Korba bmx
-
- Kontakt:
Korba bmx
Czy ktoś wie cz da sie zamontować korbe bmx pod suport mtb?
Ja znalazłem coś takiego http://sklep.joy-ride.pl/czesci/suporty/euro-pro.html
Ja znalazłem coś takiego http://sklep.joy-ride.pl/czesci/suporty/euro-pro.html
-
- Kontakt:
Dziękuje bardzo. A nad korbą się zastanawiam- dartmoor keipo albo redborn cobra 3pcs albo salt am. Ale najpewniej będzie to salt am bo są w fajnych kolorkach lub redborn bo jest tani. Mam jeszcze jedno pytanie: czy do każdej korby bmx będzie pasic cos takiego: http://sklep.joy-ride.pl/czesci/korby/spider-4.html ???
I czy są jakieś małe zębatki (20-25 t.) współpracujące z łańcuchami 9rz.?
I czy są jakieś małe zębatki (20-25 t.) współpracujące z łańcuchami 9rz.?
Reborn stary i średniawy. Keipo bardzo dobry stosunek waga, wytrzymałość, cena. Trzeba tylko uważać, żeby alu śrub nie ukręcić. Salt Am narazie nie jeździłem i mało jeżdżących widziałem 
Co do sprocketów BMXowych to w zasadzie wszystkie są na łańcuch 1/8 cala czyli ten szerszy BMXowy, który nie współpracuje z przerzutkami.
Co do tego pająka to powinien pasować do większości korb bo mocuje się go zamiast sprocketu. I nawet jeśli otwór będzie na 22mm a oś będziesz miał 19mm to tulejka centrująca załatwi sprawę ale czy na miłość boską jest sens? :-/ Cała filozofia korb BMXowych to single speed i po to są stworzone a psuć je, pakować pająk bo to by zębatkę MTB założyć i przerzutkę? Całość będzie ważyła z tonę i będzie brzydka. Więc lepiej kup normalną MTB.

Co do sprocketów BMXowych to w zasadzie wszystkie są na łańcuch 1/8 cala czyli ten szerszy BMXowy, który nie współpracuje z przerzutkami.
Co do tego pająka to powinien pasować do większości korb bo mocuje się go zamiast sprocketu. I nawet jeśli otwór będzie na 22mm a oś będziesz miał 19mm to tulejka centrująca załatwi sprawę ale czy na miłość boską jest sens? :-/ Cała filozofia korb BMXowych to single speed i po to są stworzone a psuć je, pakować pająk bo to by zębatkę MTB założyć i przerzutkę? Całość będzie ważyła z tonę i będzie brzydka. Więc lepiej kup normalną MTB.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
kubastanik O ile mnie pamięć nie myli sprockety są pod 'gruby' łańcuch.
I jeżeli chcesz je zamontować z przerzutką to musisz mieć zwykły łańcuch, który nie wejdzie na sprocket - tak jak pisze Bombell
Jedyną opcją jet kupno korby mtb lub próba spiłowania zębów, przez co znacznie mogą się osłabić.
Napisz w czym masz zamiar jeździć, bo przerzutka w niektórych dyscyplinach jest niepotrzebna, a w dodatku przeszkadza.
I jeżeli chcesz je zamontować z przerzutką to musisz mieć zwykły łańcuch, który nie wejdzie na sprocket - tak jak pisze Bombell
Jedyną opcją jet kupno korby mtb lub próba spiłowania zębów, przez co znacznie mogą się osłabić.
Napisz w czym masz zamiar jeździć, bo przerzutka w niektórych dyscyplinach jest niepotrzebna, a w dodatku przeszkadza.
-
- Kontakt: