Boxxer Race 2008
Boxxer Race 2008
Witam chciałem zapytac co wiecie na temat tego amorka, chodzi mi konkretnie o ten rocznik i model, oraz gdzie i za ile mozna go wyrwac.
Mogę się mylić: Posiada reg. kompresji aż do praktycznie zablokownia widelca i reg. tłumienia powrotu. Tłumienie motion control, charakterystyka pracy w 80% do dh, przyzwoita waga, lubią trochę boxxy się pocić. Cena na wtórnym rynku 1300-1500 za race. Jeżeli różnica w cenie nie jest duża i jest dostępny model team to wziął bym teama, a ogólnie od siebie nie wziął bym boxxa
lecz za tą kasę to dobry wybór, jak nie latasz jak wór ziemniaków.

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
To jak o boxxerze team to ja się przyłącze
Otóż mam boxxera team 2006r. Powinien on mieć 203mm skok, ale niestety 20 mm chowa się gdy rower stoi. Tutaj nasuwa się pytanie: czy może być, że jakoś sprężyna jest za krótka? Nie wiem co z tym zrobić bo niby dobrze mi się jeździ przy 180mm, ale czy nie uszkodzi to w jakiś sposób amorka? Jak coś to rozbierałem go aby wymienić olej i nie zauważyłem, aby było coś nie tak z sprężyną.

terefere w 888 takie zjawisko oznaczało np zbite już sprężyny, nie wiem jak w boxxerze, czy ten tłumik MC miał jakieś dolegliwości. Osobiście jeżeli okazało by się że to sprężyny to kup nowe bo szkoda mieć 200mm seryjnie, a wykorzystywać 180 w pewnym sensie, a koszt ich cię raczej nie zabije. Co do ceny 1700 za nowego teama to czeSieKdh coś ciekawie go kupiłeś, że za 2500 mieli to sam widziałem, ale 1700 to coś nie tak musiało być, bo po tyle używki chodzą. Regulacja floadgate się przydaje, szczególnie jak ktoś więcej waży bo zapobiega dobijaniu widła.
Witam!!
Mam race z 2008 roku i jest to bardzo fajny amorek. Porównując pracę do moich poprzednich 66 rc2x to niestety jest gorzej, ale jak się trochę pobawić z regulacjami i poziomem oleju to na prawdę bardzo przyzwoicie chodzi. Na seryjnych sprężynach przy wadze 80kg jest idealnie (pewien zakres regulacji podkładkami też jest)
Co do ceny to kupiłem nówkę ze sklepu z gwarancją Harfy za 1700 z groszami.
Pozdro
Mam race z 2008 roku i jest to bardzo fajny amorek. Porównując pracę do moich poprzednich 66 rc2x to niestety jest gorzej, ale jak się trochę pobawić z regulacjami i poziomem oleju to na prawdę bardzo przyzwoicie chodzi. Na seryjnych sprężynach przy wadze 80kg jest idealnie (pewien zakres regulacji podkładkami też jest)
Co do ceny to kupiłem nówkę ze sklepu z gwarancją Harfy za 1700 z groszami.
Pozdro