RyyS - Waste Your Life koszulki

Noldorek
Kontakt:

Post autor: Noldorek »

Maciekx pisze:Poprostu nie jesteś w stanie tego pojąć i to Cię boli i to nie znaczy, że to inni kłamią i są be.
Ehhh...czytałeś biblie ?? poczytaj...świetna książka...
Jeszcze 2 dni i koszulkę zamówię, potem się pochwale jak wykonanie :)
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
jan.mikael
Kontakt:

Post autor: jan.mikael »

Ta dyskusja jest jałowa z najbardziej fundamentalnego powodu, nie ma sensu dyskutować o czymś jeśli jedna strona nie uznaje faktu istnienia tego czegoś. W takim układzie spór zawsze skupia się na udowodnieniu że druga strona jest debilem, a przynajmniej działa z niskich pobudek. Dlatego te wszystkie teologiczno-ideologiczne spory od zarania dziejów sa o kant dupy potłuc. Ja mam tylko nadzieję drodzy wojujący ateisto-agnostycy że zachowacie jaja do końca i w wieku 70 lat nie postanowicie nagle wykupić sobie przepustki na drugą stronę zmasowanym szturmem na kościoły i tace ofiarne;D Jak jesteście takie chojraki, to do końca. A kłócić się nie ma o co, każdy żyje jak chce, każdy słucha kogo chce ( tak tak, nawet my wierzący katole nie musimy zgadzać się z każdym słowem Jaśnie Pana Plebana) i każdy ma swój mózg, i swoje życie.
dawniej mikael:)
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

Maciekx pisze:Każda ale to każda religie to wiara, a nie wiedza, więc nie opieraj jej na faktach bo do niczego nie dojdziesz
w takim razie jakim prawem kościół ma prawo decydować o tym czy ktoś ma prawo dokonać aborcji czy nie? przecież kościół to organizacja/wspólnota wiernych, wierzących w Chrystusa itp.. - organizacja która mordowała tysiące ludzi, którzy mięli wolną wolę i prawo do wiary w cokolwiek

zajmijcie się czczeniem swojego boga i odczepcie się od życia innych jednostek - kościół od lat wpływał bądź chciał mieć na wszystko wpływ
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

Maciekx - jak mam mieć szacunek do kłamstw? Każda religia opiera się na wydarzeniach historycznych. Dlaczego w sprawie wydarzeń historycznych kłamie ? Czyżby jednak nie miały one miejsca ? Dlaczego jest cenzurowana przez obecne ( i wcześniejsze ) władze kościoła ? Bóg się mylił, władze wiedzą lepiej ? Jak można zakładać, że skoro biblia "myli się" nawet w opisach historycznych ( o błędach logicznych nie wspominając ) to ma rację w sprawach bardziej skomplikowanych ? A tym bardziej jak możecie uważać, że biblia myląca podstawowe fakty może być podstawą moralności i stanowienia prawa ?

jan.mikael - nie udowadniam, ze jesteś debilem za to przedstawiłem konkretne zarzuty . Nikt z "wierzących" się do nich nie odniósł za to wielce obrażeni ale właściwie o co ? O to, że nazywam bajki po imieniu bajkami a nie biblią ? O to, że kłamstwa nazywam kłamstwami a nie religią ?

Merytorycznie Panowie odpowiadajcie a nie bredzicie o swoich wyimaginowanych "urazach".
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
PlanetX
Kontakt:

Post autor: PlanetX »

No to RyyS właśnie osiągnął zamierzony cel, "ludzie gadają" a to najlepsza forma wzbudzenia zainteresowania :)
http://www.pinkbike.com/photo/5067199/?s5 - 2010 season
Maciekx
Kontakt:

Post autor: Maciekx »

Steel2 ano taki, że otwarcie zarzucasz, że Ci ludzie są be. Jeśli oni by zrobili to w twoim kierunku to już by wtedy nie mieli szacunku. Dla mnie możesz nawet na centralnym o 12 szukać kierunku mekki, albo łapać nirvane na torach i mi nic do tego, ale jak nie szanujesz innych ludzi bo musza robić to co ty to już nie pier*ol bo takich jak Ty niestety będzie więcej :)
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

KFP pisze:organizacja która mordowała tysiące ludzi, którzy mięli wolną wolę i prawo do wiary w cokolwiek
Święta inkwizycja, zakony krzyżackie - a kościół współczesny to dość duża różnica i nie wiem po co to przywołanie ;) poza tym, co innego instytucja (która się w danych czasach dorwała do władzy i niekoniecznie musieli w niej być ludzie naprawdę wierzący), a co innego Kościół jako wspólnota, ludzie.

