Rama Gecko (Shark i Radioactive)

ZŁOmiarz
Kontakt:

Rama Gecko (Shark i Radioactive)

Post autor: ZŁOmiarz »

Witam
Mam zamiar kupić nową ramę (sztywną) w cenie do 500 zł. Na początku myślałem o Prodigy Johny Bravo, a później zauważyłem na allegro coś takiego:
http://www.allegro.pl/item829436601_dir ... lecam.html Wygląda zajebiaszczo, ale jak wiadomo wygląd to nie wszystko. Szukałem na necie komentarzy odnośnie tej ramy. Niestety nie pomogły google, forum i dział sprzętownia, do którego przed chwilą zgłosiłem Gecko.
Może ktoś z was miał kiedyś styczność z tym sprzętem?
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

ZŁOmiarz jak na moje oko to kolejna ewolucja sojko-pointa.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

ZŁOmiarz u mnie w mieści jedna osoba na tym jeździ w dirto-streetcie :P ale jak to sie trzyma to Ci nie powiem :P musiałbym kolesia znaleźć i popytać
ZŁOmiarz
Kontakt:

Sorry, ale nie za bardzo rozumiem co kryje się pod nazwą sojko-point :shock:

EDIT
Vin_OSW, jakbyś go przypadkiem spotkał to zapytaj bo nie chciałbym brać tego w ciemno.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

rama popularna pare lat temu,dosc tania,tluczona pod nazwa Point Racing-choc nie miala z ta firma nic wspolnego-cholernie pekajaca pod glowka.Potem byl jeszacze wersja malowana z jaszczurka bodajze.
jesli mam racje to raczej kawal gowna.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
joncek
Kontakt:

Post autor: joncek »

Jak Ci życie miłe, to nie patrz nawet w stronę tego czegoś.. Za 500zł to masz już całkiem spory wybór. Dragstar, JB, Streetfighter.
ZŁOmiarz
Kontakt:

Właściwie to na tę ramę zwrócił mi uwagę kolega, który znalazł ją na allegro. Już wtedy wydawała mi się podejrzana.

joncek, Dragstara ma mój brat i dlatego wolałbym coś innego, z kolei Streetfighter w wersji 2009 nie podoba mi się wizualnie.
Jak już wcześniej pisałem zastanawiałem się nad JB (znalazłem go w dość atrakcyjnej cenie). Jak myślicie, jest on wart kupna?
eskimos28
Kontakt:

Post autor: eskimos28 »

Albo void za 430zł. Mega rama.
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

piotrex, bzdura, Point ma mniej wzmocniona glowke, nie ma CNC w gornych tylnych widelkach i ogolnie jest inny.

Nie wiem co to za rama, najbardziej przypomina mi jednego z Ballisticow (takiego srebrnego, szczotkowanego), a to byla mocna rama. Jesli nie boisz sie testowac - bierz, bo wyglada na mocna.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

napisz przeznaczenie ramy, dirt, street, fr czy dh.
ZŁOmiarz
Kontakt:

Zero streetu, głównie dirt i lekkie dh.

morthias życie mi jeszcze miłe i nie mam kasy jak lodu więc wolę nie robić za królika doświadczalnego :P
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

ZŁOmiarz pisze:głównie dirt i lekkie dh.
Rozstrzał lepszy niż Kałasznikow. Dwie odmienne dyscypliny wymagające zupełnie innych rowerów.
diablos993
Kontakt:

Post autor: diablos993 »

Kumpel kupił gotowy rower na ramie właśnie Gecko Shark. Powiem wam, że jest naprawdę lipna. Raczej wytrzymała, bo wygląda na niezłego kloca, alee... Mega długa. Naprawdę manual na niej to wyczyn. Sporo już jeżdżę, jeźdizłem na dragstarze, DM DS, ale na tym manuala w ogóle nie zrobię. Bunny Hop tez naprawdę niziutki, na długie loty bałbym się o własne zdrowie, na dodatek jest brzydka i śmierdzi. Niewiem do czego i po co ją stworzyli. Tyle odemnie
[url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6456721[/url]
D_Homer
Kontakt:

Post autor: D_Homer »

Wygląda jak coś co kiedyś nazywało się Bop Pirania, były jeszcze te Jaszczury, pojawiały się także bez malowania i naklejek jako no name, daj sobie z nią spokój, wiem co to znaczy szkać czegoś oryginalnego ale tego nie bierz. Dragstar, Cocaine, Dartmoory albo to Johny Bravo bierz, z dartmoorow bedziesz mial oprocz SF tez Creepera do 4x, albo nawet nowego BOPa Iguane czy jakos tak, myśle że też spoko ramka.
ZŁOmiarz
Kontakt:

Dzięki wszystkim za rady, postanowiłem zrezygnować z gecko i zakupiłem JB.
Bombell wiem że mam niezły rozrzut, ale najbardziej podoba mi się lekkie dh, z drugiej strony bliżej mi do dirt parku niż dobrej trasy do downhillu.
Mam nadzieję, że rama wytrzyma trochę czasu bo na lepszą mnie nie stać ;)
ODPOWIEDZ