witam, właśnie skończyło mi się ubezpieczenie szkolne, teraz stoję przed wyborem ubezpieczenia tylko nie bardzo ogarniam temat, zna ktoś może jakieś konkretne ubezpieczenie.
moje wymagania
-ubezpieczenia dla osoby niepełnoletniej (słyszałem że to ma znaczenie)
-aby po urazie nie było zabawy w kotka i myszke z ubezpieczycielem i uciekanie od wypłaty odszkodowania
-ubezpieczenie musi obejmować uraz podczas uprawiania sportów
Ubezpieczenie
jesteś studentem, czy jeszcze uczniem?
w przypadku studiów, najprawdopodobniej będziesz musiał ogarnąć temat sam. Na wydziale pewnie ogłoszą Ci się ubezpieczyciele na początku października. Na ulotkach będą potrzebne informacje.
Jezeli jesteś uczniem, popytaj o ubezpieczenie wychowawcy, bądź też w sekretariacie szkoły. Ktoś powinien wiedzieć co jest grane.
BTW. bierz ubezpieczenie na najwyższą kwotę
mi, gdybym się kulturalnie ubezpieczył, wpłynęłoby teraz na konto jakieś 2k za obojczyk, a tak jestem goły :]
w przypadku studiów, najprawdopodobniej będziesz musiał ogarnąć temat sam. Na wydziale pewnie ogłoszą Ci się ubezpieczyciele na początku października. Na ulotkach będą potrzebne informacje.
Jezeli jesteś uczniem, popytaj o ubezpieczenie wychowawcy, bądź też w sekretariacie szkoły. Ktoś powinien wiedzieć co jest grane.
BTW. bierz ubezpieczenie na najwyższą kwotę

Jaca niepełnoletni student ?
Co do ubezpieczenia na sport, nie jest Ci potrzebne, gdziekolwiek doznasz urazu jest Ci wypłacana kwota zależna od stopnia uszczerbku, po prostu nie chwal się za bardzo że jeździsz FR i tyle "Jechałem w parku i ktoś kłodę na ścieżce postawił" i tyle.
Jaca Miałem to samo
Kochane PZU, obojczyk skrócony o 10mm zmieniona krzywizna obojczyka (jest krótszy i mniej wystaje), pręt do rdzeniowy przez pół roku (terminy zabiegów), uszkodzona skóra, szpetna blizna i jeszcze kilka innych i dostałem całe 144,5PLN
Szkolne ubezpieczenie rulezzz.

Co do ubezpieczenia na sport, nie jest Ci potrzebne, gdziekolwiek doznasz urazu jest Ci wypłacana kwota zależna od stopnia uszczerbku, po prostu nie chwal się za bardzo że jeździsz FR i tyle "Jechałem w parku i ktoś kłodę na ścieżce postawił" i tyle.
Jaca Miałem to samo

nie doczytałem, ze jest niepełnoletni.
Co do ubezpieczeń, miałem o tyle dobrze, że max polisa u mnie wynosiła 40tys zł i w zasadzie tej się trzymałem.
co do szkolnych ubezpieczeń, za obtarte kolano (oczywiście efekt wizualny był znacznie bardziej straszny, niż faktyczna szkoda, dostałem ponad 400zł), obojczyk miałem składany na 4 śrubach i dwóch grotach kirchnera - złamanie wieloodłamowe. Złożyli to fajnie, geometria się nie zmieniła, nie boli, ale za sam fakt takiego, a nie innego zepsucia, dostałbym te 5%, może więcej, z 40tys robi się całkiem sporo kasy
btw blizna wcale nie jest szpetna ;p a jaka pamiątka z tego będzie :d
Co do ubezpieczeń, miałem o tyle dobrze, że max polisa u mnie wynosiła 40tys zł i w zasadzie tej się trzymałem.
co do szkolnych ubezpieczeń, za obtarte kolano (oczywiście efekt wizualny był znacznie bardziej straszny, niż faktyczna szkoda, dostałem ponad 400zł), obojczyk miałem składany na 4 śrubach i dwóch grotach kirchnera - złamanie wieloodłamowe. Złożyli to fajnie, geometria się nie zmieniła, nie boli, ale za sam fakt takiego, a nie innego zepsucia, dostałbym te 5%, może więcej, z 40tys robi się całkiem sporo kasy

btw blizna wcale nie jest szpetna ;p a jaka pamiątka z tego będzie :d
-
- Kontakt:
Jaka polisa?Robson_bikes pisze:Ubezpieczenie kosztuje 85zł
Jeśli chodzi o SPORT (obejmującą sporty wysokiego ryzyka), to kosztuje 150zł/rok.
Fajnie się prezentują też ubezpieczenia ISIC - obejmujące sporty ekstremalne kosztuje bodajże 100zł, jeśli wykupisz teraz to będzie ważne do KOŃCA 2010 roku.
http://brooce.pinkbike.com