KFP pisze:w takim razie jakim prawem kościół ma prawo decydować o tym czy ktoś ma prawo dokonać aborcji czy nie?
KFP pisze:zajmijcie się czczeniem swojego boga i odczepcie się od życia innych jednostek - kościół od lat wpływał bądź chciał mieć na wszystko wpływ
Z tym się zgadzam... jakby nie było, Kościół za bardzo ingeruje w sprawy świeckie... ALE - zdaje mi się że dyskusja dotyczy wiary/religii, a nie instytucji ;) To już inny temat.

Steel :)
A jak udowodnisz że "tych" wydarzeń nie było/że było inaczej? Inne źródła mogą być tak samo zmyślone...

No to RyyS właśnie osiągnął zamierzony cel, "ludzie gadają" a to najlepsza forma wzbudzenia zainteresowania
jakby nie było, dobra reklama :P
http://brooce.pinkbike.com
jan.mikael
Kontakt:

Post autor: jan.mikael »

steel2 sugerując komuś ze wierzy w bajki, sugerujesz że jest nieracjonalny albo własnie głupi po prostu. Twoje słowa utwierdzają mnie w tym co powiedziałem- że nie można dyskutować o kwestiach wiary, jeśli jedna strona nie uznaje tego rodzaju przekonań. Nie mówię tego w jakkolwiek pejoratywnym sensie, po prostu chodzi o to- Ty mi mówisz że ja uznaję bajki, a ja w to po prostu wierze. Wiara to coś co nie ma racjonalnego i materialnego potwierdzenia, w związku z czym jak mam obalić Twoje argumenty? Nie znajdę Ci arki noego ani gadającego wężą na poczekaniu, co więcej wcale nie uważam że taki istniał. Ja uznaję wiarę za rodzaj przekonań i pewien przewodnik w życiu, kwestie ogólne, gdzie ilustracje w stylu biblijnych przypowieści są tylko literackim obrazem ogólnego wymiaru wartości. Ja wierzę w życie po życiu, że świat nie jest rządzony przypadkiem. Daje mi to wewnętrzny spokój i sens temu co robię, w związku z czym ani nie obrazi mnie to co Ty będziesz o tym myślał, ani nie zmieni mojego podejścia. Każdy wybiera to z czym mu dobrze, ja myślę tak, Ty inaczej, i co jeszcze możemy z tym zrobić?
dawniej mikael:)
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Ludzie są łatwowierni, ale to nie ich wina. Jestem ciekaw czy kiedyś zaczną patrzeć trzeźwo na świat i przestaną wierzyć w brednie wpychane przez pokolenia rodziców utwierdzonych w przekonaniu, że dziecko może wybrać sobie religię ale najpierw trzeba je ochrzcić.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

no a dlaczego dziecko się chrzci przeważnie w takim a nie innym wieku? bo nie ma wyboru :) jeżeli ktoś będzie chciał zostać katolikiem to przecież może się ochrzcić w późniejszym wieku
Sokół
Kontakt:

Post autor: Sokół »

Pytanko dla tych, co wierzą w życie wieczne: zastanawialiście się, co będziecie robić całą wieczność?
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

dalej nie rozumiem co ten temat robi na forum... ja nie każe nikomu wierzyć ale nie będę pozwalał na obrażanie moich przekonań

ewidentna reklama plus obrażanie w niej dużej grupy osób z forum

a w filozoficzne dysputy z Stelem i resztą nie mam ochoty się bawić, wole pobawić się w ciekawsze rzeczy z żona;)
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

KFP w takim wieku w którym jest w stanie podejmować świadomy wybór. Tymczasem teraz jest tak, że jak nie ochrzcisz dziecka to zlinczuje Ci ę rodzina, albo najbliższe otoczenie. Mało tego, jak dziecko nie pójdzie do pierwszej komunii to będzie czuło się gorsze, bo inne dzieci dostają piękne prezenty ... wszystko jest wyrachowane aż do bólu.

snizy nie mam zamiaru nikogo obrażać. Piszę to co zaobserwowałem tylko. Może te pytania pozwolą na to, że ktoś zacznie się zastanawiać nad tym co się dzieje teraz?

A tak generalnie to temat w tej wersji, czyli pod takim tytułem powinien zostać zamknięty, bo to jawna reklama, a sam wątek przewodni mógłby stać się nowym tematem. Dlatego zamykam.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Zablokowany