Końcówki do juicy 5 / Przewody w stalowym oplocie Unex Ultra

GgG
moderator
Kontakt:

Końcówki do juicy 5 / Przewody w stalowym oplocie Unex Ultra

Post autor: GgG »

Chciałem zmienić przewód w moim przednim hamulcu - juicy 5 na troszkę dłuższy i znalazłem ciekawą ofertę firmy Unex - Kompletny przewód za 90zł. Chciałem zapytać, czy ktoś miał styczność z tą firmą, czy warto się w to pakować, czy raczej unikać? Cena niewiele wyższa niż gumowaty oryginał.
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

GgG znam ich ofertę i powiem że cenowo do jakości są bardzo atrakcyjni :) w wielu firmach sprzedaje się te same komponenty z tej samej fabryki tylko z logo innym...przewody jak przewody...wywodzą się z fabryki skuterów z tego co wiem, okłądziny czy do motorów czy do skuterów czy do rowerów...
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
GgG
moderator
Kontakt:

Właśnie zaciekawiłeś mnie opinią o tej firmie w temacie o klockach, przejrzałem sobie tą stronę i trafiłem na coś takiego. Jakoś nie widzi mi się płacić ponad 150zł za jeden przewód goodridge, gdzie za tyle mogę kupić 3m przewodu unex'a bez końcówek.
GgG
moderator
Kontakt:

Jeszcze mam jedno pytanie - gdzie mogę dostać końcówki do juicy 5 poza goodridge z crc? Bo chciałbym sprawdzić, czy lepiej kupić ze 3m przewodu i końcówki, czy nie bawić się w to i kupić już docięte na wymiar.
mat13por
Kontakt:

Post autor: mat13por »

Na dniach zamówie klocki ceramiczne UNEXa do juicy 5 i przewód na przód. Całość wyjdzie 207zł więc taniej nawet niż Aligator. Zobaczymy co to warte :)

GgG ten przewód za 89zł jest już z końcówkami :)
GgG
moderator
Kontakt:

mat13por Wiem, że jest z końcówkami, ale jak by znaleźć same końcówki oddzielnie to może warto kupić przewód na metry, bo kosztuje 50zł/mb. Możesz podać do siebie gg tu lub na priv'a? Miałbym ze dwa pytania na teraz i chciałbym poznać opinię czy warto to kupić :)
mat13por
Kontakt:

Post autor: mat13por »

50zł/mb to mam w bikershopie przewód aligatora. 29 + 12 końcówki do avida. Z moją zniżką za 1,5m + końcówki do magury płaciłem coś koło 110zł. Końcówki do avida są droższe...

Mam z tyłu i jest ok ;)

gg. mam w profilu więc to nie tajemnica. gg. 3389097
ODPOWIEDZ