RISEN (PC)

dziadek_dzidek
Kontakt:

RISEN (PC)

Post autor: dziadek_dzidek »

I jak tam wrażenia? Trzaska ktoś? Ja pykam od około pięciu dni w angielską wersję, ale skąd mam to nie powiem :mrgreen: . Jak dotychczas uważam że Piranha Bytes zrobiło kawał dobrej roboty :wink: i wreszcie Gothic 2 doczekał się godnego następcy. Uważam że to jeden z najlepszych RPeGów w jakie dotychczas grałem ( o ile nie najlepszy ). Na uznanie zasługuje system walki (jest naprawdę miodny) , coś a'la połączenie systemu z Gothica 1 +Oblivionu+ Blade Of Darkness (obeznani w temacie będą wiedzieć o co chodzi). Wreszcie można ciupać się z kilkoma przeciwnikami naraz a walka sama w sobie jest naprawdę dynamiczna i cieszy oko. Grafika bardzo podobna do Gothica 3, ale oceńcie sami. Muzyka jest ładnie skomponowana, choć mam odczucie że w Gothicu 1 była lepsza, uznanie należy się w szczególności ścieżce, która w Risen leci podczas wczytywania stanu gry ( po prostu cudo ). Gra sama w sobie ma doskonały klimat, a momentami ma go aż za dużo ( zobaczycie gdy będziecie próbować przedostać się przez pewną jaskinie pełną szkieletów z ich bossem na końcu ) , ale nie będę wam psuć zabawy. Ponoć gra ma już jutro pojawić się w sklepach media markt w cenie 119 zł na PC, niestety w Polskiej wersji kinowej, a szkoda bo przyzwyczaiłem się do doskonałego dubbingu w wykonaniu panów z CD-Projekt.

Podsumowując, "Piranie" zrobiły kawał dobrej roboty, gra ma olbrzymią grywalność i gothic'owy klimat. Daję 9,5/10 z uwagi na fakt że świat mógłby być lepiej zbalansowany, a ilość dostępnych broni większa ( niestety główny bohater cierpi na chroniczny brak pieniędzy, bo ceny na wszystko są zaporowe, a o pieniądz bardzo trudno ), jednak może za jakiś czas wyjdzie patch, który to naprawi. Uważam że gra jest w pełni warta tych 119 zł , choć lepiej nie kupujcie wersji na XBOX 360, bo wygląda FATALNIE.

Na koniec dodam jako pomoc dla niektórych, że na moim laptoku ( 2X dual core 1,66 ) 3GB ram, ATI Radeon 2600 HD gra chodzi płynnie w rozdzielczości 1280 x 800 pikseli i średnich/wysokich ustawieniach,
więc nie ma co się bać listy minimalnych wymagań. To tyle, pozdrawiam.
miecio000027
Kontakt:

Post autor: miecio000027 »

Najpierw zdaj egzamin a później duperelami sie zajmuj ;p
ODPOWIEDZ