Siema!
Po zamontowaniu napinacza mam problem. Otoz przy nadepnieciu(stojac) na pedala zaczyna mi cos trzeszczec/strzelac. Zastanawiam sie co to moze byc, myslalem nad suportem, jednak przed zamontowaniem oczyscilem go z kurzu itp. i przesmarowalem smarem to lozysk. Co moze jeszcze przyczyniac sie do tych odglosow?
Z gory dzieki
PozdR
A ja bym stawiał na to że to pedały tak trzeszczą. Wystarczy nie duży luz i zaraz zaczyna się ,,koncert pedałów" Nasmaruj, dokręć i spróbuj czy dalej trzeszczy
90% support to ze nasmarowales zewn czesc, moze nic nie dac. Ja ogolnie mam bardzo zle wspomnienia z giga pipy, ktora wytrzymala u mnie 2-3 miesiace po czym wyladowala w koszu.. bo sie zajezdzila :/ poprostu
No i dalej nie wiem co to moze byc Rozkrecilem wszystko przeczyscilem posmarowalem i dalej to samo. Na support mi to nie pasuje gdyz jest to odglos "gietego plastiku" Chyba po prostu tak pojezdze i zobaczymy. A jak bedzie dalej trzeszczec to przelece do serwisu.
Dzieki za odp. PozdR
Nie w kazdym przypadku Ale mozna to jeszcze porownac do trzeszczacego wnetrza w aucie :P Jak plastiki sa miernej jakosci i na nierownosciach wydaja dziwne odglosy. Wlasnie taki dzwiek dochodzi jak naciskam na pedala. Nie wiem kompletnie co to moze byc :>
A może porostu masz rolkę w napinaczu wyrobioną i trzeszczy ci podczas obracania się , ja tak miałem w tym napinaczu ta tulejka w środku mi się wyrobiła i jak jechałem pół wioski mnie słyszało