WTB Timberwolf vs WTB Moto Raptor Comp
WTB Timberwolf vs WTB Moto Raptor Comp
Muszę koniecznie zakupić opony, WTB TimberWolf Race czy WTB Moto Raptor ?
Opony do FR/DH, szerokość jaką bym, brał to prawdopodobnie 2,3. Czy te szerokości opon WTB są realne czy takie okłamane ? Jak z przyczepnością tych opon na małym błotku ? Jak prędko się zużywają ? No i chyba jasne, pytam tych co mieli z nimi jaką kolwiek styczność.
Opony do FR/DH, szerokość jaką bym, brał to prawdopodobnie 2,3. Czy te szerokości opon WTB są realne czy takie okłamane ? Jak z przyczepnością tych opon na małym błotku ? Jak prędko się zużywają ? No i chyba jasne, pytam tych co mieli z nimi jaką kolwiek styczność.
Miałem WTB Timberwolf 2.5 na przodzie, nie wiem którą wersje, ale te cięższą (ponad 1600g) i tańszą. Bardzo miękka mieszanka gumy, 2składnikowa, oponka bardzo fajnie nie prowadzi, szczególnie w błocie czuć różnicę między "przeciętnymi" oponkami. Ani razu nie uciekł mi przód. Ja zapamiętałem ją miło. Niestety nie mam porównania do Raptorów.
-
- Kontakt:
Ja kiedyś miałem przyjemność jezdzic na 2.7 timberwolf opona znakomicie spisuje sie w trudnym terenie korzenie , kamienie , błoto ale nie głebokie
hmm co do wymiarów to jak najbardziej realne. Na double tracku wyglądała na nieco więcej niż na 2.7... ale wiadomo ta felga jest szeroka i lekko poszerza oponę.

hmm co do wymiarów to jak najbardziej realne. Na double tracku wyglądała na nieco więcej niż na 2.7... ale wiadomo ta felga jest szeroka i lekko poszerza oponę.
-
- Kontakt:
posiadam komplet WTB timberwolf . Opony naprawde polecam choc ich waga odstrasza można jeździć na nich na bardzo niskich ciśnieniach. Osobiśćie na zawodach jeżdze na 1.4bar tył i 1bar przód . Tylnią opone mam na UST choć nią nie jest i nie traci ciśnienia ani nie spada z obręczy ... Wiele lat śmigalem na Maxxisach HR 42a i Minionach F. WTB nadaje sie na każde warunki choć w bardzo suchych lepiej śmihać na HR ale na mokre lub pół mokre idealnie daje rade choć w błocie też sie bardzo dobrze trzyma . Posiadam szerokość 2.5 XXX z potrójną ścianką lecz 2.5 to to nie jest , maxxisowe 2.7 jaczej .
http://www.pinkbike.com/photo/4738594/