Zalany telefon - nie działa podświetlenie
Zalany telefon - nie działa podświetlenie
Witam, mam pytanko. Mojej dziewczynie, podczas zmywania wpadł tel do wody. Oczywiście wszystko od razu rozłożyła i suszyła. Wysechł i działa ale niestety bez podświetlenia klawiszy ekranu. Panowi z serwisu mówią że to coś tam od podświetlenia. Nie znam się na tym więc przeszukałem google. Piszą tam że to coś na płytce i część tel można odzyskać płucząc go w spirytusie. Czy ktoś próbował tego sposobu? Rzeczywiście nic się podczas tej operacji nie uszkodzi? Jeżeli to ważne to tel marki sonyericsson k800i
-
- Kontakt:
A kiedy ten wypadek mial miejsce? Ze swojego doswiadczenia wiem, ze potrzeba paru dni aby telefon podsechl. Najlepiej pozostaw go rozebranego w temp. pokojowej i odczekaj pare dni. Ja ze swoim telefonem wpadlem do morza. Tzn. wywrocilem sie
i tel byl w kieszeni. Dopiero po 4 dniach odzyskal swa 100% sprawnosc.
PozdR

PozdR
adrian4477 czytałem o tym ale niestety nie mam narzędzi. Za naprawę powiedziano mi 90 zł więc raczej się opłaca. Właśnie o przetwornicy mówili w serwisie jednak wątpię bym mógł to sam zrobić bo raz zdarzyło mi się wymieniać ekran właśnie w takim samym modelu a tu lutowanie itd.
KilofeQ 2 tyg temu i nadal to samo
KilofeQ 2 tyg temu i nadal to samo
płukanie/kąpiel w spirytusie to lekka przesada:)
-rozbierz telefon i poprzecieraj dokładnie wszystkie części wacikiem regularnie nasączanym w spirytusie- jedyny myk w tym jest taki że spirytus szybko odparowuje i jeżeli jakaś wilgoć jest, czy woda to on ją odparuje...no ale ''kąpiel'' to przesada:)
warto tak zrobić i ze 2dni niech na ciepłym grzejniku poleży...
dopiero wtedy jak metoda ze spirytusem nie podziała, to radze reszte tej 50'tki która do odparowywania kupiłeś wypić i już z lżejszym sercem wydać te 90zł na serwis:)
-rozbierz telefon i poprzecieraj dokładnie wszystkie części wacikiem regularnie nasączanym w spirytusie- jedyny myk w tym jest taki że spirytus szybko odparowuje i jeżeli jakaś wilgoć jest, czy woda to on ją odparuje...no ale ''kąpiel'' to przesada:)
warto tak zrobić i ze 2dni niech na ciepłym grzejniku poleży...
dopiero wtedy jak metoda ze spirytusem nie podziała, to radze reszte tej 50'tki która do odparowywania kupiłeś wypić i już z lżejszym sercem wydać te 90zł na serwis:)
http://www.allegro.pl/item934868489.html
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: