przez zimę możesz poszukać jakiegoś pike (Rock Shox Pike) lecz ciężko będzie w tej cenie o jakiś zadbany model, a z innych to jakiś drop off, manitou stance, jakiegoś dirt jumpera może shermana. jest trochę do wyboru tylko trzeba szukać okazji. A do tej ramy celował bym w coś o skoku 130-150mm
Wiem ze to nie jest zawrotna suma na amorek...no ale wiecej raczej nie bede mogł wykrzesac.
oś nie okreslona bo nie posiadam jeszcze koł. Przez zime bede kupowal.
Prosilbym jeszcze was o to abyscie mi podali kilka modeli amrokow w pryblizeniu do tej ceny (500zl). Poprostu chciałbym wiedzieć na jakie modele sie przyczajic na allegro
za podane już modele amorki przez janko90 b.dziekuje.
Pamietaj, jesli kupisz jakies dziadostwo NA PEWNO wydasz wkrótce drugi raz pieniadze na to samo.
Masz trzy wyjscia:
1) Posluchac mądrzejszych (bardziej doswiadczonych) i uzbierac wiecej pieniazkow na cos lepszego Nie kupuj spinera ammo 178mm bo ten nowka sztuka dostal luzow na slizgach po jednym wypadzie do szczyrku. Mozesz sie zainteresowac RST storm - calkiem niezly sie wydaje i kosztuje ~700zl.
2) Olac dobrą rade, byc mądrzejszy samemu, nie byc w stanie zebrac butelek na kwote 200zl przez całą zime i utopic 500zl w jakies dziadostwo.
3) Kupic jakies dziadostwo za 500, potem drugie za 400 jak Ci sie to pierwsze rozwali bo nie masz przeciez duzo pieniedzy a chcesz jezdzic. I w koncu wydac rozsądne pieniadze na taką kluczową rzecz jak amortyzator tj w przyblizeniu co najminej 1000 zl. I wtedy twoje oszczędzanie będzie warte 1900zl i bedziesz sie mogl cieszyc ze oszczedziles 200zl na początku i wydales tylko 500 a nie wiecje.
polecam do SF'a spinnera ammo 2 150mm, po wymianie oleju (5 min roboty) praca jest niesamowita, wytrzymalosc dosc duza, średnica lag 34mm cena ok 450zl no i SF ma świetną geo z tym amorkiem
maxxis Tylko gdzie z Jurkiem na 4x. Ja bym tu widział coś z regulacją. Za tą kasę to masz To Pike 409, Sherman albo dozbierać do Pika 426 albo Domaina z U-turnem.
ja bym ci sie radzil zastanowic co ty tak w zasadzie chcesz robic na serio na tym amorku bo fr/dh a 4x to jest kosmos w amortyzatorach zazwyczaj jak chcesz miec rower do wszystkiego to masz do niczego tak na prawde, domain powiedzmy ujdzie tylko za wysoki troche jak na 4x bo waga to ok chyba ze skladasz szosowke do skakania albo jak lubisz sobie polatac tez to nie ma co kupowac jakiegos amorka do am/xc, jeszcze mozesz sie nad dj'em zastanowic bo w fr ujdzie a do 4x idealny
Osobiście polecę jak zawsze 66rc. Dartmoor go zniesie, nawet jak jest ustawiony na 170 skoku. Ja na miesjcu kondzika1989 szukałbym chorych okazji, w te wakacje mój kolega upolował 66rc za 600 zł.