Fox DHX odkrecajacy sie zbiorniczek
Fox DHX odkrecajacy sie zbiorniczek
Witam, mam taki problem,otóż przy probie odkręcenia pokrywki zbiorniczka wyrównawczego w DHX odkręca mi sie cały zbiornik,pytanie brzmi jak i czym go złapać żeby nie uszkodzić(zgniesc,porysowac itp) a odkręcić nakrętke z wentylem.
profesjonalnie to wyglada tak

ja bym sprobowal wystrugac cos takiego z drewna tylko ze potrzebne by bylo odpwiednie wiertlo czy tez otwornica nie pamietam jak to sie nazywa wywiercic w desce odpowiedni otwor przeciac ja na pol , i czyms takim to scisnac ...
Lub jaki pisze kubabike mostkiem ewentualnie podlorzyc jakas stara dentke

ja bym sprobowal wystrugac cos takiego z drewna tylko ze potrzebne by bylo odpwiednie wiertlo czy tez otwornica nie pamietam jak to sie nazywa wywiercic w desce odpowiedni otwor przeciac ja na pol , i czyms takim to scisnac ...
Lub jaki pisze kubabike mostkiem ewentualnie podlorzyc jakas stara dentke
tuha ja uzyłem mostek truvativ xr z mocowaniem 31,8. Do foxa pasował idealnie. podłożyłem kawałek gazety i nie uszkodziła sie nawet naklejka. udało sie odkrecic wyrównawczy jak i głowny zbiornik.
oczywiście miekke szczęki są profesjonalniejsze.. ale patent z mostkiem podpowiedzieli mi goście z serwisu robiacego dampery.
oczywiście miekke szczęki są profesjonalniejsze.. ale patent z mostkiem podpowiedzieli mi goście z serwisu robiacego dampery.
Jest do kupienia w sklepach tzw. metalowych narzędzie, które składa się z profilowanej we fragment koła przystawki i pasa gumowego z zaciskarką. Tylko trzeba takie coś do małych średnic znaleźć i będzie jak ulał. Ważne: odtłuścić ściankę zbiornika przed odkręcaniem czymkolwiek, nawet tymi uber profesjonalnymi szczękami.
www.foesracing.com