Piasta własnej roboty

rider_krk
Kontakt:

Piasta własnej roboty

Post autor: rider_krk »

czy ktoś zrobił kiedys sobie piaste? jak tak, to moglby mi dac jakies wskazowki/opis procesu? np projekt na kompie, potem wycinanie itd..
jest mi to bardzo potrzebne, z gory dzieki

rider_wr@wp.pl
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

rider_krk odpusc sobie. Raczej nikt ci nie udostepni wlasnego projektu nad ktorym siedzial godzinami albo tygodniami.
Jesli juz ktos ci da projekt to bedzie to projekt ktory nie byl wdrozony do produkcji bo mial jakies wady albo byl niedopracowany czy cos. A jesli ktos ma projekt i chce wdrozyc do produkcji to nie da ci go bo to on bedzie produkowal piasty i sprzedawal i zarabial na tym.
Wiec jak nie jestes dobry w AutoCadzie czy chocby SolidEdge to daj sobie siana bo sie narobisz i nic ci nie wyjdzie z tego. Samo projektowanie mozesz przetestowac ale na produkcji stracisz duzo kasy i moze sie okazac ze to nie wypal.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

XXX AutoCad się do takich rzeczy nie nadaje
rider_krk jeżeli umiesz SolidWorksa albo coś w tym stylu to próbuj ale jestem na studiach technicznych i jedyną rzeczą o jaką się pokusiłem to napinacz. Mam projekt, obecnie go poprawiam, ale jeżeli nie masz materiałów i miejsca gdzie ci to wykonają to niestety nie masz co marzyć. Następną sprawą jest to że na pewno znalazła by się firma która by ci to wykonała ale wątpię żeby było to opłacalne. W przedniej piaście może jeszcze coś by z tego wynikło ale z tylną...... Myślę że wykonanie bębenka i sam jego projekt to ciężka praca. Może zaprezentował byś własny projekt? Chętnie bym go obejrzał. Napisz coś więcej, konkretnie przód czy tył, ile łożysk itd
ODPOWIEDZ