RyyS - Waste Your Life koszulki

piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

szele wybacz stary,ale nie kminie Twojej logiki- jakby ktos sobie zrobil koszulke ze zdjeciem Twojej dziewczyny i podpisal "Śmieć" to Twoim zdaniem moglbys sie czuc urazony czy nie?
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

Mnie się tam koszulki podobają, zwłaszcza to, że można w nich głośno wyrazić swoje zdanie ;)

Rychu, mam małą uwagę, jeżeli chciałeś drugą koszulką pokazać, że religia to strata czasu, to zamiast krzyża, który co mniej domyślni odbiorą jako obrazę katolicyzmu, trzeba było umieścić na niej symbole kilku najważniejszych religii świata. Byłoby to równie sugestywne, a mniej kontrowersyjne.
artek700
Kontakt:

Post autor: artek700 »

dla mnie ta koszulka to trochę porównywalne wyrażanie własnego zdania, do tego z hasłem "JP". Jeśli do takiej właśnie grupy odbiorców ma trafić ten produkt to być może odniesie sukces.

Koszulka z krzyżem pokazuje według mnie brak szacunku dla ważnego dla wielu ludzi symbolu religijnego. Jeśli ktoś uważa że religia marnuje życie, albo że Jezus je zmarnował, to niech sobie tak myśli. To zwykle ateiści krzyczą najgłośniej i chcę na siłę coś udowadniać i żeby zwrócić na siebie uwagę zakładają tego typu ubrania. W moich oczach ktoś w takiej koszulce jest tak samo bezwartościowy jak gość w bluzie JP, bo ludzie bez szacunku są dla mnie właśnie bezwartościowi.
http://chr.rybnik.pl
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

piotrex nie zrobisz tak bo byś był w plecy kilka grubych tysięcy za obrazę i za wykorzystanie czyjegoś wizerunku bez zgody :)
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

piotrex a może wszystkie kościoły ?? Czemu mam z okna patrzeć na ten symbol zacofania mantalnego ?? Czemu mam patrzeć na monument najkrwawszej religii świata ?? - ktoś może powiedzieć że to godzi w jego poczucie godności!!

piotrex dałem tylko przykład że ktoś tak może argumentować ziomuś...nie złapałes ale luz :mrgreen:

jan.mikael pisze:Z najbardizej krwawą religią świata też sobie odpuść, przelicz ile osób zabito od średniowiecza w islamie za - zdrady małżeńskie, zmiany religii, sprzeciw wobec męża,
...wiesz ilu ludzi wymordowano w imię Boga w Ameryce,Afryce i Europie ?? Wiesz ile kasy nakradł KK w swojej historii, wiesz ile setek lat manipulował globalnie światem ?? Do dziś manipuluje w sprawach rodziny,życia i religii w społeczeństwach !!

Czemu dziś masz religię w szkołach obowiązkową ?? czemu nie możesz sam decydować ?? Czemu jakiś kolo w sukience mówi mi co jest dobre dla mojej rodziny i co mi wolno a co nie...on nawet nie wie co to znaczy żyć w rodzinie i mieć problemy z tym związane...on żyje na koszt innych i nie martwi się co do gara wkładać..mieszka w najbogatszych domach we wsi,śmiga dobrymi samochodami a jego jedynym obowiązkiem w życiu jest wstać rano,pomachac rękami,odprawić kilka formułek i tyle...czasem ktoś do spowiedzi przyjdzie to powie mu aby kilka zdrowasiek odbębnił i to jego cały problem w życiu. Nie nkt mi rodziny nie spalił na stosie ale mam już trochę wiosen i od dawna mam otwart oczy...sam się na religię zapisałem i sam z niej się wypisałęm gdy zobaczyłem jak to wszystko jest zakłamane...ale w związku z tym nie biegam pod kościoły co niedzielę z transparentami że kradną i kłamią w oczy !! nie wymuszam na nikim aby zmienił wiarę...to osobista decyzja każdego w co i jak ufa...ja lubię sprawdzone i doświadczone metody rozwoju osobistego niż jakieś legendy i gusła..

jeśli kogoś uraziłem to jego sprawa...mnie nie boli to że ktoś biega do kościoła bo tak wypada...ilu katolików to ludzie świadomi swej wiary i głęboko praktykujący ?? GUS podaje że 99% ludzi w kraju to chrześcijanie - to ja się pytam - czemu jest tyle zła,przemocy i zakłamania w Polsce skoro wszyscy mają Boga w sercu ??

