MARZOCCHI drop off comp 2004 tlumik, olej, tlumienie,
MARZOCCHI drop off comp 2004 tlumik, olej, tlumienie,
Mam drop offa comp'a 130mm z 2004r denewujace jest w nim to ze tlumienie powrotu dziala dopiero po ok 30-40mm skoku, we wczesniejszych fazach zachwuje sie tak jakby wcale nie mial tlumienia,(poziom oleju jest ok, wszystko wydaje sie byc z flakami w porzadku) mam w nim tlumiki SSV bez regulacji, olej jaki w nim jest to castrol fork oil ( ma niby 15W) . czy mogę w jakis sposob zmienic sposob dzialania tego amortyzatora
zamierzam zmienic olej na motorex lub elfmatic g3 (ktory sprawdzalem wczesniej na innych amortyzatorach) , zastanawiam sie takze nad wymiana tlumika na SSVF z zewnetrzna regulacja tlumienia powrotu, jesli ktos posiada na zbyciu takowy bylbym nim zainteresowany. gg: 6971024 pozdRower!

-
- Kontakt:
tłumiki były zakryte całe, poziom oleju wg mnie jest w porządku, dziwne jest też zjawisko stukania czegoś wewnątrz gdy jadę po nierownosciach, tak wygladaja w tej chwili tlumiki http://www.pinkbike.com/photo/3735563/ chetnie kupie stlumik SSVF do tego, jesli ktos ma z połamanego drop offa czy Dja to jestem zainteresowany