Spis osób serwisujących dampery w PL pomoc.

easy_rider_1
Kontakt:

Post autor: easy_rider_1 »

blackdemon
Vanilki ci nikt nie przeserwisuje bez przerobki na wentyl..
Jesteś co najmniej w błędzie :lol:

B.Z. O ile się nie mylę to na bike action był temat poświęcony pompowaniu Vanilli.
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

OK, w takim razie będzie opis krok po kroku ze zdjęciami.
speedy
Kontakt:

Post autor: speedy »

Vanilki sie nie przeserwisuje bez przerobki na wentyl?Dziwne, że niby dlaczego? Że wentyla nie ma tylko ta membranę?Na igłę?Wystarczy igła, wentyl ,dobry klej i troche zdolności manualnych, i masz igłę do pompowania.
Ja to już przerabiałem w innym damperze.I dzialało.
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

speedy - nic dodać nic ująć. Dorobienie takiej igły zajmuje 15 minut... A klej nawet nie musi być specjalnie dobry, dowolny cyjanoakryl styknie. W przypadku R-ki problemem jest imbus. Trzeba go przewiercić wzdłuż, ale jak się kupi miękki gówniany kluczyk (nie jest potrzebny lepszy, ta śrubka nie wymaga wielkiej siły przy dokręcaniu) to można z nim zrobić dowolne hocki-klocki. Ja swój obciąłem, tak, żeby za zgięciem miał tylko 0,5 cm, mniej do wiercenia zostało. Po mału przewierciłem to co zostało i jest git. W przyszłym tygodniu porobię zdjęcia, opisy i zamieszczę. Całość jest banalna, jak ktoś jest mniej zdolny manualnie to najwyżej połamie kilka wiertełek, zniszczy kilka imbusów za złotówkę no i zmarnuje troche czasu, ale prędzej czy później to nawet moja mama by sobie z tym poradziła...
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

Ja serwisuje dampery dokładnie w Polsce i bez większych problemów mi się to udaje, naprawdę jestem w stanie to zrobić za drobną opłatą. Vanilie tc, rc robiłem z blokadą, platformą, dhx 3.0 i jakiegoś dnma więcej nie, bo nie miałem.

PS. Aż musiałem się zalogować, się dowartościowałem, czuję się jak ktoś wyjątkowy.
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
dziadek_dzidek
Kontakt:

Post autor: dziadek_dzidek »

[quote="Kruk"]PS. Aż musiałem się zalogować, się dowartościowałem, czuję się jak ktoś wyjątkowy.
:mrgreen:
Tolek
Kontakt:

Post autor: Tolek »

Sorry, że odgrzewam kotleta.
Chciałbym prosić o jakiś kontakt mailowy/gadu-gadu do Kaliego z Krakowa, jeśli ktoś takowy posiada, coby dokładniej przedstawić problem jaki mam z damperem i dogadać się w jego sprawie.
www.happynegro.ownlog.com
www.tolek.pinkbike.com
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Wystarczy zadzwonić , nr poniżej :

http://www.variobike.enic.pl/
Tolek
Kontakt:

Post autor: Tolek »

Ja rozumiem, ale problem z moim damperem jest dosyć trudny do określenia słownie.
Inaczej, mam DHX 3.0 i poci mi się w miejscu jak na zdjęciu, czyli spod loga foxa.
http://img21.imageshack.us/img21/3259/img1532copy.jpg
Nie znalazłem nigdzie w siedzi żadnego schematu tego dampera, więc nie wiem jaka uszczelka jest w tym miejscu i czy jest to do naprawienia.
www.happynegro.ownlog.com
www.tolek.pinkbike.com
ravfr
Kontakt:

Tolek Zadzwoń , potem się będziesz martwił co dalej...
Rumun-lca
Kontakt:

Post autor: Rumun-lca »

Jak na mój nos to tam jest coś pęknięte, ja mam uszkodzonego foxa vana-r i zerwałęm tą naklejke to tam nie ma nic jest po prostu materiał,żadnych przerw szpar itp, jest to jdna całość . odbierz priva.
ravfr
Kontakt:

Rumun-lca Van różni się od DHxów.
W trójce pod naklejką jest zaślepiony (od środka) otwór po regulacji Propedala.
goodyear22
Kontakt:

Post autor: goodyear22 »

Witam. Powiedzcie mi proszę co najkorzystniej zrobić w przypadku utraty oleju w vanilli R? Azot Pozostał tam, ponieważ odbija. Olej uciekł mi podczas zmiany sprężyny ponieważ przy kręceniu sprężyną w celu ściśnięcia jej odkręciło się górne mocowanie Sprężyny(te w której jest pokrętło tłumienia odbicia)Jest jakaś opcja zalania go? Czy tylko serwis w Foxie? Pozdrawiam
danio
Kontakt:

Post autor: danio »

polecam serdecznie Mateusza Soleckiego ktory sam jedzi na IH. jego sklep i kontakt znajdziesz tutaj www.ckbikeshop.pl od 1 roku mi serwisuje rower i wszystko w nim i naprawde jest swietny w tym co robi polecam !
http://www.pinkbike.com/video/154695/ -> film
ODPOWIEDZ