...zrozumieć te 10 zdań z kamiennych tablic to takie trudne zadanie ???

Kurde ale OT się szykuje...Rysiu sorewicz !!

a wracając do koszulek....nie pasi nie nosisz !!
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Grondag
Kontakt:

Post autor: Grondag »

Ludzie wy poszaleliście! - kłucicie się o krwawość wiary? Przecież Kościołem przewodnicza ludzie tu na Ziemi(tak jak wszystkimi religiami) a oni nie są doskonali, a Kościół się przyznaje do błędów jakie popełnili.
Sorry za offtop ale niektórzy ludzie są tak tępi że nawet takie rzeczy trzeba im tłumaczyć...

Jeśli chodzi o koszulkę nr2 to profanuje ona religię Katolicką, a nawet jak ktoś nie wierzy to powinien szanować wiarę, decyzje życia innych. To tak jak ktoś by wydrukował koszulkę z downhillowcem i napisał- *****.

Schodekksiądz nic nie nakazuje tylko daje wskazówki a decyzja zależy od ciebie jak zrobisz
Schodek
Kontakt:

Grondag pisze:a Kościół się przyznaje do błędów jakie popełnili.
Masakra !! Rozumiem że Hitler mógł powiedzieć - Przepraszam że kazałem wymordowac kilka milionów ludzi, naprawdę przepraszam !! Wystarczyło że klęknie,szepni i rozgrzeszenie dostanie..

Cały tydzień robisz jak chcesz,kradniesz,krzywdzisz,mordujesz ale w niedzielę ogolony i odświętnie ubrany idziesz do kościoła się wyspowiadasz i wszystko załatwione !! TAk ?? no to właśnie dla tego tak jest a nie inaczej...ludzie nie kumają w co wierzą ale wierzą że jak odwalą zdrowaśki to tam na górze wszystko będzie ok !!

NIe chodzi mi o krucjątę tylko o logikę !!
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Schodek pisze:Czemu dziś masz religię w szkołach obowiązkową ?? czemu nie możesz sam decydować ??
Schodek pisze:sam się na religię zapisałem i sam z niej się wypisałęm gdy zobaczyłem jak to wszystko jest zakłamane...
Coś plączesz się... Religia z tego co wiem (katolicka) nie jest obowiązkowa, nie chcesz chodzić - nie chodzisz. A religia jako etyka jest obowiązkowa jak każdy inny przedmiot, polski, historia itp.
ozic
Kontakt:

Post autor: ozic »

artek700 pisze:To zwykle ateiści krzyczą najgłośniej i chcę na siłę coś udowadniać i żeby zwrócić na siebie uwagę zakładają tego typu ubrania.

mylisz ateizm z antyteizmem
Jaca
Kontakt:

GgG pisze:A religia jako etyka jest obowiązkowa jak każdy inny przedmiot, polski, historia itp.

Religia jako etyka? Szkoda, że ta etyka polega na czytaniu i interpretowaniu biblii oraz słuchaniu gościa, który po wszystkim wsiada w swojego merca i jedzie do willi na plebanii...
Grondag
Kontakt:

Jaca napisał:
słuchaniu gościa, który po wszystkim wsiada w swojego merca i jedzie do willi na plebanii...

człowieku to że jeden ksiądz tak robi to nie znaczy że dziesięciu następnych też, a zresztą to tylko ludzie...i trzeba wiedzieć do których się zwracać bo nie wszyscy są ok to naturalne.

