Witam posiadam juniora t 03 ale ma górne lagi z 06 , odkręciłem dzisiaj lewy korek od regulacji napręzenia wstępnego i co się okazało że krótka sprężyna się zablokowała nie wiem jakim cudem ale nie moge jej ni jak wyciągnąć , może ktoś miał podobny problem .
po 1 zapewne calosc masz z 06 roku tylko dół 03 ale to mniejsza o to:D a moze odkrec 2 korek i wcisni amor? wtedy bedzie nacisk na sprezyne i powinno wyskoczyc. jesli sie myle- sorki:D
jak odkrecisz 2 korki, wyjmij ta sprezyne ktora mozesz wyjac, a tamta wyjdzie jak mocno wcisniesz amor, 2 opcja rozkrec do dolu, wylej wszystko, zdejmuj segera wyjmij w 2 strone sprezyne z tlumikiem, i obadaj;)
siema, mam juniora 03 z tym że poprzedni właściciel zmienił 1 korek od twardości na korek, którym można napompować jurka. Wiem że oryginalne miały 2 korki takie same i nie można było napompować. Problem w tym, że spuściłem powietrze i amora dobija. Nie wiem czy jest to wina sprężyn - po 2 w ladze: jedna bezbarwna, druga pomarańczowa. Ktoś z Was wie może jak junior 03 wygląda seryjnie w środku?
Ja mam 03 środek więc u mnie to wygląda tak:
2 srebrne sprężyny na lagę , następnie plastkiowa tuleja i na to podkładka i dopiero korek . Jak do dobija to może mało oleju albo już lekko tak jak ktoś to powiedział ubite sprężyny .
maxxis takiego klucza 12mm nie znajdziesz... przynajmniej ja nie znalazlem w zadnym sklepie narzedziowym. poprostu wziąłem nasadke 12mm i obszlifowalem ją dookola tak zeby weszla:] co do sprezyny to jak wyjmiesz juz to obadaj czy w ladze w srodku ci sie zadzior nie zrobil...
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645