Olej 10W40 do Marzocchi?
Olej 10W40 do Marzocchi?
Czy można wlać do Drop Offa olej silnikowy syntetyczny 10W40 z jakimis ulepszaczami czyszczacymi czy to glupota? Nie mam pewnosci co do zachowania sie tego oleju wzgledem uszczelek, a nie chce ich zniszczyc. Czy ktos juz kombinował z tym? Na opakowaniu jest napisane zeby unikac kontaktu ze skora tego oleju. Uszczelki mogą na tym ucierpiec? Chce jakos zwiekszyc tłumienie powrotu, nie mam regulacji....
-
- Kontakt:
blackdemon raczej prawie jak junior(tłumiki prawie identyczne, w niektórych rocznikach nawet lepsze- mowa o triple) i jak zalejesz to olejem 40W to będzie wracał dobrą sekundę jak nie wiecej
howard512 olej silnikowy nadaje się do silnika, a do amora czy też np frytek już nie. Kup sobie bp motorexa do amortyzatorów jak chcesz żeby działał wolniej to na 10W
howard512 olej silnikowy nadaje się do silnika, a do amora czy też np frytek już nie. Kup sobie bp motorexa do amortyzatorów jak chcesz żeby działał wolniej to na 10W
To jest odpowiedz na twoje pytanie. Po wlaniu takiego miodu do amora na pewno poprawi sie tlumienie powrotu, jest nawet szansa ze amor po ugieciu bedzie wracal ponizej minuty, szczegolnie przy obecnych temperaturach. Im wiecej takich tematow czytam tym wieksze mam obawy przed kupnem uzywanego amora...howard512 pisze:olej silnikowy syntetyczny 10W40
-
- Kontakt:
to jest drop off comp 2004, ma 2x SSV bez regulacji tlumienia, co mnie wkurza, szybko wraca, ale nie wybija, mialem 15W castrola do amorkow, ale wydawał sie rzadki . teraz jest elfmatic g3 ktory tez nie tlumi najlepiej, motorex tez jest zbyt rzadki, 10w40 to kisiel , ale czy nie uszkodzi mi on uszczelek? btw. kupie uzywany tlumik ssvF
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: