Zarysowanie na goleni - porada

psycho144
Kontakt:

Zarysowanie na goleni - porada

Post autor: psycho144 »

http://img527.imageshack.us/img527/6/golen.jpg
Zarysowanie jakie jest - widac:) nie powoduje one wyciekow, nie jest glebokie.
Znajduje sie na zaraz przy dolnej polce.
I teraz pytanie - jak sie ich najlepiej pozbyc? Papierem wodnym przeleciec (takie opcje slyszalem) ? Czy idzie gdzies oddac takie cos do naprawy :) ?

Jakby ktos sie pytal - boxxer ride z 2006 roku ( z uturnem :P )

I pytanie przy okazji
ma to duzy wplyw na wartosc amortyzatora np. przy odsprzedazy ?
Eniek
Kontakt:

Post autor: Eniek »

Papierem wodnym to wedlug mnie zetrzesz teflon, a przy odsprzedarzy to zalezy od ceny i ogolnego stanu :) ale raczej niewielki.
liseQ
Kontakt:

Post autor: liseQ »

ja bym to zostawił bo możesz zrobić więcej złego niż to jest warte :) a po 2 jak często amorek korzysta z tego odcinka lagi ? bo wydaje mi się że rzadko
NAKLEJKI NA ROWER !! gg3095008 [S]
kolo tył kiera mostek
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

Pieprzycie. papier wodny 2000, lakier przeźroczysty do paznokci i jeszcze raz papier wodny i po sprawie, rysy nie będą wyczuwalne ale jedynie widoczne pod swiatło. Aha, szlifuj na sucho, wtedy mniej anody stracisz.
Back in black
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Podłączam się do wypowiedzi LestatBiker . Można zamiast lakieru do paznokci użyć kropelki i potem papierem wodnym wyrównać . Kumpel tak zrobił w swoim powietrznym
damprze i sprawowało się znakomicie .
AlanCK
Kontakt:

Post autor: AlanCK »

psycho144 najlepiej by było jakbyś to zostawił w spokoju i sie nie przejmował ja mam taką ryse na początku lagi gdzie amor pracuje cały czas i nic z tym nie trzeba robić dopóki nie cieknie

No ale jak już koniecznie chcesz coś z tym robić no to tak jak koledzy wyżej Ci mówią - bezbarwny lakier do paznokci :wink:
Sell: Rower - Intense M9
crossc7
Kontakt:

Post autor: crossc7 »

też mam pytanie odnośnie ryz na górnej goleni, próbowaliście z czarnym lakierem (w przypadku marzocchi) żeby nie było widać.. a jak ktos próbował to niech się podzieli jak mu to wyszło :)
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

crossc7 i tak zawsze będzie widac , że było coś robione.
A jak chcesz żeby wyglądało jak nowe to gregorio i zamawiasz nówki golenie i po sprawie.
Moim zdaniem najpewniejsze jest kropelka + papier wodny i po sprawie :wink:
dziadek_dzidek
Kontakt:

Post autor: dziadek_dzidek »

Moim zdaniem najlepsza jest kropelka/superglue, jest dużo trwalsza od lakieru do paznokci i dokładniej ją naniesiesz. pzdr

Właśnie żeby nie zakładać nowego tematu- ktoś może mi podpowiedzieć ile może kosztować zestaw uszczelek do dampera Fox vanilla RC? bo wygląda na to, że niedługo będę musiał je zmienić.
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

dziadek_dzidek troche do zlego tematu sie podpieles :P btw oryginalnych uszczelek raczej nie dostaniesz, ja do swojej vanilli kupowalem w sklepie z czesciami do ciezarowek :P uszczelka olejowa przy trzpieniu to koszt nie wiekszy niz 2zl ;P uszczelka ta ma wymiary o ile sie nie myle 9,2 x 2,62 albo jakos tak. jesli zabierasz sie do serwisowania to polecam temacik na stronie http://bikeaction.pl/forum/fox-vanilla- ... 42636.html
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
ODPOWIEDZ