Mondraker summ team

Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

Spaced pisze:Ja wole kiedy nie martwie sie, ze mi cos peknie i jakos nie czuje potrzeby ponizej 17.5-18kg zbijac wagi.
Tez tak myślę ;) Dlatego Kamil89 dobrze przemyśl tą sprawe z odchudzaniem tego bike... już sama korba xtr w tym summumie przyprawia mnie o dreszcze :P Ja tam widze RF atlasa niebieskiego :D pięknie komponowałaby sie ta korba z ramą ;)
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Damian04 jak jest lekka rama i dobre drooogie normalnie komponenty to mozna zostawic sporo z nich ale sam na własny uzytek dorzucilbym wlasnie opony i moze korby (chociaz wachałbym sie). Pewnie kiere bym wpakował tez ale to tylko dlatego, ze lubie katy na mojej.
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

piekny rower i do tego super złożony !! Chyba jeden z niewielu bikow na rynkow w ktorym nie wymienialbym nic (no moze opony :P )
aenim
Kontakt:

Post autor: aenim »

I od 1 grudnia w 7annie, można sobie niezły prezent sprawić pod choinke ;)

Jak zobaczę na żywo i się przejadę to zdecyduję, ale widzę, że całkiem "sporo" się ich może pojawić po ilości napaleńców :D
http://www.pinkbike.com/u/aenim/
war23
Kontakt:

Post autor: war23 »

Spaced jeżeli banshee nie wypali to kupimy sobie właśnie tą ramę, ten rower mnie rozwala, widziałem na żywo ta ramkę sama na innym secie i jest boska, a co do wagi to odchudzanie tez ma swoje umiary, rower w pewnym momencie staje cie strasznie drażliwy oraz mało się klei, a te 2 kilo to można zbić również na siebie :)
Karpiel i Duncon to moje zycie
javorovy
Kontakt:

Post autor: javorovy »

czy ktoś już posiada tą maszynę ???
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

To jest chyba jedna rama, która bardziej podoba mi się od mojej Glorki ;) Tylko ciekawie jak to będzie działać, bo na razie to niewiele wiadomo 8)
pozdro

frango
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Spaced pisze:Kamil89 mysle, ze to jest jeden z bardziej zajebistych rowerów obecnie na rynku.
Kompletny build wazy koło 16kg, dasz lepsze opony (bezdetkowe maxxisy) to pewnie 16.2-16.4kg

Ciekawe jak szybko można zmienić zdanie :twisted: pamiętam Norbert jak zajadle walczyłeś z moimi poglądami na temat lekkich rowerów w dh, argumentując że się zaraz posypią i takie tam inne duperele...a teraz sam piszesz że super duper tralalala :mrgreen: Spoko ! Ciesze się że analizujesz rynek....

A co do zbijania masy w tym rowerze to na pełnym luzie można urwać całkiem sporo
pierwsze to koła !! napinacz !! amor !!

bazowa masa i tak jest wyśmienita
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
frango
Kontakt:

A i jeszcze jedno. Z tego co znalazłem na RM, rama rozm. M ma ważyć/waży 3360g bez dampera i misek, ale z osią i 2 śrubkami mocującymy damper. Czyli, +950-1000g damper, +30-40g miski. To więcej niż Glory. Niewiele, ale więcej.
pozdro

frango
Schodek
Kontakt:

mój damper na Ti springu miał 840g jeśli dobrze pamiętam..
frango
Kontakt:

Moja Glory S z damperem ze stalową sprężyną 450lbs, osią, zaciskiem (50g) i miskami ważyła 4280g z tego co pamiętam.
Ktoś na RM miał wcześniej, M-kę i ważyła ok. 4100g, co było pewnym zaskoczeniem ;)
Generalnie, różnica jest ok. 100-150g. Nie ma o co kruszyć kopi(i?), ale nie też co się tak podniecać wagą gołej ramy Summuma.
Wagę w tym rowerze robią komponenty.
Ale jak wiesz, opony 1ply się "nie liczą". Te Kendy ważą po około 900g. Miałem takie.
Newet Miniony 2,35 ważą po 1150. Więc to wagi roweru należałoby doliczyć 500g.
Korba XTR jest chyba dla riderów płynnych jak Terminator T1000 ;)
pozdro

frango
0gór
Kontakt:

Post autor: 0gór »

ta korba xtra to bardzo podobna jest do slxa a slx jest dosc mocny wiec korba moze nie jest taka zla :] i tak jak by tam ktos mowil wyzej ze mozna zmienic na rf atlasa ale xtr to taki cukiereczek :P
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Schodek pisze:Ciekawe jak szybko można zmienić zdanie Twisted Evil pamiętam Norbert jak zajadle walczyłeś z moimi poglądami na temat lekkich rowerów w dh, argumentując że się zaraz posypią i takie tam inne duperele...a teraz sam piszesz że super duper tralalala Mr. Green Spoko ! Ciesze się że analizujesz rynek....

A co do zbijania masy w tym rowerze to na pełnym luzie można urwać całkiem sporo
pierwsze to koła !! napinacz !! amor !!

bazowa masa i tak jest wyśmienita

Schodek wez nie wyciagaj z kontekstu zdan zeby mi dopieprzyc bo twoim pogladem wszyscy dh powinni na bikach enduro jezdzic. I tak dalej uwazam, ze sporo w tym buildzie jest przelajtowane ale sporo mi sie w tej ramie podoba. Waga mnie lekko niepokoi samej ramy rowniez wiec zdania nie zmieniłem, podobaja mi sie w tej ramie inne rzeczy poza waga. To dla ciebie jedynym czynnikiem decydujacym o wyborze bika jest waga bo mozna jezdzic w Champery na rowerze enduro, bez napinacza i na oponach po 600g. Pozdro 600V ziomek. Masz jakies cisnienie na spine znowu to napisz na gg, moze nie zablokuje i sobie ulzysz troche cisnienia.
frango
Kontakt:

Pod jakim względem XTR jest podobny do SLXa? Tym, że to hollowtech i że producentem jest SHimano?
Gdzieś na RM była fota SLXa w dwóch kawałkach ;) Nie mogę jej znaleźć...
pozdro

frango
Schodek
Kontakt:

Spaced czy Ty masz jakiś kompleks ?? Chłopaku ochłoń, nie wyrwane z kontekstu tylko zacytowana cała fraza...w jednym temacie piszesz jedno a w innym piszesz drugie...jak się to czyta to można dojść do wniosku że zmieniłeś zdanie. I zapewniam Cię że gdy zechcę Ci dopie.przyć to zrobię to tak że zmiękniesz na długo...więc nie pyskuj chłopaku do mnie proszę Cię gorąco....a co do lekkich opon napinacza i enduro to ciągle się powtarzasz co już nawet nudne się staje, więc nie reaguje na takie miałkie zaczepki ze strony moderatora teoretyka..

Pozdro 600 tyle że na klatę !! I nie rób laski że odpiszesz na gg :mrgreen:

Sora za OT ale mnie kosmicznie rozbawił

A w temacie korb - mam obecnie podstawowe Deore w rowerku, sam się obawiałem czy wydoli w grawitacji ale po sezonie mogę śmiało powiedzieć że bidy nie ma, wszystko gra i pasi na relaksie.

XTR często stosowane w Dh jeśli rama zezwala na to.Pamiętajcie że dziś części są zdecydowanie mocniejsze niż 10 lat temu.
frango
Kontakt:

W ogóle się już OT zrobiło... ale Deore do grawitacji? Proszszeeeeee... To ja nie wiem jakiej grawitacji... chyba księżycowej...
To albo jeździsz tym rowerem po bułki albo jesteś płynny jak budyń waniliowy...
pozdro

frango
Schodek
Kontakt:

frango wpadnij kiedyś do Wisły to skoczymy do lasu na relaks..
frango
Kontakt:

Znalazło się na PB
http://www.pinkbike.com/photo/3085425/
Spoko, kiedyś wpadnę... ale nie sądzę by mnie coś tam zaskoczyło 8)
pozdro

frango
Schodek
Kontakt:

frango połamane graty niczego nie mówią...takie korby miałem firmowo i do momentu gdy działają nie mam potrzeby ich zmieniać, powewiem byłem że szybko polegną ale się okazało że jednak żyją...po 70dniach w górach...

tak wiem kiepski jestem bo mam rower enduro ...
ODPOWIEDZ