Cześć
Przymierzam się do zakupu lepszego kasku(aktualnie Strike). Jak według was one w porównaniu do siebie wypadają????
Giro podobno bardzo fajna wentylacja
661 chyba wentylacja też dobra, ładne malowania do wyboru
THE niewiem nic oprócz mega fajnych malowań
Z góry dzięki za info!
...no więc tak...661 nigdy mi się niepodobały...co do wygody to po mierzeniu (wyższe modele)są ok!!!The tylko wizualnie i macałem Giro remedy jak dla mnie jest zajebiaszczy!!!mam 2 kaski...1 to orzech (flak) a 2 to właśnie remedy...komfort ,regulacja oraz wykonanie jak dla mnie są super!!!
hajsik pisze:Może ktoś rozwinąć ??
Czyli że coś a'la 661 i THH??
nie a'la 661 i thh tylko to są zupełnie inne kaski:) według mnie the jest bardziej wygodny i ma lepsza wentylacje od tld ale za to jest odrobinę cięższy.
PS. Niewinem nawet z skąd pomyśl ze to są podobne kaski jak one z żadnej strony nie są do siebie podobne
jjeżeli chodzi o the vs evo to mało pomogę bo evo sie bawiłem tylko rozmiarem L czyli za dużym:) ale z z tego co zaobserwowałem i wybadałem mogę wywnioskować ze jest porównywalnie wygodny lecz wyściółka jest z mniej przyjemnego materiału i evo ma gorsza wentylacje.
co do wentylacji the to chyba tylko spec deviant ma lepsza:)
Ja od siebie zaproponuję może Azonic T-55, widoczność, ochrona, trwałosć jak i wentylacja są na najwyższym poziome. Teraz cena o ile dobrze pamiętam to jakoś 349 zł na allegro. Pozdrawiam.
Jezdziłem w remedy i 661 nie ma porównania giro bije na głowe 661..
Co do THE to będe miał go w przyszłym tygodniu także wtedy sie wypowiem ..ale z tego co słyszałem to ta sama jakość co TLD
Potrzebuję rady tak jak hajsik
661 Evo czy THE
Za 661 przemawia do mnie aktualna cena na CRC - 280~zł
A za THE to że piszecie że wygodniejszy itp. z tym że cena 410~zł
mam THE dokladnie model carbon electric - w porownaniu z tld - prawie to samo ogolnie fantastyczny kask - szczerze polecam foto znajdziesz tutaj: http://www.pinkbike.com/photo/2781950/
Ja już parę kasków miałem i stwierdzam że EVO to najlepszy kompromis pomiędzy ceną a jakością.. W niczym nie ustępuje TLD, wyglądem i skillem również..
W dobrych czasach kupiłem za 370zł. Do teraz posiadam i chwalę.
Polecam dokładnie dobrać rozmiarówkę, bo dość wąska szczęka lubi podciągać google na oczodoły
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl
A ja powiem tak: Z wyzej wymienionych nie jeździlem tylko na the ale go oglądalem i wyglądał jak kopia tld. Moim zdaniem powinieneś przymierzyć każdy kask bo przy tej półce chodzi tylko o wygodę. JAkiego bys nie kupił bedziesz zadowolony bo to na prawdę bdb kaski.