Chwyty Sunline - skracanie

Wiewiór
Kontakt:

Chwyty Sunline - skracanie

Post autor: Wiewiór »

a orientuje sie ktoś gdzie kupić same obejmy ODI albo jakieś obejmy z gripami kompatybilne? :D

cześć,

potrzebuję chwytów do manetek grip shift.

strasznie podobaja mi sie sunline, mocowane obejmą i kapslem, jednak nie potrzebuje tak dlugich gripow. Na dodatek obejma przeszkadzaal by mi w zmianie biegow.

czy mozliwe jest ich ucięcie (jak na zdjeciu) i normalne użytkowanie? Czy trzymają sie na jakims plastiku, ktory gdy straci podparcie w formie obejmy, zacznie trzeszczeć i latać?

Obrazek

Jeśli nieeee...
to jakie proponujecie gripy -podobne w ręku do sunline - czyli mięsiste i lepkie (chcę śmigać bez rękawiczek), do których móglbym dokupić kapsel ochronny na kierę? nie koniecznie muszą byc przykręcane, może jakieś BMXowe?
http://www.allegro.pl/item809273323_truvativ_stylo_nowa_4x_dh_street_nie_xt_slx_lx.html
kacperg2
Kontakt:

Post autor: kacperg2 »

ja tek mam zrobione z dartmoorami i tą manetką. Mimo iż grip zamocowany jest tylko na jeden pierścień to nie trzeszczy anie nie przekręca się
addyi
Kontakt:

Post autor: addyi »

od sunlinea są lepsze tylko odi rogue także .. jak ci nie szkoda to nie widze problemu by upierniczyc kawałek piłką ręczną.. a jak ci bedzie latac to możesz poklejić jakimś klejem ..
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

addyi od nich tylko lepsze? Sunline to najgorsze gripy jakie w zyciu mialem, a mialem tez gripy, które mi sie rozpuscily od słonca. Sunline pruja sie jak głupie, a barend odpada co glebe, a czasem nawet bez tego. Do tego sunline nie pisze nic nt. kompatybilnosci z kierami karbonowymi, a takie mocowanie moze je uszkodzic. Slyszalem nawet, ze gdzies twierdza, ze to no problem ale kiere tak uszkodzona widzialem.
addyi
Kontakt:

Post autor: addyi »

ja miałem grubą wersje i nie narzekałem.. sunline to przyjemne gripy ... mam teraz grube roque i podobnie się czuje...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

addyi własnie gruba mialem, popruły sie szybko. Zreszta paru moich znajomych podobnie o nich mysli. Jak dla mnie to tylko odi i nic wiecej.
Wiewiór
Kontakt:

Post autor: Wiewiór »

dzięki
a orientuje sie ktoś gdzie kupić same obejmy ODI albo jakieś obejmy z gripami kompatybilne? :D

moze ktos z Was widzial tanio w sklepie?
swietnie by bylo gdyby dało się hapslem zastąpić zewnętrzną obejmę ODI, moze kapsle Dartmoora podejdą?
http://www.allegro.pl/item809273323_truvativ_stylo_nowa_4x_dh_street_nie_xt_slx_lx.html
ODPOWIEDZ