Bolące nadgarstki
Bolące nadgarstki
Elo, mam taki problem jak w temacie. Bolą mnie nadgarstki, a dokładnie jeden (prawy). Przy odbieraniu piłki jak gram w siatę nieraz sam z siebie. Czym może to być spowodowane : Jezdzę ponad 3 lata DH/FR, wiadomo nieraz trzeba kopać itd. Ten nadgarstek może być przesilony? Może miał ktoś takie dolegliwości? Proszę o odpowiedz ;] Z góry dzięki 

przetrenowanie. jak gralem w pilke reczną równiez mialem ten problem przez jakis czas. poprostu jest nadwyręzony w tej sytuacji mozna jakies masci stosowac ale osobiscie zastosowalem sie do najprostrzej zasady. nie robilem nic przez okolo 2 tygodnie( w znaczeniu zawiesilem treningi itd zeby nadgarstek odpoczął.). po czym bylo wszystko okej juz.
chyba ze to moze byc cos innego ale nie wiem co Ci jest dokladnie.
chyba ze to moze byc cos innego ale nie wiem co Ci jest dokladnie.
a zrobiłeś coś nim? uderzenie, coś bardzo ciężkiego nosiłeś, nagłe szarpnięcie? albo wysiłek bez odpowiedniej rozgrzewki?
Spróbój domowe środki typu Fastum, ketonal czy inną maść na stłuczenia, stany zapalne stawów. Oszczędzaj go. Jak ci nie przejdzie to czeka Ciebie wycieczka do lekarza.
PS. co do siatki to piłkę raczej się nadgarstkiem nie odbiera bo później może bardzo boleć;)
Spróbój domowe środki typu Fastum, ketonal czy inną maść na stłuczenia, stany zapalne stawów. Oszczędzaj go. Jak ci nie przejdzie to czeka Ciebie wycieczka do lekarza.
PS. co do siatki to piłkę raczej się nadgarstkiem nie odbiera bo później może bardzo boleć;)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Polecam odpoczynek. Na jakiś czas możesz sobie dać spokój z rowerem i treningami. Możesz jeździć z owiniętym nadgarstkiem bandażem elastycznym (po skręceniu ręki jeździłem tak i było ok, nadgarstek się nie przesilał). Polecam EMOżel 
I takie pytanie przy okazj, czy jakiś stabilizator (do 200zł najlepiej) będzie dobry po dwóch złamaniach i jednym skręceniu lewego nadgarstka? Z biegiem czasu doznałem tych urazów i teraz nadgarstek jest bardzo słaby. Co polecacie?

I takie pytanie przy okazj, czy jakiś stabilizator (do 200zł najlepiej) będzie dobry po dwóch złamaniach i jednym skręceniu lewego nadgarstka? Z biegiem czasu doznałem tych urazów i teraz nadgarstek jest bardzo słaby. Co polecacie?
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
szymon102
ja używam stabilizatora Neox. Po złamaniu rąk lekarz wypisał mi zniżkę i kupiłem dwa w sklepie ortopedycznym po 30zł (a pieniądze i tak zwróciło ubezpieczenie) Takie to są: http://www.allegro.pl/item787423118_sta ... _n_03.html
Jeździłem ostatnio trochę bez stabilizatorów i niestety nadal bolą mnie ręce. Może nie jest to super wygodne zakładać je do jazdy, jednak sprawia, że po rowerze nie bolą mnie ręce.
Wiem ze 661 robi też coś podobnego tylko, że mniejsze. Nie wiem niestety na ile to usztywnia nadgarstek.
ja używam stabilizatora Neox. Po złamaniu rąk lekarz wypisał mi zniżkę i kupiłem dwa w sklepie ortopedycznym po 30zł (a pieniądze i tak zwróciło ubezpieczenie) Takie to są: http://www.allegro.pl/item787423118_sta ... _n_03.html
Jeździłem ostatnio trochę bez stabilizatorów i niestety nadal bolą mnie ręce. Może nie jest to super wygodne zakładać je do jazdy, jednak sprawia, że po rowerze nie bolą mnie ręce.
Wiem ze 661 robi też coś podobnego tylko, że mniejsze. Nie wiem niestety na ile to usztywnia nadgarstek.
http://chr.rybnik.pl
-
- Kontakt:
Podepnę się do tematu. Co prawda mój uraz był trochę inny ale nie ma sensu tworzyć nowego tematu. Mianowicie we wakacje skręciłem bark. Lekarz mi zalecił maści przeciwbólowe i powiedział, że samo przejdzie. Owszem przeszło, ale niestety nie w 100%. W dalszym ciągu jeśli np. gram w siatkówkę przy znacznym odchyleniu ręki do tyłu odczuwam duży ból.. np przy serwowaniu czy atakowaniu. Co zrobić aby zlikwidować ten problem? Prócz tego, że boli, to mnie to denerwuje, że mam trochę ograniczone, że tak powiem pole manewru przez ten bark.