661 Evo vs. Giro Remedy vs. THE

war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

a ja powiem że fakt faktem że tld jest drogie, ale nie wszędzie! Mam kontakt gdzie wersja carbonowa jest nawet za 400 zł tylko rozmiar... Mam tld którego kupile dość okazyjnie, mam porównanie do 661 evo i nie powiem, przy pierwszym spotkaniu nie widać różnicy, dopiero pod dokładnym przygladnieciu się widać lepsze wykonanie troya( wiem wiem ze płacimy w tld za nazwę ale nie tak do końca) 661 odrobinę cięższy,gorzej wykonany, oraz brzydszy, lecz w tej cenie to najlepszy wybór!Ale to moje zdanie!^^
Karpiel i Duncon to moje zycie
Jaśko
Kontakt:

Post autor: Jaśko »

Ja miałem TLD D2 carbon, a obecnie mam THE one. Jeśli chodzi o wykonanie, to jest na podobnym poziomie. Skorupy są pozornie bardzo podobne, ale jednak Troy Lee jest ładniejszy, wg. mnie najprzystojniejszy rowerowy kask typu full face. ALE, jeśli chodzi o bezpieczeństwo to THE one jest DUŻO lepszy, więcej styropianu, wiecej gąbek, bardziej przemyślana pod tym względem skorupa. Mam tu na myśli głównie ochronę tylnych części czaszki, potylica itd.
W Troyu te strefy są liche, gąbeczka na pół cm, normalnie uderzam ręką w tył glowy i boli!!!

Reasumując, TLD jest pięknym i bajecznie lekkim kaskiem (wersja carbon), ale przy jego projektowaniu skupiano sie chyba głównie na tym (zmiany w D3 chyba tylko potwierdzają to co napisalem), za to THE one wygląda troche gorzej, za to oferuje o niebo lepszą ochronę, a chyba o to głównie chodzi.
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

Ja mam teraz kask THE. Jak dla mnie jest nawet lepszy do Troya. Znajomy ma Troya i porownywalismy je i jakosc wykonczenia w THE jest lepsza.
Co do ochrony przy hardcorowych glebach sie nie wypowiem bo na cale szczescie nie mialem zadnej takiej gleby od daaawna i nie musialem sprawdzac wytrzymalosci kasku.
Wentylacja jest fajna bo z przodu kasku tuz pod daszkiem sa otwory wentylacyjne a z tylu kolejne i powietrze przeplywajace przez nie dobrze chlodzi glowe. Mialem wczesniej 661 co prawda Full Comp ale w nim byla masa otworow a pocilem sie jak cholera a w THE sa male otwory i jest ich mniej a nie poce sie tak. Wiec wentylacja bardzo dobra moim zdaniem.

Jesli bede kupowal kolejny kask to napewno bedzie to THE.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Mam THE i niemógłbym byc bardziej zadowolony. Pare kasków w rekach mialem ale ten to idealny kompromis miedzy wygoda i bezpieczenstwem. Gleb w nim pare ostrych juz było i głowka nawet nie boli (a znam takie jak wyzej co nawet reka boli). Do tego fajna wysciołka i dynka sie nie poci ;) Na prawde polecam. Wykonanie bardzo solidne.

BTW. Jedyne na co bym zamienił obecnie moje THE to najwyzsze modele POC na 2010.
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

brooce pisze:A ma ktoś może kask Bell Drop ? smile
Ja mam. Nie mam go dlugo (2 miesiace?) ale moge juz smialo powiedziec ze za ta cene (dobrze sie rozejrzyj a dostaniesz za rowne 300 zl :) ) najlepszy kask jaki mozna kupic. Mam porownanie z 661 Strike, Bellem Bellistic oraz Giro Remedy i powiem tak. Najblizej Dropowi do Remedy - podobny ksztalt, mniej otworow wentylacyjnych, solidniej wygladajaca skorupa... Gruba warstwa wysciolki powoduje ze nawet mocne gleby sa malo odczuwalne. Jedyna wada - gruba warstwa farby ktora zwyczajnie odpryskuje. Mialem pare mniejszych gleb i jedna wieksza i juz mam kilka brzydkich, glebokich odpryskow (skorupa nienaruszona). Ogolnie mowiac - bardzo polecam.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Lomek
Kontakt:

Post autor: Lomek »

Ok :D jednak wybrałem THE carbonowy ten z malowaniem CRC :P
Myślę że nie będę żałował :) Dzięki za pomoc w moim wypadku :D
inq
Kontakt:

Post autor: inq »

Moze ktos mi pomoc, chce kupic 661 evo, czytałem, ze gąbki sie w nim dość ugniataja i lepiej kupic mniejszy rozmiar. Obwód glowy mam kole 58,7 :P i nie wiem czy wybrac
rozmiar M (56-58) czy L (58-60) Zaznacze ze rozmiar M jest troche drozszy, przez braki na crc.
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

inq pisze:Zaznacze ze rozmiar M jest troche drozszy, przez braki na crc.
W Polsce za 315 już da się kupić ;);)
gąbki tam są jakieś dziwne...
mierzyłem ostatnio ten kask, bo chcę swojego bravo zmienić
i strasznie sztywno i twardo jest wewnątrz ...
Slavvduro
ODPOWIEDZ