Zobaczcie sami jak wygladaja inne posocjalistyczne kraje, jestesmy daleko w tyle
chodzi ci o Słowacje i Chorwacje? owszem, lepiej rozwinięte turystycznie

ale popatrz na Rumunię czy Bułgarią... lepsza gospodarka?

Lisek-Tm pisze:tak, jestem na anty, i bede na anty w tych kwestiach ktore mi nie pasuja, ograniczaja mnie, i wkurwiaja mnie, ot taka moja "demokratyczna" zachcianka ;p
Ja nie chodze z definicji i mimo wszystko nadal uwazam, ze mam prawo krytykowac kraj, ktory na mnie zarabia. To o czym mowisz jest jedynie populistyczna zagrywka tych, ktorzy licza na ilosc, nie jakosc, cos co jest podstawa ustroju jakim jest demokracja. Na wybory nie chodze, poniewaz 1 madra/kompetenta/zaznajomiona z programem partii osoba ma mniej do powiedzenia niz dwoch debili- demokracji nigdy nie bede cenil.bike86 pisze:A czy chodzisz na wybory? Wiesz ze nie oddany głos, to głos na najgorszą opcję w wyborach ? Czemu osądzasz tak swoj kraj skoro w ogole nie chcesz brac udzału w jego tworzeniu? Chyba ze na wybory chadzasz, wtedy wycofuje zarzut i przepraszam. Masz w takim razie w moich oczach prawo do krytyki. Doceń demokrację (...)
Żeby tylko o to chodziło to on skompromitowanych Republikanów miał w głębokim poważaniu. Sprawa jest taka jak zawszekiedy nie wiadomo o co chodzi - obydwie okupacje leżą w strategicznym interesie gospodarczym USA. I nawet nie chodzi o zagarnięcie złoż naftowych (przy okazji pewnie i tak to zrobią) ale o stabilizację warunków wymiany handlowej. U nich jak przeszła Katrina to ściągnęli tankowce od Ruskich. Poradzili sobie, ale też wyciągnęli wnioski na przyszlość. Teraz sobie wyobraź, że do władzy wracają Talibowie i Saddam i z powrotem zaczynają zagrażać Emitarom, Kuwejtowi, a także Izraelowi, który może nie ma ropy ale trzęsie kasą.Lisek-Tm pisze:O ile z nagroda nobla dla Obamy sie kompletnie nie zgadzam (bo pomimo znaczacej wiekszosci demokratów w rządzie us facet nie jest w stanie żadnej ustawy przepchnac bo boi sie, ze go republikanie opieprza
- pracujesz legalnie?mam prawo krytykowac kogos kto okrada mnie z pieniedzy.
tu sie zgadzam i trafialo mnie jak sluchalem na temat dofinansowywania budowy kosciolow z kasy publicznej-malo mamy kosciolow?Tak samo jak mnie trafia jak slysze ze gdzies w Krakowie ktos buduje nowy kosciol-juz X lat.Po co?Duzo taniej by wyszlo podstawic ludziom autobus pare razy w tygodniu i wozic ich do istniejacych kosciolow,zamiast stawiac nowy-swoja droga na pewno paskudny. natomiast nieco inna sprawa sa remonty kosciolow ktore juz stoja-w wiekszosci (przynajmniej w Krakowie) sa to zabytki i to dosc wysokiej klasy,ktore warto by zachowac.za te podatki budowane sa katolickie swiatynie, czemu placa za to inni ludzie?
- moglbys rozwinac?bo nie bardzo rozumiem...rodzac sie juz jestesmy niewolnikami, nie mamy nic do powiedzenia na temat wlasnego zycia.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość