RyyS - Waste Your Life koszulki

ozic
Kontakt:

Post autor: ozic »

napisze jeszcze raz
mylicie ATEIZM z ANTYTEIZMEM !

"Antyteizm – postawa polegająca na braku wiary w bogów i negatywnym nastawieniu oraz walce przeciwko teistycznym religiom."
"Antyteiści najczęściej są ateistami (lub agnostykami) i antyklerykałami, ale nie vice versa (ateizm, agnostycyzm ani antyklerykalizm nie oznacza postawy antyteistycznej)."

pisze to, bo czesc z Was jest w bledzie, sam jestem ateistą, ale toleruje to, ze inni wierzą (dopoki nie zaczną mi tej wiary narzucać)

a co do samej koszulki, to sam pomysl uwazam za dobry i ciekawie wykonany, aczkolwiek ja bym jej nie kupil. wiara jest sprawa osobista kazdego czlowieka i dyskusja o niej nie ma sesnsu (jak zresztą napisal Richard Dawkins w ksiazce "Bóg urojony" - swoją drogą polecam)
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

piotrex dałem tylko przykład że ktoś tak może argumentować ziomuś...nie złapałes ale luz Mr. Green
faktycznie,z kontekstu zrozumialem ze to Twoj poglad ;).nvm.

co do reszty Twoich wypowiedzi to no offence,ale rzucasz takimi sloganami ze dyskusja raczej nie ma sensu ;).
jak dla mnie EOT.
pozdro
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Schodek pisze:snizy ateizm i bankowość to jakies farmazony, miałem Cię za mądrego gościa Smile bez urazy ale co ma wyznanie do posiadania kasy
toś Schodek zaliczył wpadkę...

w przypadku islamu o którym pisałem, wyznanie (zasady Koran-u) maja nadrzędne znaczenie dla posiadania i robienia kasy, przykładowo Koran zabrania pobierania odsetek od lokat, możesz jedynie pobierać procent od zysku z wypracowanego zysku (pożyczając komuś kasę na deal jesteś równocześnie udziałowcem tego przedsięwzięcia i ponosisz pełne ryzyko). - to było tak offtopic, a wracając do tematu:

Schodek demokracja - o której jest tak często tutaj mowa - ma jeszcze jedno do siebie ważne znaczenie POSZANOWANIE POGLĄDÓW... a te koszulki obrażają miliony osób w tym kraju

...więc jeśli jesteś za demokracją, czemu tak zaciekle bronisz osoby która obraża innych poglądy ! ? ! ?

Dodam jeszcze jedno, Ryys obraża innych by robić na tym kasę... szczyt prostactwa i debilizmu, miałem zawsze bardzo dobre zdanie o RyyS-u, ale poległ w moich oczach na całej linii!
Zero poszanowania innych ... liczy się dla Niego tylko kasa, kasa, kasa

RyyS pisze:Cena 39zł
39zł za ideały i szacunek...
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

ale także do wolności wypowiedzi

a co do koszulki to czy obraża cie krzyż? co cie w tym takiego obraża? nie słyszałem o tym aby katolicy mieli wyłączne prawo do tego znaku
Sztywniak
Kontakt:

Post autor: Sztywniak »

KFP z całym szacunkiem, ale czy naprawdę nie wiesz, co może obrażać w tej grafice wierzącego...? Jeśli tak, to Ci współczuję...
KFP
Kontakt:

uświadom mnie, widocznie mam mniejsze IQ od ciebie
bart.ek
Kontakt:

Post autor: bart.ek »

KFPChodzi o napis, nie o znak. Można to interpretować tak że śmierć na krzyżu była zmarnowaniem życia i była niepotrzebna.... przynajmniej ja tak to rozumiem .
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Obraza? Śmiech na sali. Ciekawe dlaczego nie obraża Was wieszanie symboli religijnych w urzędach, czy płacenia z kasy publicznej kk i to mimo zapisów w konstytucji RP, która jest prawem nadrzędnym. Powinniście być tym oburzeni jako obywatele wolnego państwa a nie jesteście. Hmm. Uczucia religijne ? Pieprzenie i tyle.

Dlaczego kk tak chętnie powołuje się na prawo naturalne ale tylko wtedy gdy mu to wygodne ? Czyli np przy aborcji czy eutanazji ? A już przy 10 przykazaniach kłamią nazywając je prawem naturalnym ?

Cała wiara katolicka opiera się na kłamstwie i zapożyczeniach z innych wydarzeń. Ciekawe dlaczego praktycznie każde "wydarzenie" z życia Jezusa można odnaleźć we wcześniejszych kulturach ? Od narodzin z dziewicy (mężatka dziewicą ? Niby możliwe jednak bardziej niż mało prawdopodobne ) aż po śmierć na krzyżu ? Dlaczego księga natchniona zwana biblią kłamie odnośnie opisu drogi do miejsca ukrzyżowania jak i odnośnie samego ukrzyżowania ? Przecież to taka prosta sprawa a kłamstw jest tam wiele, choć nawet zdań jest tam mniej niż kłamstw.

np:
wysłannik z nieba obwieścił dziewicy Sochequetzal, że pocznie w sposób niepokalany i urodzi Quetzalcoatla ( podobnie było i w przypadku Bodhisat który zapowiedział Mai, matce Buddy, narodzenie jej syna ).

Zresztą Quetzalcoatl został ukrzyżowany w 587 r. przed Chrystusem, został przybity razem z dwoma innymi złoczyńcami do krzyża, wg wierzeń zmartwychwstał drugiego dnia.

Opowieść o Łazarzu ma swoje źródła w ... Egipcie i to z czasów znacznie wcześniejszych niż życie Jezusa.

Mojżesz to też kłamstwo biblijne.

itd a jest tego wiele.

Co ciekawe Św. Ireneusz w 125 roku ( n.e ) powiedział, ze za jego czasów istniała ogromna ilość ewangelii ( hmm to chyba znacznie więcej niż ... 4 ). Cenzura w księdze natchnionej ?

Dlaczego kościół nie przestrzega swoich własnych praw ? Poczynając od "pokojowego" i pełnego "miłosierdzia" mordowania wyznawców innych kultów w czasach wprowadzania i umacniania chrześcijaństwa w Europie aż po morderstwo papieża ( poprzednik Jana Pawła II ) czy katowanie i wykorzystywanie seksualne dzieci w sierocińcach?

Mało by uznać chrześcijaństwo za bzdurę i stek kłamstw ?

Jak odpowiecie sensownie na wszystkie tego typu pytania to możecie zacząć używać zwrotu obraza religijna. Jak nie to nie znacie własnej religii więc obrazić się Was nie da.

Ta koszulka Was boli bo przypomina o naiwności ludzi i waszej własnej również, wierzących w bzdury wyznawane przez chrześcijan.

Interesujące, koszulka Was obraża a kłamstwa, bzdury, hipokryzja, naciąganie i wykorzystywanie naiwności ludzkiej już nie. Hmm.

Boli Was, ze ktoś reklamuje koszulki a nie boli was kilka miliardów rocznie z budżetu na zabobony ? No tak zapomniałem, ze hipokryzja jest ściśle i nierozerwanie związana z kk.

Bartek > dobrze rozumiesz. Dodaj do tego, że była głupotą i to na własne życzenie ) o ile w ogóle takie wydarzenie miało miejsce ).
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
KFP
Kontakt:

bart.ek pisze:KFPChodzi o napis, nie o znak. Można to interpretować tak że śmierć na krzyżu była zmarnowaniem życia i była niepotrzebna.... przynajmniej ja tak to rozumiem .
i tu dochodzimy do sedna, to tak jak jedna osoba powie ze 2000zł to dla niego dużo a druga powie że to mało - tak samo w przypadku koszulki jedna osoba zinterpretuje to w taki sposób a inna wręcz przeciwnie
bike86
Kontakt:

Post autor: bike86 »

oj Panowie ;] trzeba zrozumieć ze jesli mowimy o religii, mowimy o wierze. Jak mozna doszukiwac sie jakiejs niepodwazalnej spojnosci w kwestiach w ktore sie po prostu wierzy? Mowicie tylko o tym jakie to ksieza maja fury itp itd, ale nie mowicie na przyklad o tym wszytskim co Kosciol robi dobrego na swiecie, np. misje katolickie. Nikt nie wcisnie wała ze tam ksieza lataja teraz z maczetami i cwiartuja tubylcow jesli nie beda wyznawac wiary;] Ludzie sa jacy sa i niosa ze soba ludzka mentalnosc wszedzie gdzie sie pojawia, obojetnie od wyznania. Sa dobrzy Chrzescijanie, dobrzy Żydzi, dobrzy Buddysci itp i sa ci żli tez. Panowie wieszajacy haki na Kosciol w tym temacie uwazaja sie zapewne za tych ktorzy sa poziom wyzej od wierzacyh, zobaczyli prawde itp..no sorry ale jakos od was nie bije blask oswiecenia ;p Steel nawet tak sie zdenerwował ze uzywa niecenzuralnych słow ;p Religia w szkole nie jest obowiazkowa, mozna zawsze zastapic ja etyka. Jezeli zostałes ochrzczony i sam zdecydowałes ze nie wierzysz jest apostazja. Jezeli nie podoba Ci sie to ze nasza kultura, kultura europejska, jest w ogromnej wiekszosci nierozerwalnie zwiazana z Chrzescijanstwem wyprowadz sie..albo to zaakceptuj, na serio nie masz na to zadnego wpływu . Steel, nie jest stosownym siegac po takie stwierdzenia "Cała wiara katolicka opiera się na kłamstwie...". To tak gdybym ja posługiwał sie na forum zwrotami na poziomie "Ateizm jest dla słabych ludzi ktorzy nie wyznaja wyzszych zasad". Tak samo dalece pochopna, wyssana z palca i oparta na waskim toku myslenia teza, jak ta ktora przytoczyłem z Twojej wypowiedzi. Nie mozna nikomu powiedziec "twoja wiara jest glupia" albo "twoja niewiara jest glupia";) To poziom z piaskownicy. Rozumiem ze kazdy ma swoje zdanie, ale sprawa wiary jest osobista i niedobrze jest szykanowac kogos za to ze wierzy/w co wierzy badz nie. Dodam ze moim zdaniem sprowadzanie KK do "moherów", inkwizycji i pedofilii wsrod ksiezy jest, o ile dokonuje tego osoba uwazajaca sie za inteligentna, zenujace. Koszulka nie obraza moich uczuc religijnych, ale uwazam ze jest tandetna. Po porostu kolejny szajs, pełno tego.
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

piotrex pisze:rzucasz takimi sloganami ze dyskusja raczej nie ma sensu

piotrex jakie slogany ?? to czysta prawda z zycia wzięta...

snizy wybacz ale to nie ma kompletnie znaczenia, możesz też napisac że Zydzi mają kase a Pigmeje nie ..

Piszesz tęż coś o poszanowaniu poglądów - swietnie, to czemu KK nie szanuje moich poglądó[/url] i decyduje o moim życiu czy życiu mojej rodziny,mówi mi co jest dobre a co złe...mimo że sam wiele złego zrobił...czemu kolesie w sukienkach nie szanują mojego poglądu na życie ?? a mnie zmuszają do szanowania ich zdania ?? hym... temat rzeka i wiele wody upłunie nim to zrozumiecie, tak was wychowano ( zmanipulowano ) i to widac w rozmowie :)

bez urazy ale nie jest to pierwsza taka wymiana zdań i właściwie pokazuje dokładnie to samo stanowisko ,mimo że inne środowisko..

snizy pisze:Zero poszanowania innych ... liczy się dla Niego tylko kasa, kasa, kasa

śmieszne to i zabawne co mówisz, gdyby był nastawiony na kasę to cena by była na poziomie 50 Euro, strona w obcym języku i promocja w innym formacie !! Zrobił dobrą zajawkę za małe pieniądze,zamiast się napinac na 20 modeli koszulek wybrał drogę prostą ,czystą i bardzo skuteczną :) Zrobił to moim zdaniem w pełni świadomie i za to go cenieę i szanuję że miał odwagę tak się zabawić...39pln to nie cena nan której się zarabia na merca w kwartał...

Ta jedna koszulka doskonale pokazała jakie mamy społeczeństwo ;) ciekawe czemu drugi model bez echa został !?? Czy telewizja jest dobra ?? Hehehee

Ja mogę napisać że obraza mych uczuc następuje gdy widzę narąbanego chama z krzyżykiem na kajdanie który wyzywa swoją kobietę gdy wracają z kościoła po mszy!! Tyle że to powszedni widok w kraju i nikogo nie rusza...a Wy tu lament wznosicie o jakies bawełniane szmatki...heheh

Steel2 brakowało mi Ciebie :twisted:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Noldorek
Kontakt:

Post autor: Noldorek »

Steel2 uprzedziłeś mnie...hehe...sam zbierałem do posta to co Ty już napisałeś...dzięki.
Ale dyskusja dotyczy samej koszulki...myślę że ona nie obraża...a wyraża poglądy...
Dla mnie to tak samo jak ktoś ma na sobie koszulkę Behemoth-a...nie przepadam za tak ostrą muzyką...ale nie będę go kamieniował za to że ją nosi. PEACE!! :P
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
MChilli
Kontakt:

Post autor: MChilli »

Ride free or die tryin...
Steel2
Kontakt:

bike86 - należy nazywać rzeczy po imieniu. Jeżeli uznajesz kłamstwa za prawdę i wg tych kłamstw budujesz swoją moralność, podejmujesz decyzję itd to chyba coś mocno nie tak nie tak. Uznajecie, że biblia jest księgą natchnioną, a biorąc pod uwagę ilość kłamstw w niej zawartych ( nawet tych dotyczących zwykłych wydarzeń historycznych ) to bóg, o ile istnieje, był by głupcem. Dużo bardziej pasuje to do dzieła człowieka i to często piszącego z opowieści zasłyszanych.

Wspomnieliście o wolnej woli ale skoro bóg wie wszystko to wie również jak postąpisz. Jaka to więc wola wola skoro ktoś zna Twój wybór zanim go podejmiesz ? A wyrok ( skoro wie wszystko to wie jak oceni życie człowieka i to nawet jeśli się on jeszcze nie urodził ) został już wydany i tylko czeka aż umrzesz ?

Tolerancja - słyszałeś to pojęcie ? To Chrześcijanie najczęściej go używają ale tylko teoretycznie. W każdym możliwym przypadku ukazują jak bardzo są nietolerancyjni w stosunku do każdego kto nie jest ich bratem w głupocie.

ps. Nie użyłem słów niecenzuralnych. Doczytaj definicję zanim zaczniesz jakiegoś słowa używać.

MChilli - ta okuszalka jest obraźliwa dla chrześcijan. A może nie ?

Schodek - nigdzie się nie zgubiłem, po prostu nie ma sensownych tematów, w których chciał bym zabrać głos. Ot w kółko mielenie tego samego. Nuuuuda.
KFP
Kontakt:

Steel2 pisze:Tolerancja - słyszałeś to pojęcie ? To Chrześcijanie najczęściej go używają ale tylko teoretycznie. W każdym możliwym przypadku ukazują jak bardzo są nietolerancyjni w stosunku do każdego kto nie jest ich bratem w głupocie.
piona za mądre i jakże prawdziwe słowa

fajnie jest też słuchać jak to kościół jest przeciwko aborcji a sam mordował tysiące ludzi w imię swojej wiary, która głosi między innymi "nie zabijaj" w którymś tam przykazaniu - HIPOKRYCI!
Grondag
Kontakt:

Post autor: Grondag »

ludzie zamiast się kłucić może się zjednoczymy aby zlikwidowali ten temat(i tyle postów na marne) bo temat nie jest zgodny z regulaminem
P.S.
do anty-katolików- pogadajcie sobie na forum z ludzmi znającymi się na rzeczy, ale musicie być otwarci na rozmowę a nie kurczowo trzymać się swoich priorytetów

do katolików(i do siebie)- ta kłutnia nie ma sensu robimy sobie tylko wrogów z forumowych kolegów, a przecież i tak im nic nie wyjaśnimy
Steel2
Kontakt:

Nie mów co muszę bo to nie grzeczne choć charakterystyczne dla katolików. Otwarty jestem na fakty i logikę a takich w wierze katolickiej nie ma.

Doskonale wiem, że nie odpowiecie sensownie na moje zarzuty. Lepsi próbowali a znajomy ksiądz już ponad pół roku się zastanawia. A dobry jest, siedzi w temacie i ma czas.

ps. kłÓtnia jeśli już. Nikt zresztą się nie kłÓci tylko przedstawiane są fakty i argumenty, ktÓrych ( tak na zapas ) katolikom brakuje.
SiCkMaN
Kontakt:

Post autor: SiCkMaN »

Nawróciłeś księdza na Steelizm ? :)

jasiek_krk pisze:Oczywiście sztuka ma iść pod prąd, zastanawiać. Tyle, że kiepska jest sztuka która bazuje na taniej sensacji.

Mogę narysować Machometa z flaszką w ręce i panienką pod bokiem - jak pisał Schodek wolność słowa i przekonań. Czy zostane sławny? na chwile tak. Czy w krajach arabskich wyznaczą cenę za moją głowę? na 100% Czy będę przez to uznanym artystą? Zdecydowanie nie.

Niech każdy nosi to co lubi ale niech to będzie świadomy wybór.
TRUE!
Maciekx
Kontakt:

Post autor: Maciekx »

Steel2 nie mów o grzeczności bo nie masz za grosz szacunku. no i co, że ktoś wierzy ? Swiadczy to o tym, że to ty nie szanujesz innych i to ty nie umiesz usiedzieć bez komentarza najeżdżającego na innych :) Po tym co mówisz to ty jesteś faktycznie Bogiem czyli po tym co powiedziałeś -> ******. Każda ale to każda religie to wiara, a nie wiedza, więc nie opieraj jej na faktach bo do niczego nie dojdziesz. Poprostu nie jesteś w stanie tego pojąć i to Cię boli i to nie znaczy, że to inni kłamią i są be. Zacznij od siebie.
Zablokowany