Witam
ArthurGreen Ciesze się iż projekt podoba Ci się, jest on już zrealizowany czekamy tylko z wypuszczeniem na rynek, dlatego nie "chwaliłem się", Twoje podejrzenia są słuszne, napinacz
Weeze jest lżejszy i w pełni regulowany

.
Jeśli chodzi o wytrzymałość głównej konstrukcji, niema najmniejszej obawy o to że materiał nie spełni swojego zadania, płyta konstrukcyjna zbudowana jest ze starannie dobranych różnych rodzajów
tkaniny węglowej, zwiększających jej wytrzymałość, sztywność jak i walory wizualne, wg. naszego inżyniera tak skonstruowana płyta ma
wytrzymałość/sztywność porównywalną do alu 7mm gr, co potwierdzają nasze testy wytrzymałościowe. Jeśli chodzi o niskie zawieszenie w naszych rowerach nie ma o to obaw, ponieważ napinacz skonstruowany w sposób nie pozwalający na kontakt z ziemią, w firmie doszliśmy również do wniosku że zbędnym jest zastosowanie tzn "TACO", sprzęt jest typowo "racingowy" więc każde uszkodzenie przedniej części napędu oznacza koniec biegu, zastosowanie "TACO" ma na celu uchronić blat i łańcuch ale przez niego może zostać uszkodzony napinacz, blat, rama i łańcuch, a taka wymiana jest kosztowniejsza niż sam blat/łańcuch.
Aby wyjaśnić obawy dotyczące "kruchego" włókna węglowego, wspomnieć mogę jedynie iż wersja aluminiowa spełniająca kryteria narzucone przez włókno miała by sens jedynie z ekonomicznego punktu widzenia, gdyż wersja aluminiowa musiała by być sporo cięższa by zachować obecną wytrzymałość.
Wszystkie elementy składowe są robione na zamówienie. Części aluminiowe wykonane są z wytrzymałego alu 7075 T6, łącznie ze śrubkami, łożysko w kółeczku jest maszynowe i podwójnie uszczelniane.
Projekt jest realizowany przeze mnie i mojego dobrego przyjaciela, więc proszę nie łączyć go tylko z moją osobą.
Firma Weeze ma również profin na Pink Bike'u
http://www.pinkbike.com/photo/4340451/
I na razie prostą str. internetową w budowie.
www.weeze.pl