Jak zrobić singla?
Jak zrobić singla?
Elo, jestem zupełnie zielony w rowerach i mam do was pytanie..
Jeśli mam z tyłu kasete 6-biegową, a chce zrobić sobie singla, to co muszę mieć i co zrobić żeby na nim latać?
Jeśli mam z tyłu kasete 6-biegową, a chce zrobić sobie singla, to co muszę mieć i co zrobić żeby na nim latać?
¨°º¤ø„dirt/street.s00ko!„ø¤º°¨
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... %E6+singla 20 sekund i oto jest temat
, następnym razem użyj opcji SZUKAJ!! 

-
- Kontakt:
Bombell myślisz że wie?shilo pisze:jestem zupełnie zielony w rowerach
1. najbezpieczniej będzie jak zostawisz kasetę w spokoju i będziesz korzystał z jednej zębatki
2. oddaj to komuś kto się zna (UWAGA: nie najlepszym pomysłem będzie kiepski serwis rowerowy)
3. popytaj znajomych co jeżdżą, może któryś wie jak to zrobić
gg: 701107
A mógłby mi ktoś powiedziec jakim wynalazkiem sie rozkreca kasete?
I czy jak bym sciagnal cala kasete to moglbym wlozyc tylko jedna zebatke np.:
http://www.allegro.pl/item736981080_wol ... _15_t.html
i do tego podkladki?
I czy jak bym sciagnal cala kasete to moglbym wlozyc tylko jedna zebatke np.:
http://www.allegro.pl/item736981080_wol ... _15_t.html
i do tego podkladki?
¨°º¤ø„dirt/street.s00ko!„ø¤º°¨
shilo Jeśli nie wiesz jaki klucz jest potrzebny do zdjęcia kasety to wątpię, żebyś miał zdjęte kilka zębatek i zrobiona kasetę sześciobiegową więc nadal obstawiam, ze masz wolnobieg nakręcany sześciorzędowy więc opcja z reduktorem nie przejdzie.
Kiedyś pamiętam, że ktoś na piastę przystosowaną do wolnobiegów wielorzędowych nakręcił jednorzędowy wolnobieg. Osobiście miałem wątpliwości czy to będzie działać i czy linia łańcucha będzie na tyle prosty by to jakoś działało ale o ile pamiętam finał tej historii to to działało.
Ale osobiście takich kombinacji bym nie polecał.
Kiedyś pamiętam, że ktoś na piastę przystosowaną do wolnobiegów wielorzędowych nakręcił jednorzędowy wolnobieg. Osobiście miałem wątpliwości czy to będzie działać i czy linia łańcucha będzie na tyle prosty by to jakoś działało ale o ile pamiętam finał tej historii to to działało.
Ale osobiście takich kombinacji bym nie polecał.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ale do singla chłopak nie musi ruszać kasety/wolnobiegu. shilo jaki masz z przodu blat i jaką koronkę (zębatkę) chcesz z tyłu zostawić? Jeżeli jakąś środkową to ja bym się zbytnio nie bawił w grzebanie przy wolnobiegu. Jedyne co możesz zyskać to mase - kilkadziesiąt gram, ewentualnie poprawisz linie łańcucha (chodzi o to aby łańcuch szedł idealnie prosto i nie "skręcał"/"krzywił się" w linii, musisz spojrzeć z góry i samemu osenić). A jak nie wyjdzie to będziesz mieć kupe roboty z rozpirzoną piastą
gg: 701107
-
- Kontakt: