Anodowanie części aluminiowych
-
- Kontakt:
Anodowanie części aluminiowych
Witam,
Czy ktoś z Was bawił się w anodowanie części aluminiowych w swoich rowerach? Zbliża się zima i aż mnie kręci, żeby anodować kilka części, coś w stylu projektu rowerowego na zimę.
Interesuje mnie czy ktoś orientuje sie jakie są ceny na te usługi, jakie są minimalne kwoty zamówienia (czy jak te minimum liczy? może liczba elementów). Kolor bylby zielony, taki jaki zielony stery Chris King.
Dziękuję za wszelkie informacje.
Czy ktoś z Was bawił się w anodowanie części aluminiowych w swoich rowerach? Zbliża się zima i aż mnie kręci, żeby anodować kilka części, coś w stylu projektu rowerowego na zimę.
Interesuje mnie czy ktoś orientuje sie jakie są ceny na te usługi, jakie są minimalne kwoty zamówienia (czy jak te minimum liczy? może liczba elementów). Kolor bylby zielony, taki jaki zielony stery Chris King.
Dziękuję za wszelkie informacje.
-
- Kontakt:
Tutaj macie firmy które się tym zajmują http://www.obrabiarka.pl/firmy/anodowanie-aluminium
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Istnieje jeszcze jedna metoda galwanizacji stopów aluminium o której chyba wszyscy zapomnieli, alodynowanie metoda czysto chemiczna czyli możliwa do przeprowadzenia w warunkach domowych przez laika, proces podobny do eloksalacji ale bez użycia prądu.
Efekt żółtozielona powłoka niezdatna do barwienia dobrze zabezpiecza stopy glinu.
Efekt żółtozielona powłoka niezdatna do barwienia dobrze zabezpiecza stopy glinu.
a anodował ktoś rame alu? Mogłby polecic jakis zakład co sie tym zajmuje (bo raczej jak ktos sie w to bawił to nie samemu w domu), jaki przybliżony jest kosz tego?
I jak z naklejkami? czy dawał na rame po zabiegu, czy jakos było trwale nanoszone podczas anodowania?
z góry dzieki z jakies konkretne info
I jak z naklejkami? czy dawał na rame po zabiegu, czy jakos było trwale nanoszone podczas anodowania?
z góry dzieki z jakies konkretne info

..::: http://www.cmgstudio.pl :::..