ja byl bym za 36 a nawet za 35 t , w połączeniu z kasetą szosową daje fajny efekt a na polskich trasach i tak nie widze potrzebny montowania blatu wiekszego niz 38 bo to bezsens , mam teraz 38 i napewno zmienie na 36 poprostu dla wlasnej wygody ; )
mi idealnie zawsze pasował blat 42z. Ze standardową kasetą na mtb, mam idealny kompromis między prędkością i zdolnością do wgramolania się pod w miarę łagodną górę.
32T, ale czasem brakuje jednego biegu. 34 to by było minimum, 36 w sam raz. 32 zęby z kolei są idealne do ostrzejszego enduro, jeśli ktoś nie chce mieć dwóch blatów z przodu. Montujemy wtedy nie kasetę szosową a 11-34, czymś takim da radę dość sprawnie podjeżdżać
ja miałem 32T i mało razy napęd zamykałem, lubię miękkie biegi bo wystarczy 2 razy zakręcić i leci się ogniem...na naszych trasach wystarczy trzymać rytm i pompować wszystko aby być szybkim... Jeśli trasa ma bardzo szybkie odcinki gdzie jest miejsce na kręcenie to 36-38 w zupełności starczy...więcej to już fanaberie
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
38 z z przodu w tyle 11-23 a przydało by sie 11-21 no i blat do tego 35 z na polskie trasy optymalnie tak jak schodek pisze dokręcić można w każdej chwili !! ja bym chcial zestawiz 35 z a w tyle 11-21
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
32z przod i 11-34 tył, jak B.Z. pisal do enduro jest cacy ale przy pedalowaniu przy zjezdzie to troche malo. Mysle ze 34-36z daloby lepszy rezultat, ewentualnie z tylu zmiana na SLXa.
Widzę że trendy zmieniają się w mniejsze blaciki z przodu (Ja sam doszedłem do tego że potrzebuje 36z, wcześniej miałem 38z) razem z mniejszymi z tyłu, również uważam że więcej jak 38z to przesada, teraz mając 36 z przodu i 11-32 z tyłu nie narzekam aż tak jak z początku myślałem, zmiana na kasetę szosową będzie dopełnieniem porządnego napędu.
Obecnie mam koronkę o wadze 43g (36z) czy waga jest ważna dla Was, tak jak dla mnie ? Czy uważacie że koronka może być ozdobą roweru ?
mam 38 i kasete 12-25 8biegow, bym zmniejszyl ilosc biegow tak do 36 i kasete zeby tak 12-28-30 i by bylo fajnie. jazda enduro, tak czasem musze podprowadzac rower pod niektore gorki