Zdejmowanie przewodu Shimano

szustaczek
Kontakt:

Zdejmowanie przewodu Shimano

Post autor: szustaczek »

siema mam pytanko jak zdjąć przewod od hydraulików shimano ( np shimano 535) tak zeby nie uszkodzić oliwki ani przewodu? bo kiedys mialem tak ze mi sie przewod przy probie zdjęcia uje*** przy samej oliwce i nie dalo sie wyciagnąć, dzieki z góry
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

nie rozumiem jak można urwać przewód, chodzi ci o wykręcanie przewodu z klamki lub zacisku?
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Oliwka w szimano jest jednorazowa. Idea montowania przewodu sprawia ze ulega ona zniszczeniu (zmiażdżeniu) przez co uszczelnia połączenie. Kupno nowej tom groszowe sprawy (wkład+oliwka 4,10 zł) więc nie widzę problemu w wymianie na nową.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
misiuk666
Kontakt:

Post autor: misiuk666 »

KaKTuSSS Zgadzam się z tobą że nie ma sensu się z tym męczyć, ale ja z kolegą dałem radę kiedy byliśmy przymuszeni terminem, a nie dało się nigdzie w okolicy dokupić oliwki i wkładu. Roboty było z tym chyba ze 2-3h żeby wydłubać przewód z oliwki, potem podszlifowanie otworu żeby weszła na nowy przewód, wszystko się potem spokojnie uszczelniło i działało przez kolejne 2-3 sezony, ale gra nie warta świeczki z racji na nieduży koszt zestawu i potrzebny nakład pracy.
ODPOWIEDZ