Gdzie na narty? grudzień 2009

mmash
Kontakt:

Gdzie na narty? grudzień 2009

Post autor: mmash »

W szukajce nic ciekawego nie ma, przeczytałem wszystko dlatego zakładam nowy temat.
Chcę wyjechać na narty 26.12-03.01, ale jest problem bo dzwonię już trzeci dzień i wszystko zajęte. Pytanie do Was. Potrzebuje namiat na ciekawą wioskę w polskich górach, gdzie już byliście i moglibyście polecić, gdzie nie będzie masy ludzi ale jednocześnie będzie kilka małych stoków do nauki jazdy plus jakiś chociaż kilometrowy stok w pobliżu, będe furą wiec moge jeździć codziennie w promieniu kilku km. Położenie najlepiej w promieniu 100km od zakopanego:D
Dzwoniłem już do wszystkich mniejszych wiosek ktore znam, niestety marny efekt, ale dzwonić nie przestaje. propozycje?
Dlaczego mieszkam w płaskiej krainie ;(
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Może stronie śląskie i okolice? Tylko to nie w promieniu 100km od zakopca
jan.mikael
Kontakt:

Post autor: jan.mikael »

przez ostatnie lata standardem jest , że w grudniu u nas właściwie nigdzie nie da się jeszcze jeździć, więc ja bym się bardzo nei nastawiał. A jeśli, to na największe ośrodki, małych moga nie zdążyć przygotować, zwłaszcza że idzie spora odwilż i to ponoć na dłużej.
dawniej mikael:)
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

jan.mikael przesadzasz z tym grudniem. Zeszły sezon zaczął się późno, ale był stosunkowo długi. A cały grudzień można było śmigać np. w Kluszkowcach (1st raz byłem tam z końcem listopada).

mmash Najlepiej weź mapę w rękę i szukaj... ja jak "wypadam" w góry to do Łącka nad Dunajcem - 15km do Szczawnicy, 30-40 do Kluszkowiec / Niedzicy / Czorsztyna, jakies 40 (nie pamiętam) do Krynicy / Rytra / Piwnicznej, do tego mniejsze stoki w okolicy (np. Szczawa, jakieś 10km od Łącka). Do tego masz obok Ochotnicę Górną i Dolną (tam były kiedyś jakieś stoczki do nauki jazdy).
W samym Zakopcu raczej nie ma nic godnego uwagi. Najnowszy NEWS; Nosal zamknięty (a szkoda, bo stok konkretny), Harenda - niby jest, ale zawsze kojarzy mi się z muldami, Gubałówka - a co to? dzioło to w ogóle? No i Kasprowy... ale dla nauki odradzam.

Bazy noclegowe znajdziesz myślę bez większych proiblemów we wszystkich wsiach wzdłuż Dunajca od Nowego Sącza po Krościenko...
Robson_bikes
Kontakt:

Post autor: Robson_bikes »

Ja poleca Gliczarow Górny. Bylem tam 3 lata pod rzad i bylo naprawde swietnie.
Sa tam pobliskie stoki do jazdy wieczorne, otwarte zazwyczaj do osattniego
mmash
Kontakt:

Post autor: mmash »

Właśnie miałem jechać [4 osoby] do Griczarowa ale... nie ma już miejsc w tym terminie. Poszukiwania prowadze dalej według wskazań Yasiuuu, moze coś trafie.
Dlaczego mieszkam w płaskiej krainie ;(
ODPOWIEDZ