Jak edytowac ten szablon ? (flash)

Pimpek
Kontakt:

Jak edytowac ten szablon ? (flash)

Post autor: Pimpek »

Panowie... chciałbym dowiedziec sie jak edytowac ten szablon : http://wrzucacz.pl/file/9361256043144 Wrzucilem go na serwerek. Glownie chodzi mi o to jak edytowac newsy i zdjecia oraz GLOWNIE MENU. Meczylem sie z tym moze 2 godzinki i do niczego nie doszedlem. Jezeli ktos kto sie na tym zna moglby mi przyblizyc jak moglbym to zrobic to bede wdzieczny. PS. Zapomnialbym, korzystam oczywiscie z programu Macromedia Flash 8. Z gory dziekuje za odpowiedzi :) Pozdro
Keep smiling ;)
psycho144
Kontakt:

Post autor: psycho144 »

nie moge cos sciagnac... ale:
jezeli plik jest w fla - to zaden problem z edycja
a jezeli w swf - to musisz zdekompresowac jakims programem
JejQ
Kontakt:

Post autor: JejQ »

newsy/newsXML.xml - Czyli newsy jak pisze w nazwie. W pliku news_css.css mozesz sobie edytowac wyglad paru rzeczy. W pliku newsXML.xml, masz za to zawartosc newsow. Z tego co widze, tam jest jakis skrypt, tego niestety jeszcze nie ogarniam. Pomimo tego, z tego co widze, kazdy news jest zrobiony w tym samym schemacie.

date>12/31/08</date>

<headline>This is the fifth news item</headline>

<image>news/images/img5.jpg</image>

<news_text><![CDATA[<font size="17" color="#DDDDDD">Dynamic CSS/HTML/XML News Text</font>

Tutaj wpisuj zawartosc newsa

]]>

</news_text>

</item>

Moze gdybys to edytowal, i dodawal to by dzialalo.

W folderze images, masz obrazy. Przy newsie masz <image>news/images/img5.jpg</image>, gdzie te obrazy sie dodaje. Dajesz plik do folderu, link tutaj, i dziala.

W galeri wideo, zamiast image, masz tumbs.

To tak w skrocie. Nie ma po co opisywac wszystkiego, to jest bardzo podobne. Wchodzisz do folderu z obrazami, potem plik .xml i szukasz gdzie jest nazwa tego obrazu. Wtedy bedziesz wiedzial gdzie to dodac.

Z reszta jest gorzej, gdyz zeby edytowac flasha, trzeba miec flasha. Probuj otwierac te pliki .swf, i w koncu powinienes na cos trafic.
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

Pimpek pisze:chodzi mi o to jak edytowac newsy i zdjecia
edytujesz plik z którego są pobierane newsy i obrazki.

żeby zmienić strukturę menu musisz zrobić tak jak to opisał psycho144
Pimpek
Kontakt:

Dzieki Panowie za pomoc ;) Jak bede mial jeszcze jakies pytania to bede pisal tutaj.
Keep smiling ;)
Pimpek
Kontakt:

JejQ Masz racje ;) Wszsytko dziala tak jak mowisz. Teraz tylko zostala mi jedna niewiadoma. Moze wiesz jak edytowac ten "obrazek" z napisam Logo na samej gorze? Chcialbym tam umiescic nazwe strony. Myslalem ze jest to obrazek na takiej zasadzie jak w newsach, lecz nigdzie go nie moglem w plikach znalesc. Moze sam do tego dojde, chyba ze mi podpowiesz, bylbym wdzieczny ;) Niestety nie jestem zabardzo ogarniety we flashu, zazwyczaj tworzylem stronki w htmlu, a teraz zachcialo mi sie czegos nowego wiec prosze o wyrozumialosc :D
Keep smiling ;)
JejQ
Kontakt:

Post autor: JejQ »

Byc moze tutaj sie to edytuje -> main_index.swf. To miejsce na logo wydaje sie byc integralna czescia calego modelu, zdjecia to tylko taki dodatek, wiec mozna je dodac z zewnatrz. Patrzac na reszte tych plikow, to nie maja one wiekszego znaczenia, bo to sa zwykle dzialy.
Pimpek
Kontakt:

no niestety nadal nie moge tego rozkminic ;p Moze ktos jeszcze sie wypowie? :roll:
Keep smiling ;)
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Proponuje się zarejestrować na webmasterzy.org tam Ci pomogą w 100 %.
Pimpek
Kontakt:

wojtasu Mialem taki zamiar, lecz jak obczailem ile jest "zabawy" z rejestracja to mi sie odechcialo, trzeba do nich jakies pisemko poczta wysylac i czekac wieki ^^.
Keep smiling ;)
ODPOWIEDZ