Jaki napinacz do 4x/dh/fr

SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Ja nie wierze w basche [Taco] i inne takie wiec nie używam takowego, od napinacza oczekuje sztywności bocznej i dobrego trzymania łańcucha i przede wszystkim niskiej wagi. Jak uszkodzisz Tacko to i tak po wyścigu, jak przywalisz mocno można pokrzywić napinacz razem, zwiększa się waga. Jeszcze nigdy nie przywaliłem kamieniem w napinacz [od boku] (W nogi często).

pupcuch Btw. nie podawanie kwoty w której można się zamknąć jest bez sensu, ludzie różnie patrzą na to zagadnienie i każdy poda Ci to co mu się podoba czy na toco go stać [Mam to polecam], kupa ludzi zakochana jest w e13, inni w Mozartt'ie jeszcze innemu podoba sie nowy fsa. Sprecyzuj czego oczekujesz, co będziesz robić (wątpliwe jest połączenie 4x z dh), na wadze Ci nie zależy, wnioskuje że każdy produkuje się żeby polecić Ci dobry napinacz, a Ty wybierzesz i tak TRACKO (który jest dobry), bo okaże się że jesteś biedny jak mysz kościelna, składasz rower do wszystkiego, czyli do niczego u wydatek 450pln na napinacz to polowa budżetu.
Proszę więc wyedytuj temat, ładnie w myślniczkach wymień tona czym Ci zależy, a na koniec ładnie kwotę (3 cyfry, w PLN, ew. w Ł czy EU jeśli masz zamiar nie kupować w PL ) w której chcesz się zmieścić.
brooce
Kontakt:

Post autor: brooce »

quilong pisze:Mysle ze sila z jaka udezysz i pod jakim katem jest nie do przewidzenia,
A ja myślę że jest to do przewidzenia, w końcu ludzie jakoś budują samochody, turbiny, budynki, mosty... i nie sprawdzają doświadczalnie "czy wytrzyma" (chyba że na makiecie).
Choć, szczerze mówiąc, wydaje mi się że 1800N to trochę mało. (tak jakby ciężar 180kg osoby). No, ale może to wystarczy (nie wiem dokładnie jakie obciążenia występują w dh ;p) :)
http://brooce.pinkbike.com
pupcuch
Kontakt:

Post autor: pupcuch »

kwota do 400 zł i SegatiV "swoje" uwagi co do zamozności innych osób zostaw dla siebie :D
Interesuje mnie e.13 ewentualnie mozart ale nie wiem jak on sie sprawuje w czyms takim jak dh, czy te 4mm wytrzymają :D
http://pupcuch.pinkbike.com/
[S] Hayes 9 przód BB5 tył
[K] Avid Juicy 7 tył
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

pupcuch Bo siejesz ferment człowieku zamiast od razu z konkretami wyskoczyć, o sporcie G wiesz, inaczej nie zadawał byś głupich pytań. To nie były uwagi na temat zamożności "innych", a Twojej, szczerze nie obchodzi mnie ile masz pieniążków na napinacz, aczkolwiek w kulki pogrywać nie należy, to nie teleturniej, z nagrodą niespodzianką, kto poda lepszy dowie się ile Masz kasy. Mam już dość czytania tematów [Nie wiem ile mam, nie wiem co chce, jeżdżę we wszystkim - doradźcie mi], trudno napisać coś podobnego ?

Witam, chce kupić napinacz do 400pln, do 4X i DH, oczekuję :
- Niskiej wagi (nie najważniejsza)
- Wytrzymałości
- Tacko
- Ładnych kolorków
- Wyglądu żeby suczki na deptaku jarały się

Mając 400pln kup po prostu e13, bo lans jest, ładne i działa. Przestań zawracać poślady ludziom poważnym. CZYTAJ ! EDYTUJ ! UŻYWAJ SZUKAJKI ! GOOGLE

Nie mam nic do Ciebie, ale zwracam jedynie uwagę na precyzję którą Nas nie zaszczyciłeś.

brooce Co ? Wytłumacz mi to
brooce pisze:A ja myślę że jest to do przewidzenia, w końcu ludzie jakoś budują samochody, turbiny, budynki, mosty... i nie sprawdzają doświadczalnie "czy wytrzyma" (chyba że na makiecie).
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

brooce, akurat studiuje budownictwo i mam duzo konstrukcyjnych przedmiotow, co innego budynki i mosty (statyka) a co innego rowery!, czemu po zaprojektowaniu najpierw jezdza na ramach testerzy? Czemu sa robione proby wytrzymalosciowe na specjalnych prasach (w budownictwie tez)? Wszystko sie liczy wedlug norm, w ktorych w sposob doswiadczalny i na podstawie wiedzy i praktyki inzynierow pewne parametry sa okreslane(budownictwo liczy kilka tysiecy lat) pokaz mi taka norme co do rowerow...nie ma i dlatego wszytsko trzeba sprawdzic w praktyce, dlatego czesto prototypy ruznia sie od seryjnej produkcji itp. Ok strzal idealnei pionowo wyrzyma(sciskanie) ale kiedy tak jest? wystarczy ze kamien jest skosny i juz dziala sila poprzeczna i napinacz sie wykrzywi. Nie mowie ze wszystkie czesci do roweru musza bys super wytrzymale (bo nie musza) tylko trzeba sobie zadac pytanie co dla nas tak naprawde sie liczy, czy zysk na wadze, czy spokojny sen i radosc z jazdy bez leku ze cos popsujemy. Jak juz pisalem, jesli ktos chce miec spokuj to wystarczy rockring

edit: Na makicie sprawdza sie tylko aerodynamicznosc, czy np. komin nie gwizda na wietrze, i najczesciej robi sie to juz po wybudowaniu gdy okaze sie ze jdnak gwizda:) bo ciezko to przewidziec, dopiero potem robi sie ekspertyzy i wszystko poprawia.

Co do napianacza ja proponuje cos z rockringiem, moze nowe e.13 ?
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

jak do 400pln to SRS+ (imho najladniejszyz oferty e13) ewentualnie LG1+.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
ODPOWIEDZ