SchodekByłem pewien że ktoś się do tego doczepi, czy ja napisałem że wszystko ok bo Kościół się przyznał ? Nie. Ale zobacz ja to jest ważne choćby po sytuacji z Katyniem, gdyby Rosja się przyznała to co by było(nie tylko się nie przyznają ale jeszcze oczerniają innych w tej sprawie). Ludzie nie są wieczni i nie ten sam papież kazał iść na krucjatę co jest teraz ięc to że tego nie zataja jak Rosja to już powinno być wystarczająco dużo dla ciebie

Dobra czy ktoś wreszczie usunie ten TEMAT!!!!!!!!!!!! To forum DH a nie reklamówka
Grondag
Kontakt:

Schodekoczywiście znów o czymś zapomniałem.. w tym decydowaniu chodziło mi o wolny wybór między dobrem a złem a nie o robienie czego się chce i liczenie na miłosierdzie :)
Sztywniak
Kontakt:

Post autor: Sztywniak »

Jaca nie uogólniaj to, że Rydzyk ma wypas brykę i zdziera kasę z naiwnych babinek nie znaczy, że każdy ksiądz taki jest.
Temat przerodził się w dyskusję i sprzedający jest pewnie z tego zadowolony.
Modzi nie owijając w bawełnę mają wszystko w dupie i temat jak był tak jest, a jak już niejednokrotnie zostało nadmienione jest to jawna reklama...
Schodek
Kontakt:

GgG zaraz zaraz to w szkole mają uczyć religii ??? bo polski,matma,biola i inne to rozumiem...nie spodziewam się aby chemii i geografi nauczano w kościele :twisted:

czemu nie uczą w kościołach religii ?? bo sale katechetyczne wynajmują dziś innym na księgarnie,cukiernie,hurtownie...wiem bo mieszkam 200m od takiej firmy handlowej w ładnym klinkierowym budynku gdzie 'prezesi' poruszają się autami e-klasowymi o średniej wartości 200.000 pln.

...żyj w cnocie i ubóstwie..nie kradnij,nie zabijaj...

Rydzyka KK się obawia bo ma swoje media !!
Jaca
Kontakt:

Może trochę źle to ująłem...

Musicie zrozumieć jedną rzecz - ksiądz to zawód, i nie tylko ludzie z powołaniem go wykonują. Dla wielu z nich jest to tylko sposób na zarobienie pieniędzy. Gdy ściągają koloratkę, zostają zwykłymi ludźmi, chodzą do pubów, spotykają się ze znajomymi, upijają i wszystko, co robi każdy człowiek.
Taki człowiek niekoniecznie nadaje się do prowadzenia zajęć z zakresu etyki.
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

sorry... ale mnie osobiście jako praktykującego chrześcijanina ta koszulka obraża...!

chwytanie się takich "tanich chwytów" by zarobić parę złotych jest ŻENUJĄCE - szczyt prostactwa

a porównanie katolicyzmu do islamu... sorry ale gdybym był muzułmaninem z ich ideologia i mentalnością to bym normalnie wziął bejzbola i zrobił porządek z kolegą.. proszę wierzyć wiem o czym mówię - pracowałem swojego czasu w kraju muzułmańskim i dość dobrze poznałem ich kulturę i zwyczaje!

a dla kolegów ateistów proponuję wycieczkę po Europie i przyjrzenie się bliżej co się tam dzieje... zalew muzłumanów - mnożą się jak króliki (bankowość islamska to obecnie 25 % rynku bankowości w Europie)

Europa z Swoja kulturą już dawno chyli się ku upadkowi...
jan.mikael
Kontakt:

Post autor: jan.mikael »

Schodek pisze:czemu nie uczą w kościołach religii ?? bo sale katechetyczne wynajmują dziś innym na księgarnie,cukiernie,hurtownie...wiem bo mieszkam 200m od takiej firmy handlowej w ładnym klinkierowym budynku gdzie 'prezesi' poruszają się autami e-klasowymi o średniej wartości 200.000 pln.

...żyj w cnocie i ubóstwie..nie kradnij,nie zabijaj...

