Suport giga pipe, zaciął się.

Aqqs
Kontakt:

Suport giga pipe, zaciął się.

Post autor: Aqqs »

Miałem go jakiś tydzień temu w bike, był super, nie zacinał, nie skrzypiał, nie złapał luzów, nie trzeszczał.

Po zmianie seta chciałem go włożyć do ramki, przed założeniem chciałem nim pokręcić, a on ani drgnął.

Co teraz? (jest jakaś opcja bez potrzeby kasy?)
B1 team i 5th element
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Za mocno dokreciles ktoras z misek i tyle..
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Jeśli poluzowanie misek nie pomoże spróbuj przesmarować łożyska,możesz użyć do tego jakiś specjalnych środków smarujących w spray'u (np.teflex,brunox itp)
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
kuciek40i4
Kontakt:

Post autor: kuciek40i4 »

Normalka widzę. :0 U mnie się stało to samo tydzien temu. Nie przejmuj się, ruszy :) Ja go moczyłem w jakimś smarze w spray'u, poklepałem w miski troche, i polecam chwycic kluczem za prawą miskę i lewym ramieniem przekręcić w przeciwną stronę.
Aqqs
Kontakt:

Post autor: Aqqs »

blackdemon,szymon102 tyle tylko ze to jet poza ramą, niewkręcone.
Może być WD 40 , czy nie wypłuka wszystkiego?
kuciek40i4 mam trochę głupi pomysł, zostało mi oleju (syntetyk), wezmę go wleję do miski z suportem, przynajmniej nie zardzewieje oś i kulki w łożyskach w zimę :)
B1 team i 5th element
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Aqqs pisze:mam trochę głupi pomysł, zostało mi oleju (syntetyk), wezmę go wleję do miski z suportem, przynajmniej nie zardzewieje oś i kulki w łożyskach w zimę Smile
A czemu miałby ci zerdzewieć przez zimę?Przecież jak support nie będzie miał styczności z wodą przez okres przetrzymywania to nic nie będzie rdzewiało.Co innego wsadzić go do miski z olejem na chwilę,po to żeby go odblokować-tak możesz spróbować jeżeli żaden inny sposób nie zadziała;]
Aqqs pisze:Może być WD 40 , czy nie wypłuka wszystkiego?
Jak najbardziej może być,gwarantuje,że jeżeli rozpylisz go dokładnie na łożyska to support się odblokuje;]
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
ODPOWIEDZ