Budowa kół: Warszawa
-
- Kontakt:
Budowa kół: Warszawa
Potrzebuję porady - będę miał przednie koło do zbudowania.
Gdzie w Warszawie powinienem się wybrać - chodzi mi wysoką jakość, żadne tam amatorskie budowanie. Ile będzie mniie to kosztowało? Nie śpieszy mi sie jakoś szczególnie, zależy mi jednak na jakości.
Najlepsza byłaby rekomendacja od kogoś, kto miał budowane koła.
Dzięki
Gdzie w Warszawie powinienem się wybrać - chodzi mi wysoką jakość, żadne tam amatorskie budowanie. Ile będzie mniie to kosztowało? Nie śpieszy mi sie jakoś szczególnie, zależy mi jednak na jakości.
Najlepsza byłaby rekomendacja od kogoś, kto miał budowane koła.
Dzięki
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Zajrzyj do KTM Grochowska 324 i poproś aby koła zaplótł Ci Norbert Stachurski. Znam Norberta i gdy mam do zrobienia w rowerze coś "poważnego" idę tylko do niego. Zrobi Ci to na 6+ , kiedyś dałem mu do zaplotu singletrack'a+dt champion+ novatec na przód , koło było w streetówce z amorem ale na b.twardo, koło ma za sobą ponad pół sezonu łojenia w streecie i nawet nie musiałem szprych dociągać.
. Chłopaki w KTM ie są ugodowi, więc zrobią Ci to w normalnej cenie, tylko z dzień-dwa-trzy wcześniej zadzwoń do sklepu bo zwykle mają lawinę pracy i trzeba się umawiać do przodu.
Oczywiście jest trochę serwisów w Warszawie które też znają się na rzeczy, ale Ja akurat polecam Ci ten. Bez obrazy dla reszty Warszawskich sklepów/serwisów.
Pozdrawiam

Oczywiście jest trochę serwisów w Warszawie które też znają się na rzeczy, ale Ja akurat polecam Ci ten. Bez obrazy dla reszty Warszawskich sklepów/serwisów.
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
Mocno bys się ździwił z jakością budowy kół. W pewnym "sensownym sklepie" zbudowali mi koła, gdzie przednie koło było przesunięte 15mm od środka i miało bicie góra-dól 3mm, a tylnie koło było przesunięte 10mm i miało bicie prawo-lewo 1.5mm. Nie wspomne już o tym, że każda szprycha miała inną wartość naciągu.B.Z. pisze:Zaplatanie i centrowanie kół to nie jest misja na Marsa. Można to spieprzyć, ale w każdym sensowniejszym sklepie sobie z tym poradzą.
Nie wspomnę który sensowny sklep uznał, że to dobrze zaplecione koła. Zakładając ten temat chcę poprostu uniknąć błędy z przeszłości i mieć pewność, że nie będzie problemów z kołem, i że nie będe musiał niczego poprawiać.
Ja zawsze składam koła w sklepie Speed na browarnej 6. Idz tam i poproś właścicela Marcina Kołaka. Na pewno bedziesz zadowolony. Koła są supermocno naciągnięte, a przez to nie rozcentrowują się i są mega sztywne.
http://www.totalbikes.pl -Profesjonalne Obozy Rowerowe
http://www.urgebike.pl -kaski Urge
http://www.urgebike.pl -kaski Urge
-
- Kontakt:
ja bym polecił Bikera(armar) na belwederskiej - popros tam kierownika sklepu bartka, koles naprawde ogarnia sprawe jesli chodzi o zaplatanie i za kazdym razem na maxa sie przykłada do roboty, wiem dobrze jak to wyglada bo pracowałem tam, pozatym armar jest dystrybutorem w pl dt swiss wiec tymbardziej wiedza o co chodzi z kołami.
[s]avid elixir R komplet igła 500pln+[b]FOX 40rc2 nowy 3000pln[/b]
Da siętooFATtoRIDE pisze:Prościej się nie da tego opisać.

Co do Twojego przypadku z zaplataniem to naprawdę musiał być to ktoś kto nie miał o tym pojęcia.
-
- Kontakt:
Nikogo nie polece, lecz potwierdze, ze zaplatanie nie jest az tak prosta sprawa.
W teorii banal- kazdy potrafi, serwisant tym bardziej, lecz zrobic to dobrze to juz nie taki banal... Po pierwsze doswiadczenie, po drugie umiejetnosci i odpowiednia wiedza teoretyczna + praktyczna, po trzecie odpowiednia centrownica.... Wszystko razem daje pewnosc za ujezdzane kola
.
W teorii banal- kazdy potrafi, serwisant tym bardziej, lecz zrobic to dobrze to juz nie taki banal... Po pierwsze doswiadczenie, po drugie umiejetnosci i odpowiednia wiedza teoretyczna + praktyczna, po trzecie odpowiednia centrownica.... Wszystko razem daje pewnosc za ujezdzane kola

http://www.endura.pl
-
- Kontakt:
Faktycznie strasznie trudne przełożyć szprychę przez dziurkę i nakręcić nypel.ACextreme pisze:potwierdze, ze zaplatanie nie jest az tak prosta sprawa.
W teorii banal- kazdy potrafi, serwisant tym bardziej, lecz zrobic to dobrze to juz nie taki banal
Zaplatanie i centrowanie to dwie różne czynności.
easy_rider
Oj Kolego, widze slowek sie czepiamy... uwierz nie ze mna takie gry
Troszke mialem do czynienia z takimi czynnosciami i czesto "zaplataniem" okresla sie wszelkie czynnosci od zalozenia pierwszej szprychy do odlozenia gotowego kola, lecz zapewne Ty wiesz lepiej- odsune sie wiec na bok, gdyz ma wiedza ubogą jest
Oj Kolego, widze slowek sie czepiamy... uwierz nie ze mna takie gry

Troszke mialem do czynienia z takimi czynnosciami i czesto "zaplataniem" okresla sie wszelkie czynnosci od zalozenia pierwszej szprychy do odlozenia gotowego kola, lecz zapewne Ty wiesz lepiej- odsune sie wiec na bok, gdyz ma wiedza ubogą jest

http://www.endura.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: