Witam posiadam damper S Works i mam problem wczoraj mi sie zassał czyli zacisł i nie chce wrócić do pierwotnego stanu i jakoś mi się go udało zrobić i wymieniłem olej i dziś wyszłem na dwór sprawdzić jak działa działał wyśmienicie i jak zajechałem do domu patrze i znowu się zassał i nie wiem dlaczego wiec proszę was o pomoc z góry dziękuję
Nie nie rozkręcałem go jeszcze jutro mam zamiar to zrobić. Lecz on się tylko blokuje jak jest zimno np dziś lub wczoraj jak wcześniej jeździłem to było dobrze.
Wedlug mnie to jest nieszczelnosc oringow, a nie niska temperatura, nie mamy mrozow -20 tylko jest okolo 0-5*C.
A tak nawiasem mowiac to troche slownika by ci sie przydalo i gramatyki.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
Może trochę wyolbrzymiasz to zassanie bo wiadomo ze damper powietrzny nie bedzie rewelacyjnie pracował w niskich temperaturach. A jeżeli faktycznie sie "zapadł" to obstawiam oringi, przerabiałem taką sytuacje jak kiedys i powodem byla nieszczelnośc.
Z tego co mi wiadomo to te dampery tak mają. Widziałem kilka razy jak ludzie przyprowadzali je w Kielcach do serwisu bo im dłużej się jeździło tym bardziej zmniejszał się skok. Nie wiem dokładnie o co z tym chodziło ale gość z serwisu mówił że nie trudno się tego pozbyć.Taką mają po prostu wadę