Minion front na tył ale "na odwrót" .

ravfr
Kontakt:

Minion front na tył ale "na odwrót" .

Post autor: ravfr »

Muszę założyć coś na tył i objezdzic na tym jesień. Mam ww wspomnianego Miniona FR (2.7 , 2-ply) w stanie "możliwym" , nie zależy mi na toczeniu , szybkosci itd , a bardziej , żeby to w miarę hamowało na sypkim , lekko mokrym-miękkim. Sprawdzał ktoś czy założenie odwrotnie do zalecanego kierunku, daje jakieś efekty, przynajmniej zbliżające front do wersji na tył?
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Front na tyl spokojnie da rade, tylko spodziewaj sie mniejszej przyczepnosci przy hamowaniu i troche gorszego przyspieszania. No i szybciej bedzie sie zuzywac.
Kramon
Kontakt:

Post autor: Kramon »

Daje rade daje sporo gripa nawet robiłem tak z kendą kineticks F
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Kramon czy ty czasem piszesz na temat i myslisz czasem przed napisaniem postów? Prosze cie zacznij bo na prawde zaczne meczyc nikoma o przywrócenie banów (albo po prostu o usuniecie cie z forum).

ravfr Mi sie kiedys przez przypadek udało na przodzie fronta odwrotnie załozyc, a ze byłem juz wkurzony i spiety na jazde to zostawilem go tak do konca dnia. Przyczepnosc spoko ale hamowanie nie było znacznie lepsze tyle, ze jezdzilem akurat w miejscówce gdzie i tak srednio dało sie duzo hamowac wiec trudno mi to zweryfikowac. Nie masz innej opcji to po prostu zalóż na 1 dzien i sprawdz.
ravfr
Kontakt:

Spaced pisze:Nie masz innej opcji to po prostu zalóż na 1 dzien i sprawdz.
tak też uczynię..... :)
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

Ja tak smiaglem przez jakiś czas i gorzej hamował i w sumientobtyle, nie miałem gdzie sprawdzic ale w trupi trzymał dobrze..:)
Karpiel i Duncon to moje zycie
ravfr
Kontakt:

war23 pisze:gorzej hamował
od czego?

Sprawdziłem , MN FR na tyle, założony na odwrót : fajnie sobie radzi(czyli hamuje więcej niż przywoicie), na mokrych skałkach, takiejż glebie . Ogólnie bardzo pozytywnie :D .
Leaber
Kontakt:

Post autor: Leaber »

ravfr ja mam od tamtego roku miniona dh f 60 na tyle założony "normalnie" , zużywa się wolniej jak tylni odpowiednik trzyma dość znośnie co do hamowania też nie jest najgorzej . Jeśli chodzi o przyspieszanie to w xc nie jeździsz więc chyba nie ma ażtakiego znaczenia :)
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

ravfr od czego?? Od MN Fr ale założonego normalnie, raz złe założyłem i smigalem tak aż zrobiłem sobie getto tubles, czyli ok 2 miechów, miałem mieszankę 42
Karpiel i Duncon to moje zycie
popieeel
Kontakt:

Post autor: popieeel »

ja raz tez tak jezdzilem na odwrot ale na kendzie nevegal i jest znacznie mniejsza przyczepnosc na zakretach roznica na prawde byla kolosalna no i szybciej sie sciera:D
ODPOWIEDZ