego.
krap
Kontakt:

Post autor: krap »

gościu w moim przypadku też powiedziałeś, że przelałeś, a potem się chełpiłeś tym, że jednak tego nie zrobiłeś.

wygląda na to, że to u ciebie normalna praktyka. dobrze ci wychodzi pyskowanie za to.

mistrz cietej riposty rzeklbym
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

BikerJG fajnie,ale zdaje sie ze potem-po weekendzie,stwierdziles ponownie ze przelew zostal zlecony i ze nie dasz sie robic w konia,ze na pewno kasa doszla.O co wiec chodzi?Rozmysliles sie?

Ty soba nie dasz pomiatac,ale innymi pomiatasz i wyzywasz bez najmniejszego problemu,tak?Rozumiem,ze Twoja dziewczyna jest z Ciebie teraz dumna?Pozdrowienia dla niej.

Kim Ty jestes?Czy raczej WYDAJE Ci sie,ze kim jestes?
chyba najlepiej obrazuje to ta wypowiedz:
dopoki nie uslysze PRZEPROSIN lub teamtu gdzie mathieu_88 pisze ze zachowal sie jak beszczelny gowniarz

btw-jesli faktycznie zglosiles sprawe na policje,to policjanci musieli miec niezla breche :D
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
BikerJG
Kontakt:

piotrex wydaje mi sie ze jestem tym kim jestem bo gdybym nie byl soba byl bym inny niz jestem... lol, powiedz co to wnosi? moge byc dla ciebie kim chcesz, nie ma to dla mnie zadnego znaczenia!

moja dziewczyna jest ze mnie dumna.

cos jeszcze wniesiesz do tematu?
podnietek
Kontakt:

Post autor: podnietek »

A podolewam do ognia, zwlaszcza, ze nie jestem zaangazowany ani nie znam zadnej ze stron :twisted: :
BikerJG pisze:napisalem, wyjechalem na 3 dni z miasta, powiedzialem ze przelew wyslany dlatego ze bylem daleko od domu, gdy uslyszalem wyzwiaska poprostu tego nie zrobilem, nie chce mi sie juz tlumaczyc.
Niezle to brzmi, szkoda, ze bez sensu i konsekwencji.
BikerJG, odnies sie do wypowiedzi krapa, bo wybiorcze komentowanie wcale dobrze nie wyglada. I nie pisz, ze dla Ciebie EOT, bo latwo dajesz sie za jezyk ciagnac (z Twoich wypowiedzi tak wnioskuje).

mathieu_88 wtopiles (tzn brat), ze nie dopytales osochozi z tymi "24", ale nie zmienia to faktu, ze w aukcji nie bylo wspomniane, ze foto jest POGLADOWE. To jest wystarczajaca podstawa do reklamacji i zwrotu.
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

czytam i sie śmieje :D Kocham to forum za to że zawsze mnie rozbawi :D prawie każdego dnia :) POZDRAWIAM CHŁOPAKI :D dogadajcie sie i będzie spokój :D

ja takiego działania nie pojmę nigdy !! nie jestem uparty jak osioł itp itd...Wielu osobą sprzedałem sprzęt z tego forum i byli zadowoleni , dużo też kupiło ale jak coś nie pasowało albo było za duże bo np źle sobie zmierzyli to przyjmowałem zwrot bo wiem ze jak mi sie kiedyś noga powinie to być może trafie na taka samą osobę jak ja .

Moja zasada to być elastycznym i miłym :D i powiem wam Panowie i PANIE !! ze to sie zwraca w 100 % BYĆ UCZCIWYM TO PODSTAWA !!
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
mathieu_88
Kontakt:

Post autor: mathieu_88 »

BikerJG powiedz mi jedną rzecz. Po co zgodziłeś się na zwrot, a później paczki nie odebrałeś?? I nie miałeś też zamiaru zwrócić pieniędzy... Trzeba było od razu powiedzieć, że nie masz kasy w tym momencie. Poczekalibyśmy z wysyłką.
A tak Ty znowu twierdzisz, że nie mogłeś odebrać z poczty bo Cie 3 tyg w domu nie było i awiza też podobno żadnego nie było. Nie wiem czy prawda czy nie, ale skoro się wyjeżdza to informuje się o tym klienta, a nie każe celowo wysyłać przesyłkę, której się później nie odbiera z własnej winy...
[url]http://sroczka.pinkbike.com/[/url]
kelahcim666
Kontakt:

Post autor: kelahcim666 »

BikerJGZ tego co wyczytalem z jednego z pierwszych postow to chyba nagrywales rozmowy telefoniczne... przedstaw je nam ;) mysle ze mathieu_88 nie bedzie mial nic przeciwko i ocenimi kto kogo bluzgal.

Nie kupowalem u ciebie ale po tym co widze (ile razy kreciles bo nie chce pisac ze oszukiwales, a takze z moimi kumplami)
nie kupil bym u ciebie niczego.

Pozdrawiam ;)
[url=http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4575535]SELL[/url]
BikerJG
Kontakt:

kelahcim666 pytalem mathieu_88 o zgode, nie wyrazil jej, gdybym to umiescil zlamal bym prawo, jesli sie zgodzi umieszcze ale to niczego oprocz tego ze byl niemily przemadzaly i przeklinal nie zmieni.
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

BikerJG powiedz mi jedną rzecz. Po co zgodziłeś się na zwrot, a później paczki nie odebrałeś??
Raz miałem przypadek, że poczta nie dostarczyła paczki. Nie wydali mi, pomimo iż spodziewawszy się przesyłki poszedłem z dowodem ale bez awiza i poprosiłem o odszukanie przesyłki, bo powinna u nich być. Stwierdzili ze nie mają. Paczkę w końcu doręczyli po 3 tygodniach z napisanymi datami awizowania. Ile było przypadków, że nie przechodziło awizo i sam szedłem z dowodem po paczkę i oczywiście też były na niej nagryzmolone jakieś "matrixy" (kompletnie wyssane z palca daty, bo czasem celowo siedziałem w domu i pilnowałem paczki, nie było ani poczciarza ani kartki w skrzynce). Co to znaczy? Ano to,że bohomazy leniwego doręczyciela nic nie znaczą. Jedziesz tym argumentem od dłuższego czasu, ale przez moment nie zastanowiłeś się, że nie koniecznie musi to być wina odbiorcy.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

Przyjrzałem się tej aukcji z allegro i dochodzę do wniosku, że BikerJG maił chyba gorszy tydzień, 3 negatywy w ciągu 7 dni i zawieszone konto :]
A serio to od takiej osoby bym już nie kupił (gdyby nawet konto było odwieszone :) ) 3 negatywy na 20, gdzie ja w życiu nie miałem żadnego na kilkaset.
Zablokowany