Jak edytowac ten szablon ? (flash)
Jak edytowac ten szablon ? (flash)
Panowie... chciałbym dowiedziec sie jak edytowac ten szablon : http://wrzucacz.pl/file/9361256043144 Wrzucilem go na serwerek. Glownie chodzi mi o to jak edytowac newsy i zdjecia oraz GLOWNIE MENU. Meczylem sie z tym moze 2 godzinki i do niczego nie doszedlem. Jezeli ktos kto sie na tym zna moglby mi przyblizyc jak moglbym to zrobic to bede wdzieczny. PS. Zapomnialbym, korzystam oczywiscie z programu Macromedia Flash 8. Z gory dziekuje za odpowiedzi
Pozdro

Keep smiling ;)
nie moge cos sciagnac... ale:
jezeli plik jest w fla - to zaden problem z edycja
a jezeli w swf - to musisz zdekompresowac jakims programem
jezeli plik jest w fla - to zaden problem z edycja
a jezeli w swf - to musisz zdekompresowac jakims programem
newsy/newsXML.xml - Czyli newsy jak pisze w nazwie. W pliku news_css.css mozesz sobie edytowac wyglad paru rzeczy. W pliku newsXML.xml, masz za to zawartosc newsow. Z tego co widze, tam jest jakis skrypt, tego niestety jeszcze nie ogarniam. Pomimo tego, z tego co widze, kazdy news jest zrobiony w tym samym schemacie.
date>12/31/08</date>
<headline>This is the fifth news item</headline>
<image>news/images/img5.jpg</image>
<news_text><![CDATA[<font size="17" color="#DDDDDD">Dynamic CSS/HTML/XML News Text</font>
Tutaj wpisuj zawartosc newsa
]]>
</news_text>
</item>
Moze gdybys to edytowal, i dodawal to by dzialalo.
W folderze images, masz obrazy. Przy newsie masz <image>news/images/img5.jpg</image>, gdzie te obrazy sie dodaje. Dajesz plik do folderu, link tutaj, i dziala.
W galeri wideo, zamiast image, masz tumbs.
To tak w skrocie. Nie ma po co opisywac wszystkiego, to jest bardzo podobne. Wchodzisz do folderu z obrazami, potem plik .xml i szukasz gdzie jest nazwa tego obrazu. Wtedy bedziesz wiedzial gdzie to dodac.
Z reszta jest gorzej, gdyz zeby edytowac flasha, trzeba miec flasha. Probuj otwierac te pliki .swf, i w koncu powinienes na cos trafic.
date>12/31/08</date>
<headline>This is the fifth news item</headline>
<image>news/images/img5.jpg</image>
<news_text><![CDATA[<font size="17" color="#DDDDDD">Dynamic CSS/HTML/XML News Text</font>
Tutaj wpisuj zawartosc newsa
]]>
</news_text>
</item>
Moze gdybys to edytowal, i dodawal to by dzialalo.
W folderze images, masz obrazy. Przy newsie masz <image>news/images/img5.jpg</image>, gdzie te obrazy sie dodaje. Dajesz plik do folderu, link tutaj, i dziala.
W galeri wideo, zamiast image, masz tumbs.
To tak w skrocie. Nie ma po co opisywac wszystkiego, to jest bardzo podobne. Wchodzisz do folderu z obrazami, potem plik .xml i szukasz gdzie jest nazwa tego obrazu. Wtedy bedziesz wiedzial gdzie to dodac.
Z reszta jest gorzej, gdyz zeby edytowac flasha, trzeba miec flasha. Probuj otwierac te pliki .swf, i w koncu powinienes na cos trafic.
-
- Kontakt:
JejQ Masz racje
Wszsytko dziala tak jak mowisz. Teraz tylko zostala mi jedna niewiadoma. Moze wiesz jak edytowac ten "obrazek" z napisam Logo na samej gorze? Chcialbym tam umiescic nazwe strony. Myslalem ze jest to obrazek na takiej zasadzie jak w newsach, lecz nigdzie go nie moglem w plikach znalesc. Moze sam do tego dojde, chyba ze mi podpowiesz, bylbym wdzieczny
Niestety nie jestem zabardzo ogarniety we flashu, zazwyczaj tworzylem stronki w htmlu, a teraz zachcialo mi sie czegos nowego wiec prosze o wyrozumialosc 

Keep smiling ;)