Tak jak w temacie zastanawiam sie nad kupnem którejś z tych ramek. Ma być używana do AM i lekkiego fr... Jeśli chodzi o society ma być to 16.5" a w amstaffie (oczywiście 09) 18". Mam 185 cm wzrostu i 70 kg wagi ... Prosze o pomoc bo nie wiem którą z nich mam wybrać ...
Amstaff z tego co wiem lubi sobię peknąć a Ns'a society jeszcze nie widziałem pękniętego.
18 cali to za duzo
ja mam 16 stke i mierze 180 cm i jest wręcz w sam raz ...
wojtasu pisze:Ns'a society jeszcze nie widziałem pękniętego.
A widziałeś jeżdżącego?
Ns napewno ciekawa i oryginalna opcja, mimo, że ze stali to lżejszy od Amstaffa.
Ale nie jeździłem i szczerze mówiąc nie widziałem na żywo jeżdżącego więc trudno będzie ci znaleźć jakieś dobre opinie od userów o nim.
A i jeszcze jedno pytanie... jaki amor do tego... zastanawiam sie miedzy rock shox lyrik coil u-turn (2008) a marzocchi 55 ata (2009)... ewontualnie cos innego
(do 1500 max) ale co?
kto szuka ten znajdzie;)
ale po co komu Totem do all mountain? Wręcz gupio by wyglądał, lyrik by bardziej pasował:)
A właściwie jeśli naprawdę wiesz jak będziesz jeździł i będzie to am/lekkie fr to równie dobrze lżejszy Pike by ogarnął...
A... i jeszcze jedno... jaka jest fajna rama (do 800) taka właśnie enduro/fr z główką 1.5" [bo ten lyrik jest na 1.5"] a może jest mozłiwość wymienienia sterówki z 1.5 na 1.1/8 ?