Rydzyka KK się obawia bo ma swoje media !!
sorry że to napisze ale stary Ty bywasz głupszy od Rodziny Radia Maryja. Naprawde, można by was ustawiać na solówki jakieś, bo wasz poziom argumentacji jest całkiem zbliżony. Ty wierzysz w to co piszesz naprawdę czy masz dzisiaj jakiś cięzki dzień po prostu? Nie wpadłeś na to że religia jest w szkołach bo tak się zabawnie składa że żyjemy w kraju o takich a nie innych tradycjach, a co więcej DEMOKRACJI !!! i większość, chociażby najbardziej wiesniacka i katolska, akurat tak sobie życzy żeby to nauczanie religii w szkołach było? Idź zacznij lepiej palić kościoły, może Cię ktoś na tym złapie i będziesz miał okazję przedstawić w telewizji swoje poglądy, bo sprawiasz wrażenie tak oburzonego jakbyś zamiast krzesła miał taboret do góry nogami. I ogólnie miałem tutaj napisać jeszcze pare wzniosłych rzeczy ale zjadłem jabłko i ku*wa zapomniałem, tak że sorry.

A tak generalnie powiedziałbym dokładnie to samo co snizy, tak iż miło że ktoś zrobiło to za mnie:)
dawniej mikael:)
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

jan.mikael xDD stary wyluzuj - wiesz po co religia jest w szkole? bo małe dzieci są bardziej podatne na wpajanie im głupot i jeśli będziesz małemu dziecku przez wiele lat wpajać że związek 2 facetów jest normalny a związek kobieta+facet to jakaś dewiacja to te dziecko będzie miało mętlik w głowie bo jest bardziej podatne na sugestie niż osoby w późniejszym wieku

ja jestem za:
- wyjebaniem wszystkich krzyży w instytucjach państwowych w tym w szkołach
- religia w szkołach? ok niech se będzie ale od np. 14 roku życia a wcześniej
jako dodatkowy przedmiot pozaszkolny prowadzony w salach katechetycznych
znajdujących się przy kościołach (ciekawe ile osób by chodziło?)
Schodek
Kontakt:

snizy ateizm i bankowość to jakies farmazony, miałem Cię za mądrego gościa :) bez urazy ale co ma wyznanie do posiadania kasy, można tak samo powiedzieć o Hiszpanach,Portugalczykach,Niemcach i Francuzach panoszących się po świecie...a o Angolach to już nie wspomnę..Kraje kolonialne splamione krwią lokalnych społeczności !! Czego one tam szukały ?? Niosły wiarę i oświecenie ?? czy panoszyły się tam a chciwości i chęci zysku ??

jan.mikael pisze:Nie wpadłeś na to że religia jest w szkołach bo tak się zabawnie składa że żyjemy w kraju o takich a nie innych tradycjach, a co więcej DEMOKRACJI

...sprawdz co znaczy podkreślone słowo :twisted:

jan.mikael pisze:i większość, chociażby najbardziej wiesniacka i katolska, akurat tak sobie życzy żeby to nauczanie religii w szkołach było?
jan.mikael pisze:Ty wierzysz w to co piszesz naprawdę czy masz dzisiaj jakiś cięzki dzień po prostu?

...już spokojnie ,spokojnie...oddychaj głęboko :mrgreen:

jan.mikael jeśłi myśłisz że religię wprowadzono do szkół
ze względu na poglądy wiernych to nie rozumiesz co się dziej w życiu !!!, a postawa jaką reprezentujesz wobec mojej osoby ( innych też ) jest klasyczna dla wyznawców miłosierdzia w postaci wiary katolickiej...wybacz ale wielu już takich jak ty spotkałem w swoim życiu i nie udało im się zmienić takiego wizerunku jaki przedstawiłeś..aroganca i krzykliwa jedyna słuszna wiara to Ty i Twój Pan !! hehe .naprawdę szczerze Ci współczuję, cierpisz ale tego nie wiesz... mogę Ci zadać kilka prostych pytań na które Ty i Twój ksiądz odpowiedzi nie znacie...będziecie dorabiać teorię do praktyki ale do niewiedzy się nie przyznacie...poszukaj sobie w temacie Maślakologia !! Padają tam konkrety ..

.
jan.mikael pisze:I ogólnie miałem tutaj napisać jeszcze pare wzniosłych rzeczy ale zjadłem jabłko i ku*wa zapomniałem, tak że sorry.
...noi widzisz jaką masz słaba ocenę własnej świadomości...małe jabłko powoduje duży zamęt w Twoich myślach...

oddychaj spokojnie a kiedyś to zrozumiesz..
Zablokowany